Първанов иска промяна на политическия модел

Така няма да има материални стимули за гласуване, смята президентът
8 юни 2008 14:57,
38
Първанов иска промяна на политическия модел
Снимка: Булфото

Българският президент Георги Първанов поиска в страната да бъде извършена радикална промяна на политическия модел.

"Необходима е радикална промяна на политическия модел, за да няма материални стимули за гласуване", заяви президентът Георги Първанов.

Според държавни глава необходими са законови промени, които да засегнат финансирането и самата регистрация на политическите партии.

Необходима е „радикална реформа на политическия модел в България – започвайки от начина на финансиране на партиите, през регистрацията на партиите, част от които съществуват само заради бизнеса, който съпътства тази дейност, и завършвайки с организирането на избирателната кампания", каза още Първанов.

Той още веднъж се обяви за промени и в избирателната система.

"Необходими са промени в избирателната система, за да могат избирателите да гласуват за хора, а не за абстрактни листи и което е още по-лошо - мотивирани материално", подчерта още Георги Първанов.

Изявлението на държавния глава става само ден след проведените на няколко места в страната частични местни избори.

По време на вота за общински съветници в Сандански бяха задържани петима души за 24 часа, които бяха обвинени в организиране на купуване на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
вознемирува ? Е па него со пари го избраха гюпците и турците , неговиот мюзевирин Сер гейот , педеру ньеден , пак со пари го избраха гюпците ......Кога ни даде газот на руснаците не плакаше , смееше се ...Што му фали( липсва-мак.лит.яз) во той момент , та црка ?
36
0
 
0
 
! Отговори
Toшо преди 15 години
Псуваите го сега Гоцето *** , а на следващите избори си стойте у вас и не гласувайте . Пак *** и турците ще изберат управлението и после то , управлението , ще работи за тях. И това е нормално - който гласува , за него работи властта .
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е, иска президента, ама няма! Мине - не-мине седмица и той опппа - ново 20 измисли! Вече съвсем се обезличи с дрънканиците си! Хората се чудят как да си платят тока и парното и да им останат пари за храна, той политическата система ще променя сега.... неуморният!Тая политическа система той я заложи, да й се радва сега!
34
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
ми какво спаха до сега неговите съпартийци!? нали от 3 години са управляващи? защо не направиха нов закон за политическите партии и избирателен закон, който да минимизира влиянието на партийните листи - намразени от целия български народ? или май за всички съществуващи партии това е неизгодно!
33
0
 
0
 
! Отговори
aman преди 15 години
дръжте крадеца! Точно този ли демагог, дето бабува на тройната коалиция и кара 2ри мандат с гласовете на ДПС ??!! да не говорим за пълната с бизнесмени бсп, както и собствените му съветници- кюлев застрелян, велев в кома, л.стойков съден за милиони измама по сапард!
32
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Da be da... i edin Marmod zavival shokload...;)No za prezidenta ili dobro....ili sled istichaneto na mandata she komentirame Purvanov.... A do togava kakvoto sabia pokaje i chesta majko junashka... ;)))
31
0
 
0
 
! Отговори
бъг преди 15 години
но турците сигорно имат няакви облаги после .. поне лидерите им .. ОНИЯ .. незнам как да го нареча ... ОНИЯ ДОГАН после ги подхранва .. разбираш ли с наще пари .. а иначе са стадо да и Е*** П**** М****** боли ме кара за свет , е това е единственото за което се радвам че сам в северозападна част на БЪЛГАРИЯ .. че тука няма пумаци .. а иначе ше ви кажа кво да направите на тези избори .. отивате и гласувате за АТАКА.. и проблемите с турците няма да ги има ..
30
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
хора гласувайте, вижте турците пътуват хиляди км за да гласуват
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От Гоце може да не зависи нищо по Конституция, но зависи много като бивш лидер от БСП и баща на сегашното управление! така че вместо на всеки 3-4 месеца да хвърля кьорфишеци с бомабстичните си изявления пред медиите, да викне Сергей и да му налее малко ум в кофата, дето я носи на раменете си вместо глава! То бива властолюбие, ама вече се оляха.....! Всичко може да стане, ако има желание, поне в един, ама мяй и у Гоце няма желание! Готявт се за следващшите избори, това е! защото, дори и сега да започнат да ги мислят тези промени в избирателния закон, като излязар във ваканция и се върнат наесен, не виждам как до Март 2009 г. ще смогнат да ги направят тези промени и в конституцията, и в избирателния закон! Това са фантазии! забравете!
28
0
 
0
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
Проблемът на политическия модел в България е заложен в Гиньо- Ганьовата конституция.Нарушен е основен демократичен принцип-"разделението на властите".Именно Конституцията въвежда тази кукла на конци наречена "президент".Ако конституцията не се промени просто ни остава да си говорим празни приказки,такива,които говореше Жельо,Пешката,а сега и Гоце.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тоя да ходи да пасе патките на село!
26
0
 
0
 
! Отговори
Адмирал Ушаков,Нахим преди 15 години
Защо плюем и псуваме Гога ? Той е невинен защото от него на тоз етап нищо не зависи !България не е президентска република , а ПАРЛАМЕНТАРНА !!!!! Туй значи , че онез изедници ще си бъркат по дупките и ще си свирят на кавалите ,но ще направят всичко за да са на власт и да крадат.Нашето предложение е да викнем на помощ сънародника Калашников,Сталин,приятелите Хитлер и Пиночет.Ние мислим ,че те могат да оправят работата.С целувки и братски поздрави !!!!!!!!!!!!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
той надроби тази попара и е редно той д я изсърба. нека си припомни какви ги сътвори по време на парламентарните избори през 2005г. не искам призиви и умозаключенния. да действа!
24
0
 
0
 
! Отговори
Veronika преди 15 години
Вярно е, България има въпиюща нужда от промяна на политическия модел, но не единствено от това! За да не изчезнем въобще като държава, е крайно наложително да се намери начин съдебната система да стане независима, действаща и ефективна, да изчезне корупцията и най-сетне да се създаде гражданско общество. Колко е просто на теория, и как не виждам общество, готово на действия за постигането на тези задължителни условия за съществуването на съвременна държава. Хора, да се обединим по някакъв начин, за да извършим промяната! Тези, които ни управляват, няма сами да си отрежат клона, на който седят!
23
0
 
0
 
! Отговори
TOВАРИШ преди 15 години
ДРУГАРЮ ПЪРВАНОВ,ПРОСТО СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
президнтският спонсо преди 15 години
ей сирищнишки пръдльо предател дето на 2 юни никъв те немя да говориш за морал БОТЕВ би те обесил на първото дърво!!!такива минжитурки като тебе и цялата крадлива пасмина трябва да бъдат линчувани!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
niama преди 15 години
"каква радикална форма на политически модел", че не разбрах. Вместо да решават проблема повърхностно, да се опитат да дадат право на хората да живеят достойно. това, че голяма част от гражданите са податливи на някакви си 20-40 лв. говори много за българския манталитет. Ние мизеруваме и за това лесно ни купуват. такава им е политиката на българските политици. Ако има такива примери в др. цивилизовани страни, то тогава тази сума за гласуване няма да е също такава мизерна.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едно време стари хора са ми казвали, че цар Борис е ходил сам на лов, сам си е карал автомобила, говорил е сам с хората без охрана.Пълна аналогия с днешния ден!Не съм монархист......
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Prezidenta i politicite trqbva da se smenqt 6toto te okradaxa BG i za tova e na takova polojenie .
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в тоя поробен, този път морално, народ...