Румъния излиза от списъка на най-бедните евродържави

В Букурещ живеят толкова добре, колкото немците, холандците и датчаните
Обновена: 27 май 2015 14:01 | 27 май 2015 11:33, Елка Василева
34
Румъния излиза от списъка на най-бедните евродържави
Снимка: архив, Reuters

Румъния излиза стъпка по стъпка от списъка на най-бедните европейски държави, в който има най-вече източноевропейски бивши комунистически страни, информира румънският сайт "Економика".

Онлайн изданието отбелязва, че Румъния вече не е включена с шест региона в класацията на най-бедните 20 региона в Европейския съюз, а само с пет. Това става ясно от най-новия доклад на Евростат за стандарта на живот в 28-те държави членки на ЕС.

Това проучване ни показва, че хората в Букурещ живеят средно също толкова добре, колкото немците, холандците и датчаните като цяло. Нивото на покупателна способност в столичния регион е 131% от средното за ЕС.

В същото проучване на Евростат за миналата година почти цяла Румъния беше поставена в списъка на най-бедните региони в ЕС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
едва ли преди 8 години
Поредната пропаганда. Трябва да обходиш цяла Румъния да видиш какво е, а не само един град. Бойко е прав. Доста по-назад са от България. Няма база за сравнение. Но знаят как да се продават. Нищо нямат, но знаят как да го обяснят.А ние имаме и се оставяме да ни внушават чувство за малоценност.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат си руска Пета колона , това е , друго няма Одисей 1
27
1
 
3
 
! Отговори
Kosto преди 8 години
Romania si ima petrol .Technoto bogatstvo e pod zemiata.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходих преди няколко дни в Крайова.Е изумен съм -паркове,алеи,чистота навсякъде.А бяхме на едно ниво някога.
25
2
 
8
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 8 години
Нямат си организирана престъпност горките.
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румъния е по-голяма държава от България с по-голям пазар, нормално е в този смисъл да дърпа по-бързо от нас. Букурещ се разви доста в последно време, но чак пък толкова да го хвалите и те си имат същите панелки, а нещо което прави доста негативно впечатление - огромни снопове жици по стълбовете. Това, че са снимали една измазана къща не означава, че всички са в такива.
23
0
 
27
 
! Отговори
вера преди 8 години
А всичко започна с няколко прокурора и съдии.........които просто разбрали, че независимостта на съдебната система не означава съдиите да правят каквото си искат, а да осигурят на всички граждани независимо от изпълнителната /министрите/ и законодателната /депутатите/ власт правораздаване.Представяте ли си го в БГ това нещо. С всички изгубени и намерени тефтерчета, телефонни обаждания, подслушани разговори.....
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехе те румънците ни изпревариха преди много години - на дъното сме ние и братята македонци, ама те понеже не искат да имат нищо общо с нас и се мъчат да копаят още дъното.
21
0
 
4
 
! Отговори
at преди 8 години
tagno, tagno...i tova, koeto imashe, unistogiha nashite al4ni politizi....zasto hodite i glasuvate? ostavete gi da vidjat, 4e horata otdavna ve4e ne gi iskat...bolshinstvoto stari muzuni ...
20
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази статия е за този който не иска румънския опит а негови селски от банкя.
19
0
 
41
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Тази статия е за псевдо журналистката Беновска дето онзи ден плю по Моника Маковей, бивш правосъден министър на Румъния, фактите са че в Румъния има около 30 бивши министри и един министър председател в затвора, а в милата ми Родина НИТО ЕДИН, НЯМА ВИНОВНИ ЗА НИЩО, НАЙ БЕДНИ В ЕС, НАЙ БОЛНИ, ЯДЕМ *** ОТ ЦЯЛ СВЯТ, ПЕНСИИТЕ СА РАВНИ НА ГЕНОЦИД, ЗАПЛАТИТЕ ПО 500 - 800 ЛЕВА, НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ВОЙСКАТА, НЯМАМЕ НИЩО, НО ИМАМЕ ПОЛИТИЦИ И ЖУРНАЛИСТИ ЧИСТИ КАТО СЪЛЗА, С ЕДНА ДУМА - *** СМЕ.
18
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица ходих на екскурзия в Румъния за втори път, и мога да кажа че Румънците вече са на светлинни години пред нас.И в градовете в които отсядахме, а и като пътувахме прави голямо впечатление колко добре уредено е всичко - навсякъде добре поддържани градинки и чистота, шофьорите дават предимство на пешеходците и т.н. - все едно си в Западна европа.Никъде няма строшени пейки или откраднати саксии с цветя от парка.Това е симптом на нещо много по-голямо.Нищо, ама нищо общо с България.
17
1
 
24
 
! Отговори
mr.twitter преди 8 години
Бях прав! Румъния вече и те са по-добре от нас! Май,май,май...ще стягам куфарите и заминавам за Клуж-Напока (Румъния)!
16
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Румъния има ЕФЕКТИВНО осъдени за коруция от вишите ешалони на властта всяка седмица. Скоро единствено мафиотите им ще искат в България за убежище.Държавата в която '89 нямаха Телевизия, държавата от която искахме да се отделим при приемането в ЕС щото бяха бедни сега им ДИШАМЕ ПРАХТА! Заплатите им вече са 15% над нашите и растат а ние си говорим глупости.
15
2
 
32
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Как не е работа на държавата да създава икономика? Да не би да чака само на данъците? А кой създава условията за развитие на икономиката. Кой сключва междудържавни договори, кой търси инвеститори. Едноличния търговец с гаражния магазин ли?Според теб Тиквата за какво ходи до Катар? Да търси инвеститори ли или да хване загар на плажа.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 13"Стига с тази държава..."Продължавай да слушаш адвокатите на либералната икономика и се надай на развитие . Само,че тези са си намерили добре платено местенце и им е широко около врата. Плюй държавата и чакай да светнем.
13
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е невъзможно. Според Боко Тиквата румънците са 20 години зад нас.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може бе? Ама то с тези крадливте горе дето вместо да вземат пример обясняват как им се месят в вътрешната политика. Плюя на тях и на всички които са били в оправлението последните 25г. Надявама се един ден нещата да се обърнат и да ни гледат от решетките на затворите крадливи.
11
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗЛИКАТА ОТ РУМЪНЦИТЕ И БЪЛГАРИСТАНЦИТЕ Е ГОЛЯМА. ТАМ НЯМАТ ТИКВА ЗА МИНИСТЪР А ЧОВЕК КОЙТО Е ОТ НЕМСКИ ПРОИЗХОД. САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ КАКТО ТОЗИ НЕМЕЦ Е НА ВЛАСТ РУМЪНИЯ ДРЪПНА СЪС СВЕТЛИННА СКОРОСТ. ЧОВЕКА НЕМЕЦ СВАЛИ ДДС-то НА ГОРИВАТА ХРАНИТЕ ВДИГНА ИМ С 50 % ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИТЕ И НАПРАВИ ТАКА ЧЕ КАТО КАЖЕШ ЧЕ СИ РУМЪНЕЦ ДА НЕ СЕ СРАМУВАШ..
10
7
 
23
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
И българина като се напъне, какво ще произвежда, след като няма заводи. А в Румъния си запазиха и модернизираха заводите, освен това имат и много държавни предприятия, които си работят на печалба. Като има работа, българина не се плаши от нея! Стига да има за какво да блъска.