Станишев: най-трудният период от кризата е зад нас

Първото тримесечие било най-трудно, следва съживяване
18 май 2009 15:38,
136
Станишев: най-трудният период от кризата е зад нас

Първото тримесечие беше по-трудно, отколкото цялата изминала година, смята министър-председателят Сергей Станишев, цитиран в съобщение на Министерския съвет.

По думите му обаче България се е оказала по-добре защитена срещу ударите на глобалната криза от много други страни и според данните на Евростат у нас производството не е намаляло толкова много.

Според премиера през април и май се наблюдава "съживяване и раздвижване“ на икономиката и адаптиране към променената икономическа среда.

Той посочва и че има положителни сигнали, идващи от САЩ, както и мнения за „по-безболезнено преминаване през кризата“.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
pensionerite sa vse po-vyzrastni veche, a da ne govorim, che mnogo ot tqh ve4e prezirat tazi ostarqla sistema na upravlenie, narechena BKP. ima dostatychno mladi i obrazovani hora pyk, koito iskat dobyr jivot i se trudqt, za da go postignat. Serj, , zvyrshi s vashite gluposti veche, bate! Dosvidanie 20 vek, welcome 21st century. I edin phrasel verb za teb - *** Off
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
то и пепи димитров беше сигурен, че заради туршиите скачат цените
133
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 14 години
то тогава е най опасно... нали си сещаш къде ти пожелавам да те изнинада
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Станишев извади голям късмет.Нищо няма да разбере от кризата.Бат ,Бойко ще го подслони в затвора на държавна издръжка заедно с Доган...
131
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56.blog. преди 14 години
Нали нямаше криза?Как разбра, че е свършила - щом не е идвала?Правети си сметка - според думите му - какъв министър председател ни управлява.Всъщност - кой управлява!
130
0
 
0
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 14 години
в Сомалия. Тази сутрин в Здр.България по нова съобщиха. Да не е избягала при пиратите??? Елена обича, не обожава лошите момчета!!
129
0
 
0
 
! Отговори
Рис преди 14 години
Розови сънища за Сергей и мечтание за синя коалиция и управление. Въобще фантазии.
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Българино, *** си като магаре !!! Виж кой си избрал да те управлява: "Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г., когато придобива българско гражданство и се отказва от руското." - това пише за лицето Станишев в Уикипедия :)
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Този *** защо говори за неща, които не разбира? Да приказва за Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия :) Кризата тепърва предстои ! Най-тежки ще са месеците от септември 2009 до март 2010 /и това при оптимистичен развой/.България е пред тотален фалит.
126
0
 
0
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 14 години
тоз ананлно охлабен болшевишки еничарин до кога ще замърсява атмосферата с отровния си дъх???
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
БСП създаде 300 000 работни места, БСП увеличи минималната пенсия заплата с 60%, БСП е за силна икономика БСП ще каже на света че кризата свършва :D
124
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 14 години
'Лидерите на ДСБ и ГЕРБ - Иван Костов и Бойко Борисов, които доскоро бяха смятани за бъдещи съуправленци, вчера задочно си размениха критики. Ръкавицата хвърли Костов, като обяви пред Би Ти Ви, че клипът срещу него и Борисов, в който лицето на кмета преминава в лицето на Командира, всъщност помагал на Генерала.Лидерът на ГЕРБ отдавна критикува този клип и дори обвини БСП в черен пиар.Убедил съм се, че сините невинаги са прогнозируем и лоялен партньор, отвърна между две партии шах Борисов. И напомни, че той невинаги е получавал подкрепа от сини и тъмносини. Когато гласуваха общинския бюджет с БСП срещу мен, аз преглътнах и не казах нищо. Утре могат да искат да не гласуват бюджет на правителството, каза Борисов. Генерала изтъкна, че неговият човек в ЦИК Орлин Иванов най-силно се е борил, за да бъде представен на вота СДС на Мартин Димитров.Вчера Костов си отвори фронт и срещу лидера на РЗС Яне Янев. Командира отрече да го е предупреждавал да не атакува олигарсите. Янев контрира, че има запис на разговора им. Но нямало да го пусне публично.'
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
политиците в сметището
122
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
Тоя пък! Тя /кризата/ още не ни е друснала още както трябва. Стани шеф, престани да се правиш на Стани шут!Е, Стани шеф, баща ти бе шеф и ти стана шеф, но вече е крайно време да си Стани ходиш.
121
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 14 години
разбира ли въобще от икономика,рецесия,депресия,от политика и въобще от управление на една толкова малка държавица,като България?! Винаги се изказва неподготвен,а лъжите са му мноооого голями...За това сме този хал.серГЕЯ и агент Гоце ни съсипаха държавицата и я изложиха пред света,това е цялата истина форумци. С един силен шут,трябва да ги пратим там,където им е мястото - в килиики със западно изложение...
120
0
 
