Българският турист – идеалният клиент!

Отчитат 20% ръст на приходите в летния туризъм у нас
Обновена: 24 авг 2016 13:18 | 24 авг 2016 13:14, Екип на Bloomberg
35
Българският турист – идеалният клиент!
Снимка: flickr

Приходите от летния сезон се увеличават и очакваме да завършим сезона с около 20% ръст на приходите. Това каза Константин Занков, Институт за анализи и прогнози в туризма, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това не е само заради ръста на броя туристи, но и заради воденето на държавна политика за по-прозрачен туристически бизнес", посочи той.

Международната ситуация, която се развива по света, ни облагодетелства и има основно увеличаване на руски пазар, на немски пазар, каза Занков.

"Това, което очакваме на есен, когато видим изцяло данните от летния туристически сезон, е около 15% ръст на броя туристи, спрямо миналата година. 2016 ще бъде една много добра, емблематична година за българския туризъм", прогнозира той.

Българският турист е идеалният клиент за българския туризъм, каза още Занков и допълни: "Той е лоялен. 5,6 млн. българи са почивали в България, но това са брой пътувания. Много българи пътуват до морето, като си правят дълъг уикенд 2, 3, 4, 5 пъти по време на летния сезон, а за дълга дестинация избират Гърция или Турция".

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като казвате няма да ви стъпя на черноморието, се замислете, че говорите за 330 000 души.Толкова са работещите в сферата на туризма.Не може да слагате всички под общ знаменател.Мутренски хотели има...сърдити сервитьори има...но мнозинството не са такива и обслужването изобщо не е лошо.Че има проблеми на черноморието е вярно, но не изпадайте чак в такива крайности, че е ужасно и че искате да потъне в дън земя.Грозно е и звучи несериозно.
27
2
 
5
 
! Отговори
от 32 преди 7 години
И за да продължа с позитивизма...В средата на юни бяхме на дълга екскурзия из цяла северна Италия и Тоскана - Флоренция, Сиена, Милано, Геноа, Чинкуе Тере, Верона, Венеция...Невероятно е спор няма.Но хора, България също е прекрасна страна и има как човек да е щастлив и тук.После бяхме в Копривщица - УНИКАЛНО.Добри хора, страхотен персонал, евтино и красиво.Сега на морето - навсякъде обслужването е супер.Само шезлонзите и чадърите са малко по скъпи, в Гърция не е така.Иначе е супеееер.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента сме на Смокиня под Созопол в едно хотелче точно на плажа.90% от почиващите са българи.Ако чекнете в букинг ще видите, че хотела е пълен на 100% и няма свободни стаи.На плажа днес - саааамо българи, само едно руско семейство.Преди два дни бяхме в Лозенец, минахме през варвара и на Велека - пак основно българи.Не разбирам защо е тая омраза, но на нашето черноморие може да се почива добре и много хора им харесва.За справка, почти всяка година сме и в Гърция, но и тук не лошо.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Българският турист идеалният клиент"Статии които всяко година се повтарят по едно и също време. Края на август и началото на септември. (Когато сезона е приключил)За информация на хотелиерите българите вече почиваха - в чужбина. Но съм сигурен че това няма да им се отрази на бизнеса. Според пак статиите от медиите в България идват да почиват англичани, французи, руснаци че даже и китайци. Да са им живи и здрави.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех какви туристки
23
2
 
5
 
! Отговори
gk преди 7 години
Интересно ми е едно на слънчев бряг има цени като в ловеч та кое ли му е скъпото да попитам
22
2
 
4
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Дедо ПешоХодити се до тоалетната ,бе Пешо ! Бягай докато не е станало късно !
21
2
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
До Анонимен А как им викат на тези *** ,който пишат на маймуняк ?!?!
20
5
 
21
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Глупавите селски мутри по курортите ни така и не разбраха това , за разлика от Гърците ! Халал да са им мърлявите и пияни Англичани и Рашани по нашето море и планини. Те не плащат но пък са все пияни ,та не забелязват безобразията и простащината на нашите хотелиери и арендатори ! Да са им честити! Докато са там мутрофоните ,ние ще почиваме в Гърция !
19
11
 
9
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Ходя на Приморско и на Каваци всяка събота и неделя.20 кинта за чадър,5 за паркинг,20тачка за бири и сафриди....Стига сте ревали.Ако си напълниш хлад.чанта и си вземеш чадъра, за 20-30 лева си 6 цял ден.Дори и да си от провинцията - Пловдив,София,Силистра,Тутракан, с това евтино гориво пак ти излиза сметката да дойдеш за уикенда.Айде, лека вечер и ще се видим на плажа.
18
6
 
