Нарушения след нарушения по морето, лъжат ни със звездите

КЗП бди за правата на потребителите
14 авг 2016 15:00,
13
Нарушения след нарушения по морето, лъжат ни със звездите
Снимка: архив Булфото

Комисията за защита на потребителите (КЗП) продължава да открива нарушения в заведенията и хотелите.

Туристите биват сюрпризирани, както с цените, така и с категорията на хотелите, съобщава bTV.

Проверка в хотел в Черноморец показва, че на рецепцията няма задължителното удостоверение за броя звезди, показващи категорията. Жалбата е подадена от недоволен клиент.

Оказва се, че в този хотел няма хотелски стаи, а апартаменти и всеки апартамент е с отделна категория, най-ниската възможна - една звезда. Заведението към хотела също няма категоризация.

"Първата санкция е от 1000 до 10 000 лева, след това се прави едно предложение за затваряне на обекта, издава се заповед за затваряне, връчва се заповедта и при следващо нарушение вече доста сериозни санкции", обяви Валентин Белчев, инспектор от КЗП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи рецепцията няма категоризация и ресторанта, а апартаментите имат дадени категоризации но различни за всеки а не обща,т.е. службата по категоризация е направила пълна бъркотия.хем имат, хем нямат категория.
7
0
 
4
 
! Отговори
Аз там преди 7 години
Те и т.нар. контролни органи да се занимаваха с истински проблеми, а не измислени нарешения- липса на хартийка, забравен подпис и т.н...
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Табелите, издавани за броя звезди, се бавят с месеци, от категоризиращия орган. Пак пушили и кьор фишеци! Важното е дали са подадени заявления за категоризиране, нали?!
5
2
 
8
 
! Отговори
чуй чуй преди 7 години
Тъй, тъй слушайте к,во ви плюят в ушете Ръглев, Драганоулу, министерката и пр. задължени да почиват по нашето черноморие! Да, ама там където те почиват, тях не ги крадат и мародерстват, щото ги знаят!
4
2
 
27
 
! Отговори
Ела в Елада ! преди 7 години
От десет години ходя на море в Гърция. По-скъпо е, затова стоя по-кратко. Чистата вода , спокойните плажове и уютните хотелчета и апартаменти правят почивката прекрасна, а храната и обслужването след това търся навсякъде в България...Уви !
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента съм в Китен цените сравнение с миналата година са 10-15% нагоре. А Два Шезлонга с Чадър 18лв само констатирам .Включително се е покачила и Курортната Такса.
2
2
 
22
 
! Отговори
сбъркана работа преди 7 години
Българчето го лъжат и мамят, а всЕко Лято пак отива в мутренските хотели!Мазохисти!
1
2
 
19
 
! Отговори
Момо преди 7 години
1000лв санкция... Че вие даже мене няма да уплашите с това, а какво остава за някой с хотел и заведение на ***?