0
 
! Отговори
none преди 14 години
Знаете ли кое лошото? Че тоя говори глупости, в които сам си вярва.Явно е зомбиран тотално.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
*** очилат ***
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Такаааа! От ЕЦБ казват, че рецесията в Европа ще удари континента до 2-3 месеца! От МВФ казват, че икономиката на Европа ще прояви признаци на "събуждане" не по рано от втоарата половина на 2010 година, а според други - кредитирането като цяло ще се възобнови в нормални мащаби не по рано от 3 години! От БСК предупреждават че се задават масови съкращения в частнте фирми! По новините редовно виждаме как се затварят заводи из цяла европа и хиляди хора остават без работа! на кого да врваме????? НА БСП - КОЯТО РОДИ НЕДОРАЗУЕМНИЕТО ЖАН ВИДЕНОВ, СЕРГЕЙ И СКАНДАЛА С НАП - ИЛИ НА ДОКАЗАНИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ! АЗ СЪМ ДАЛЕЧ ОТ МИСЪЛТА, ЧЕ НОРМАЛНИЯТ, ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ВЯРВА НА ТАЗИ ТРИГЛАВА ЛАМЯ, НАРЕЧЕНА КОАЛИЦИЯ ЗА бЪЛГАРИЯ, ндсв И ДПС! ОЩЕ ПО ТРУДНО МИ Е ДА ПОВЯРВАМ НА ЧОВЕК, КОЙТО НЕ Е ИМАЛ ДОРИ ЕДИН ТРУДОВ СТАЖ В ПОЛЗА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА! КАК ПЪК ДА ПОВЯРВАМ НА ЧОВЕК, КОЙТО ОБВИНЯВА ЕС ЗА ХАОСА В БЪЛГАРИЯ! А КАК ВИЕ БИХТЕ ПОВЯРВАЛИ НА ЧОВЕК, КОЙТО СИ ВРЪЗВА ЧЕРВЕНА ВРЪЗКА И КАТО МЕСИЯ СЕ ПРОВИКВА ОТ БУЗЛУДЖА - КАК ВИЖДА В СЪРЦЕТО СИ МАГИСТРАЛИ, ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА И СИГУРНИ ПЕНСИИ! ТОВА СА РОТРИЧНИ ВЪПРОСИ! МОЕТО МНЕНИЕ Е, ЧЕ ПОДОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ СА НАСОЧЕНИ КЪМ НАЙ-СИГРУНАТА, НАЙ-ТВЪРДАТА ИЗБИРАТЕЛНА МАСА НА БСП - ХОРАТА НАД 60 ГОДИНИ, КОИТО ЕДВА СА ИЗКАРАЛИ И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, ЦЯЛ ЖИВОТ СА БЪХТАЛИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА - А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ТЯ ИМ СЕ Е ОТПЛАТИЛА С НЯКОЯ ПАНЕЛКА! ЗА ПЕНСИИТЕ - НЕ КОМЕНТИРАМ! ТЕ СА ВДИГНАТИ С ПОНЕ 40% ЗА 4 ГОДИНИ! РИТОРИЧЕН Е И ВЪПРОСА КАКВО МОЖЕ ДА СИ КУПИШ ЗА ЕДНА ПЕНСИЯ И ДАЛИ МОЖЕ ДА СИ ПОКРИЕШ ДАЖЕ ВСЕКИДНЕВНИТЕ НУЖДИ!
117
0
 
0
 
! Отговори
евЗЕНи преди 14 години
Ох, ще пишна от смях!
116
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМО преди 14 години
Изказване на Председателя на ДСБ Иван Костов при откриването на кампанията на Синята коалицияСкъпи приятели,Благодаря ви, че така единни, така убедени днес идвате на откриването на предизборната кампания на Синята коалиция.Тази кампания ние ще водим срещу българската мафия. Срещу бандата престъпници, които управляват България. Защото само банда престъпници могат да превърнат свои нормални политически опоненти европейски демократи във врагове. Могат да приложат средствата, които са неприложими в нито една европейска демокрация, за да си разчистят пътя пред оставянето си на власт. Те се опитаха да отнемат най-съкровеното право на народа в условията на демокрация правото да сменя управляващите. Те искат да останат непременно на власт, защото ги е страх.Аз смея да мисля, че ги е страх от вас. Не ги е страх нито от АТАКА, нито от РЗС, а най-малко от Напред. Не ги е страх от ГЕРБ по много причини. Страх ги е от тези демократи, които тръгнаха по този път още преди двадесет години. Които останаха верни на своя антикомунизъм. На които мечтата беше да станем членове на най-престижните световни организации на Западната цивилизация на НАТО и на Европейския съюз. Това беше наша мечта! Това беше синята мечта! Затова ги е страх от вас. Защото знаят, че дойде времето на добрите.Трябва да дойдат добрите! Трябва да дойдат хората с идеите, хората, които ги боли за България. Които не могат да допуснат да се руши авторитетът на страната и да бъдем пример за порицание пред целия цивилизован свят. Нас, всички в тази зала, ни боли, когато това се случва с нашата страна. А тях, тези, които ни управляват, ги боли само като им се изпразнят сметките.Искам да призная пред вас: Никога не съм вярвал през тези двадесет години представете си какъв наивник в политиката съм бил никога не съм допускал, че срещу нас, и особено срещу Съюза на демократичните сили, ще се приложат тези мръсни хватки, за да не се допусне регистрацията на СДС за изборите. Никога!Аз искам да ви кажа, че ако зависи от мен и, вероятно, ако зависи от мнозинството в тази зала, ние никога няма да им отвърнем със същото. Но този път, техните престъпления, както каза и Мартин Димитров днес, трябва да бъдат разкрити, те трябва да си получат заслуженото, защото това е начинът да си върнем доверието на европейските народи. Защото това е начинът да получим отново европейската подкрепа. Този път, пътят ни минава централно през тях! Трябва да минем през тях! Трябва да си получат заслуженото!Аз се радвам и споделям, че опитът да бъдат препятствани Съюзът на демократичните сили и Синята коалиция да участват в тези избори е завършил с окончателно поражение. Вашето присъствие тук, тази зала, го потвърждават категорично.Напред към победа на изборите! Победа! Единство!