Четвърта глоба от 150 000 лв. за имитация на О’КЕЙ Супертранс

Този път глобиха „ОК-Мирчик” ООД
20 ное 2008 15:25,
3

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 150 000 лв. на „ОК-Мирчик” ООД за имитация, съобщиха от пресслужбата на институцията. Това е четвъртото от общо пет производства, образувани по молба на „О’КЕЙ Супертранс” АД, която присъства на пазара от 1993 г.

Страните по спора са конкуренти на пазара за таксиметрови услуги на територията на София. Анализът на комисията сочи, че „ОК-Мирчик” ООД е регистрирала комбинирана марка, която съдържа логото на молителя.

Дружеството я използва за извършване на таксиметрова дейност, без да има необходимата регистрация за това. Избрани са рекламни стикери, съдържащи също надпис „ОК”, напълно идентичен в словно, графично и цветово отношение с логото на „О’К Супертранс” АД.

Стикерите са разположени на същите места, както върху автомобилите на молителя - върху предния и задния капак, както и върху двете предни врати.

Повтарящият се елемент от комбинираните марки на двете фирми - логото „О.К.”, е поставен и върху стикерите с тарифите за превозни услуги, като е разположен по изцяло аналогичен начин.

КЗК счита, че поведението на „ОК-Мирчик” ООД създава реална опасност от увреждане интересите на молителя и въвежда в заблуждение потребителите. Комисията постанови прекратяване на нарушенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
lil преди 15 години
Обаче най-интересното е, че виждам доста таксита-ментета да се движат и да превозват пътници. Лошото е, че виждам много такива таксита-имитатори пред ВМА, където се възползват от пенсионери и болни хора и тяхната нужда от транспорт. Дано всички тези лъжци и мизерници не видят бял ден!
1
0
 
0
 
! Отговори
vtt преди 15 години
Хайде, още малко остана и чакам да паднат и "СК-Спокойствие и Комфорт" преди отново да ползвам спокойно таксиметрови услуги!