Проф. Топалов: Нереформираната РСМ в ЕС ще е Троянски кон на Русия

Неизпълнима е мечтата ЕС да ни наложи да ги пуснем за европреговори
26 май 2021 19:15, Елка Василева
194
Проф. Топалов: Нереформираната РСМ в ЕС ще е Троянски кон на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

"Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на нашите приятели и роднини от Република Северна Македония ЕС да ни наложи да ги пуснем да започнат преговори е доста суетна и неизпълнима". Това заяви пред БНР проф. Кирил Топалов, член на Смесената комисия, която има за цел да реши историческите спорове между България и РСМ.

Той коментира, че в ЕС са наясно, че "тази държава не се е реформирала нито на милиметър от онзи тоталитарен комунистически модел в бивша Югославия, който я беше формирал и я управлява и до днес.

Още по темата

"РСМ е най-нереформирана държава от бившите югославски републики", каза професорът.

Топалов припомни, че инициативата за присъединяване на Западните Балкани към ЕС е българска - на предишното правителство на ЕС.

"Ние сме имали винаги най-доброто братско, приятелско, роднинско намерение и желание към тази държава. Тя не може да се отнася така към майка си - България. Тя трябва да се отнася към нас с уважение, както към всяка друга държава, но тя не се отнася както към всяка друга държава, а се отнася с дълбока омраза и ненавист", каза Топалов.

Той беше категоричен, че ако една нереформирана тоталитарно-комунистическа държава влезе в ЕС, тя ще бъде Троянски кон на Русия и на всички сили, които искат да дестабилизират Европейския съюз.

Според него дори и управляващите в Северна Македония да решат да сменят рязко политиката си към България, обществото там не е готово да направи това нещо.

Той изказа подозрение, че политическите ръководители и на управляващата партия в РСМ, и на опозиционната искат реално страната да влезе в ЕС, защото държавата е "потънала в корупция, а с влизането в ЕС корупцията ще бъде контролирана, поне до някаква степен".

Проф. Кирил Топалов не очаква България да отстъпи от позицията си по отношение на започването на европреговори на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
0
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 2 години
Коне-много, г-н Топалов! Пастирът не става! А паша- бол.. и в прериите и степите!!!
108
0
 
5
 
! Отговори
нищо лично преди 2 години
От времето на Тито македонците са глезени, хранени и протежирани. Те са свикнали с мисълта, че другите са длъжни да им дават. Това обясднява и напъна им да влязат в ЕС. Не са лоялни партньори и това ще е най-неприятното за ЕС. Спрямо тях не трябва да се правят компромиси в никакъв случай и по никакъв повод. А това, че Русия е получила азбуката от македонската земя, е тъпо - земя не праща книги, книжовници, религия. Българският цар е направил това, защото земята е била в българското царство.
107
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Мдаааа, Путин получил кирилицата от македонската земя?!? :)))))))))))))))))))))))))))))) Пък първият човек в космоса е дошъл от Казахсатн, нали :)))))))))))))))))))))))))))))))))
106
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор, роден и израснал по руско време, Професоре, вземете хапчетата си.
105
13
 
6
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
Да другарю "професор" . РСМ ще е вторият Руски Троянски кон в ЕС и НАТО след България.
104
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и не съм ***,не съм агент на ничия служба...българче с топк. съм,има ли други българи с топ.и?има ли още луд.?син съм на Левски...на баба Тонка,плюя на еврата ,доларите и рублите ви!държат ви в робство с тях!нямаме армия,гарант за суверенитета ни,нямаме..имаме си пишурковци и ***. за управляващи милеещи за властта и егото си за офшорните им...финансиран от ЕСССР...невиждан геноцид и несправедливост в Човешката История!!!!
103
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха ...да осветля службите,минусите които ни плющите,милионите мислещи като мен дори не ги виждат...генетично...от Бог ни е заложен Стремежа към Справедливост...харчите пари за глупости!!!след всичките ви минуси,заплахи,геноцид...съм тук и изразявам мнение...Справедлив Свят...или да го погребем...вие имате офшорни и яхти...ние само честта си!Справедлив Свят,Свободен и Мирен Свят...или да го погребем!!!Бог ни едал Животите!!!
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БодиясанаБляд
101
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха поздравления г-н Професоре,ЕС политиците и началника им путин опитват да ограбят Историята ни за пореден път,да вкара франкенщайна РСМ в ЕС...в Нато успяха благодарение на борисовите предателства...толкова са зависими и недалновидни,толкова са заслепени...убиват красивата идея ЕС...модерен фашизъм си е,разбира се Народите ще прогледнат и ще си платят...геноцид в 21 век,РСМ е троянският кон на путин...и го обслужват лобисти за пари...манипулират исторически факти...за пари...
100
14
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
г-не топалов вие сте Троянско Магаре на Краварски президент Дж.Роб.Бидон
99
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Топалов, що си ме цитирал без да питаш ? Е хайде от мен да мине, но друг път добявяй поне някой удивителен знак от тебе !
98
0
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
Нещо бъркаш броя на професорите с броя на многознайковците като теб !
97
7
 
5
 
! Отговори
НЕМА ОПАСНО! преди 2 години
Ако титовите съърбо-комунисти от Скопие на влезнат в ЕС до май 2022 г., това значи че никога нема да влезнат сами, а ще станат членове на ЕС като географска част на България, а с тех ще влезнат и Западните ни покрайнини по същата причина.Така ще стане, помнете ми думата! бг
96
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои неща са верни, но други са неверни, приказките за Троянски кон на Русия са абсолютно фалшиви. В ЕС май има прекалено много Троянски коне на сащ, но професорчето това не го тревожи. Няма ли кой да му каже да си направи ревизия на интелектуалния багаж защото сме в 2021 година и самият ЕС има нужда от реформиране.
95
6
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Абе стига с тия пенсионирани шушумиги, първо ние да се реформираме па да оправим и останалите, при нас русофили, *** с лопати да ги ринеш, пък македонците....
94
2
 
7
 
! Отговори
ABTOP преди 2 години
КОГАТО РАЗБЕРАТ, ЧЕ СЕГАШНА МАКЕДОНИЯ НЯМА МЯСТО В ЕВРОПА, ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРЕГОВОРИ, ТОЛКОВА Е ПРОСТО. НЯМА НУЖДА ОТ ОЩЕ ПИСАНЕ.
93
5
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Абсолютно несъгласен съм! ЕС ще е троянски кон в Североюжна Мъкедония. За да има окръжност, требва да има център. И Слънцето не грее из Небесата,а из Скопие-центар. Ова сме изполазили от благоволение и из небивалост стръмна у нананананагорнището пърхаме у некой и друг лъч яко дрогирани от мъкедонска наденица у ***.
92
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топалов,Стефан Цанев са говорили точно обратното преди 1989.Проверете да видите как за пари в името на днешната политика тия хамелеони променят версията си.По-долни хора от бившите комунисти станали антикомунисти няма.
91
12
 
5
 
! Отговори
Скопски преди 2 години
Никой в ЕУ не е "на ясно" с РСМ, и дали тя била "реформирана"....като казва пенсионера Топалов...на ЕУ им пука за реформите в една провинциална балканска страна, водят се само од стратегически интерес, а диктуван од САЩ....Вместо да факторизира все още оцелелите македонски Българи и чрез тех заштити некой "исторически истини", подобни на Топалов лъжат и заблуждават бг.обществото за некакви братя в РСМ кои само че не се "осъзнаеле"..кой да се осъзнае..генетски модификуваните сръбомакедонци..
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Радев каже да за македония, трябва да бъде изгонен с камъни !