Френското предложение не е стигнало до РСМ

Страната проучва определени идеи
Обновена: 18 юни 2022 17:28 | 18 юни 2022 17:28, Росен Стойчев
26
Френското предложение не е стигнало до РСМ
Снимка: БГНЕС/EPA

Македонският външен министър обяви, че неговата страна не е получила предложението на Франция за решаване на противоречията с България, съобщи Нова Македония.

Предложението е било предадено на българското правителство.

Още по темата
Очаква се да бъде гласувано от българския парламент.

"Това предложение не е стигало до нас. Това ще стане, след като ЕС хармонизира своята позиция", заяви Османи.

Той потвърди, че страната му има има достъп до документа и прави анализи на известните предложения. Реалната македонска позиция ще бъде обявена след решенията на ЕС.

Дипломатът обясни, че ще бъдат коментирани някои идеи, за които френското председателство очаква да подкрепят диалога и започването на европейски преговори със Северна Македония. Проучена ще бъде всяка дума в предложението.

Очакването е България да обяви своите виждания, след което и македонското правителство ще обяви своите идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
тъй като в Договора за добросъседство са заложени европейските принципи ,неспазването им ще се контролира от председателстваша в момента ЕК Франция -това е цялото френско предложение -не България а франция е против езика на омразата и да контролира спазване на човешките права в РСМ.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, не може РСМ да не се запознае с предложението. Все пак става въпрос за отношенията и с нас и с ЕС. И какъв е този протокол, за който разбираме, че ще подписват двете страни като нямало текста на протокола. Френското правителство няма как да е гарант. Днес е Макрон, утре ще е друг. За какви гаранции говорим?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френското предложение се изпраща на държавите-членки на ЕС. БЮРМ не е държава-членка, така че ще чака.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете се феи,еднорози,oрки,елфи-ваша си работа.А,и още нещо-Филип и Александър Македонски не са ви никакви!Те може да произлизат от географската област Македония(географска територия в древна Гърция).но вие като северномакедонци нямате нищо общо с македонците.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 МакеБъдете каквито искате бе,комши.При вас в това отношение имате абсолютна свобода-на последното преброяване имате хора,обявили се за марсианци?!Дааа,евала ви.Човека се чувства такъв,такъв се пише...Паднах си на ***,като прочетох,според преброяването ви имате шестима джедаи...направо събрах очите в точка...Бъдете каквито искате.Еднорози,феи,oрки,елфи...ваша си работа.Но не ни крадете историята!!!Кирил и Методи,Самуил...аре да не изпадам в подробности...
15
2
 
1
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Южна Корея е пред пълен крах! Северна Корея и откраднал историята!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''Ако РСМ иска да започне преговори за членство в ЕС, трябва да промени учебниците по история, пълни с лъжи и клевети по адрес на България, СЕГА. Скопие трябва да бъде задължено с подписването на официален документ, да не си присвоява българската история. И този документ трябва да бъде подписан, ПРЕДИ да почнат преговори за членство в ЕС.''Поддържам това мнение като българин и не ме интересува никакво френско предложение.
13
6
 
9
 
! Отговори
Ганчо Гришев преди 1 година
Вдигнат ли ветото не ми се мисли какви протести ги чака.
12
1
 
6
 
! Отговори
едно време преди 1 година
при соца ни казваха какво е правилно и какво не. Сега Франция и ЕС са тръгнали да ни казват как е правилно да мислим за СМ. Ние искаме двобода на мисълта, не цензура и промиване на мозъците, налагане на чуждо мнение и вменяване на вина че не мислим по европейски. Да четат Добри Войников и "Криворазбраната цивилизация".
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така едно и също предложение до тяхното правителство не стигнало,а до нашето правителство стигнало сякаш ние ще кандидатстваме,а не те,въпреки че ние сме парламентарна република и както казаха правителствените партньори в отговор на Президента,че първият ни министър не е назначен куриер да разнася предложението,че да се чете от тях,че го нямали тоз текст,а е управленец и от деловодството както явно го получил да го препрати в деловодството в НС що трябвало до там да стигне първо за четене.
10
2
 
4
 
! Отговори
Je t'aime преди 1 година
За какво точно "френско" предложение говорят тия?
9
1
 
5
 
! Отговори
.... преди 1 година
Ако имахме политици като хората,това въобще нямаше да е тема на разговор.Щял Бабое*ча да оправя тука положението.Абе ти кой си бе?
8
6
 
6
 
! Отговори
Маке преди 1 година
До Няма значение. Еми и иас се прашувам истото како тебе блгарски братко. Сте се фатиле за Македониа како куче за кокал. На нас ни се допага да сме си македонци, а не блгари. Готови сте да си закриете државата заради тие пусти чукари. Оправете си државата, имате многу поважни проблеми.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашето да не го е написал Киро? Него го бива много с ментетата!
6
9
 
12
 
! Отговори
Няма значение преди 1 година
На кой му пука за тая Македония, повече от 140г национални катастрофи заради 1 чукар земя. Кажете ми защо продължаваме да я дъвчим тая тема? Изпуснахме половин Добруджа и цяла Беломорска Тракия за едни камъни. Хората там не искат да са част от БГ ако искаха щяха за 15г да намерят по някой далечен роднина и да си изкарат БГ паспорти, дето се вика да могат да бачкат в ЕС. Има толкова много по-важни проблеми да решаваме тук, а те ни занимават с Макетата, тях Шиптарите ще ги оправят до 30г.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е изфабрикувал и това предложение, затова ни Франция, ни Северната република са го чували.
4
7
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 година
До 5. Немаше да. Или беше минимална. Па ние ни не знаевме дека вие воопшто постоите. А договорот за (не) добрососедство е нефункционален. Повее е листа на желби. Се додека стои ветото немаме апсолутно никакви обврски кон вас. Треба да го сфатите тоа.
3
3
 
13
 
! Отговори
дп Маке преди 1 година
преди ветото омраза немаше ли ? Има договор за добросъседство , по кийто не сте изпълнили нищо . Но сте с претенции .
2
15
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
Колкото и упорито да отстояваме нашата позиция, ЕС много лесно може да ни притисне до стената. Просто ще кажат - спираме парите. И ветото пада на момента. Рано или късно е това ще стане. Не давайте за пример ветото на Гърция, защото те имат силно лоби на Запад, а ние не. За съжаление нямаме ппечеливш ход.
1
11
 
2
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Предлогот ке биде разгледан, корегиран или дополнет. Краино време е да се реши овои глупав спор. Откако ке се тргне ветото, автоматски и омразата ке иа снема.