30
 
! Отговори
пепе преди 7 години
Ще се сетят, че БГ-туристът е перфектен. Но ще бъде твъърде късно, защото всички малко по малко се насочват към чужбина. А българинът ХАРЧИ по време на почивката си. Преди когато ходех по нашето море си скъсвах нервите, когато лижат подметките на разни дрипави британци и руснаци, а за мен дето ще им оставя повече пари и бакшиш ако съм доволен - маса няма. С тоя манталитет и никаквото качество прогониха хората, от които щяха да печелят повече. Всички навън Гърция, Хърватия...работят за ТУРИСТА!!
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако българските хотелиери осигурят качествена храна от български производители дори да им показват и логото на фирмите или да пишат еко ако е от село от баб ти зеленчуците и плодовете , а не да сервират измито месо от обяд полято с друг сос за вечеря остатъците от салати и изрязани парченца от сладкиши за закуска ще бъде още по-добре .Надявам се бълг.килипир да остане в миналото
16
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз ходих два пъти до нашто море ... по голяма нужда
15
16
 
11
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Страна нация сме си и това е....Като чета постовете имам чувството ,че наш сънародник по черноморието не може да срещнеш ,а като отидеш то няма място никъде.......Е НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ ДА ИМАТ ПАРИ ЗА ГЪРЦИЯ И ИСПАНИЯ,ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ.........ИМА ХОРА С ПО 600ЛВ ЗАПЛАТИ.....НЯМА ЛИ ДА ПОЧИВАТ 3 ГОДИНИ ХАХАХАХ,АМИ ПРОБВАЛИ ЛИ СТЕ ДА НЕ ПОЧИВАТЕ ТОЛКОВА??ЗА 1000ЛВ 10ДЕНА СПОКОЙНО В БГ БЕЗ ДА СЕ ЛИШАВАШ ОТ НИЩО/ПОЧТИ/
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TEZ DETO ODAT PO PLANINITE SA VIKAT BAIRBUUDALI,A TEZ DETO ODAT NA MORE PISHMANSIROPUCHBUDALI!!!
13
4
 
28
 
! Отговори
Дедо Пешо преди 7 години
Абе видях снимката и нещо се напрегнах една педя под пъпа. Тпва любов ли е - младите да кажат?
12
12
 
30
 
! Отговори
Да, ама не! преди 7 години
Никога няма да ми стъпи крачето на Черноморието. Давам в пъти повече пари в чужбина, но в тази *** няма да стъпя. И пари да нямам за навън, ще отида на планина в България. Черноморието е тотална скръб. Имам достатъчно база за сравнение. Българските курорти са най-мръсните, несигурните и гнусни от всички на които съм ходил.
11
4
 
15
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
Цялата истина е, че искат догодина да се изхарчат едни милиони за реклама и да са още по-доволни.... Обаче , ще видим какви отрицателни баланси ще подадът за тая година! *** обича само да ***, не и да дава! И оня дъртия с боядисаната коса, да вземе да отстъпи постта си на някой можещ, тоталитарен цирей от едно време!!!
10
10
 
33
 
! Отговори
... преди 7 години
От около 9 години не съм и стъпвал на БГ морето! Дори в Турция е МНООООООООООООГО по-добре отколкото тук! Имам приятел който само веднъж дойде с мен и жена ми на море в Гърция и каза, че Гърците не можем да ги стигнем по нищо! Инак морето в Гърция излиза малко по-скъпо от колкото тук, но ако е само за плаж е в пъти по-евтино! В Турция е в пъти по-евтино от колкото тук! А колкото до обслужването приятели които все още ходят тук казват, че няма място за сравнение! Тук са на светлинни години назад!
9
5
 
19
 
! Отговори
Ръст преди 7 години
Ръст на приходите с 20%, но спрямо какво! Спрямо разходите, приходите за миналата или преди 15 г., спрямо разходите за миналата година или какво?! Тези си измислят разни "ръстове", като гледат тавана! Като ходих тази година юли месец на юг от Созопол местните хотелиери, арендатори на заведения и т.н. бяха вдигнали ръце и се оплакваха, че няма никакви туристи, а и видимо беше точно така... Не знам какъв "ръст" отчита гербавата стъкмистика!

Спонсорирани публикации