Гръцки зам.-министър: Не мога да приложа мерките за икономии

Янис Куцукос връчи оставката си на премиера
9 фев 2012 22:41, Елка Василева
33
Гръцки зам.-министър: Не мога да приложа мерките за икономии
Снимка: архив, Reuters

Гръцки заместник-министър на труда днес връчи оставката си на премиера Лукас Пападимос, съобщават медиите. Подавам оставка, не мога да приложа мерките за икономии, заяви Янис Куцукос.

Въпросният заместник-министър, който е от социалистическата партия ПАСОК, е подал оставка, тъй като не може реализира мерките, договорени с тройката от политическите лидери на трите партии, подкрепящи коалиционното правителство в рамките на новата икономическа програма.

Всички разбираме, че преговорите за намаляване на дълга и за новия заем са се водили при крайно неблагоприятни условия за Гърция, за жалост, договорените мерки не са просто жестоки, те са крайно болезнени за работещите, се казва в съобщение, огласено от канцеларията на заместник-министъра.

Янис Куцукос е избран за депутат от партията ПАСОК през 2000 г., като преди да поеме поста в министерството на труда е бил председател на федерацията на държавните служители АДЕДИ, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ГърцияЯнис Куцукос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв човек бе?Какви 5 лв?Тоя е хрантутник играещ ролята на мислещ за народа!Да ама не,КРАДЕЦ като всички останали,ти му вярваш,но.....гърците НЕ!Виждаш ли разликата??
28
0
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Хубава история, но докато я четях през цялото време очаквах да завърши трагично. Нещо от сорта, че след като си боядисал, се е намерил някой да ти ,,усере,, вратат на гаража. Просто горчив опит от нашата действителност, но браво , че при теб е станало друго - чвно цялото село е изкупено от софиянци :)
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поклон. Това е човек. Без да се оправдава, без да шикалкави.
26
1
 
9
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
И изобщо не е опасно за ЕС напускането на Гърция! То е необходимо, даже ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за европейската стабилизация. Проблемите на Гърция са от 40 г. и априори са НЕРЕШИМИ! Просто народът НЯМА ДА ПРИЕМЕ исканите рестрикции! Затова преговорите приличат на опит за заличаване на отговорности и прехвърляне на проблема на гърба на европейския данъкоплатец! И нищо страшно няма 2-3 банки ДА ФАЛИРАТ! Нали депозитите са защитени? Даже ще има ОГРОМЕН ОТРЕЗВЯВАЩ ЕФЕКТ!!!
25
0
 
12
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Положението на гърците е НЕСПАСЯЕМО. Неспасяемо заради самите гърци. Тези преговори и кандърми в момента са абсолютно безсмислени. Те могат да се водят едва СЛЕД КАТО гърците са въвели драхмата, преживяли са 2-3000% инфлация, загубили са спестяванията си, редили са се на опашки за основни продукти, ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ СТУД и ЧАК ТОГАВА ще са склонни на компромиси и намаляване на доходите. Дотогава ВСЯКО намаляване на доходи ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Путин! Какви поражения нанесе на Гърция.Защо ли?
23
0
 
16
 
! Отговори
Хектор до 17 преди 12 години
Станах селски зет (Софиянец съм) и веднага си боядисах гаража на село красиво жълт,направо светна.След време ме търси един приятел и пита къде живея комшийте,а той каза-аа тоя лудия дето си е боядисал гаража жълт! ОБАЧЕ,не мина и година и след ремонти на къщите си започнаха да си боядисват къщите-розови,цикламени,зелени,жълти,лагат соларно градинско осветление,слънчеви колектори (като мене).Просто селото стана чудно,НО ТРЯБВ ДА СЕ ДАДЕ ПРИМЕР.Промени себе си,изрази себе си и света ще се промени
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време се пееше: "искам да съм *** в Алабама". И аз искам да съм грък в Атина или Сарти, дори държавата им да е в състояние на пред фалит. Както сме я подкарали стоим на светлинни години от материалното благосъстояние на гърците. Срещу тях да тичаме няма да ги стигнем. Високият кредитен рейтинг на България и мизерията на народа не са нещо, с което трябва да се гордеем.
21
18
 
6
 
! Отговори
злоба и завист преди 12 години
Половин България е на порцион в Гърция и само една незначителна част поганци- *** кьопеци с нечист произход изпълнени от злоба и завист, лаят и се опитват да захапят ръката на господаря, който ги храни."Присмял се хърбел на щърбел
20
21
 
5
 
! Отговори
nikolai преди 12 години
Българинът е ***. Не си гледа насрания ***, а чака със злорадство да види краха на Гърция. Няма да го видиш, Андрешко, защото там са заложени огромни интереси и пари и големите има какво да губят. Гледай си в празната паница и в скъсаните *** и се опитай да пораснеш. Като гледам какви хора ни управляват започвам да разбирам защо по време на османското иго българите са се наричали гърци от срам и не ги упреквам,понеже сме едни жалки плюнки в момента!
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фалшифицират си националната статистика за да ги приемат в еврозоната, харчат повече от колкото изкарват, е кой да плаща господа социалисти. Европа ли? Защото сте люлка на демокрацията ли? С какво сме ви длъжни че да плащаме ние.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
събудете се вие Гърци. Събудете се и платете сметката.
17
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Ти лично беше ли там ? Видя ли този плакат с очите си ?
16
0
 
19
 
! Отговори
отмъщител преди 12 години
Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание. Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях. Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мизерни!
15
2
 
29
 
! Отговори
отмъщител преди 12 години
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на мързеливите гърци са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което мързеливият грък си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината мързеливата гъркиня е посадила цветя. От къщата на мързеливците лъха приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война.
14
0
 
8
 
! Отговори
Цв. Цв до Буда преди 12 години
Мили буда не ме оставяй сам в България искам да дойда с тебе в гърция сигурно им трябват физкултурници а ще вземем и Веско Марио да ги научи да пеят
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плъховете първи напускат потъващия кораб,капитана последен....
12
8
 
7
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
САМУ АС - МИН.ПРИДСИДАТЕЛЯ СЛАНЦЕ МОГА ДА УПРАВЯ ПЪРЦИА - ТРЕБЕ САМУ ДА *** ИЗПИРАТ И ТАМ......АМА ОНЕЗИ НЕ СА ТОЛКОЗ *** КАТУ КУЧЕТАТА И СМИНЕТЕ *** ЛОШ МАТРЯЛ ТУКА!!!КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
11
6
 
6
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
АЗ АКУ БЯХ У ПЪРЦИЯ, ШТЕХ ДА СПРА ДАНЪЧНИТЕ ДА ПРАВЯТ РЕВИЗИЯ НА ТАМОШНИЯ МИШУ БИРАТА, И ТЪЙ ДА СПЕСТЯ ПАРИ ОТ ЗАПЛАТИ НА ДАРЖАВАТА.КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
10
5
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
PR ход на ПАСОК. Трупат дивиденти преди изборите, за да си гарантират преизбиране - така хем тежките мерки ще са вече договорени от текущото правителство "на националното обединение", хем ще могат да си крадат като преди, оправдавайки се с дълговата криза. Мръсни, мръсни цоциалисти...