В Световната банка Георгиева ще отговаря за най-бедните

Джим Йон Ким: Кристалина е световно признат лидер!
Обновена: 29 окт 2016 07:19 | 28 окт 2016 22:29, Анисия Иванова
41
В Световната банка Георгиева ще отговаря за най-бедните
Снимка: Reuters, архив

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким обяви днес назначението на Кристалина Георгиева за главен изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие (International Bank for Reconstruction and Development/IBRD) и Международната асоциация за развитие (International Development Association/IDA) - кредитиращи организации за страни със средни и ниски доходи, известни общо като Световната банка, се посочва в прессъобщение на институцията.

Още по темата

"Кристалина е световно признат лидер с доказано успешни резултати при подобряването на живота на хората в нужда. Тя ще бъде възможно най-силният застъпник за работата на всеотдайния ни персонал в борбата със сложните предизвикателства, пред които са изправени нашите страни партньори. Горд съм да приветствам Кристалина обратно в семейството на Световната банка", заяви Джим Йон Ким.

Георгиева, която е на 63 години, и вече има дълъг опит в Световната банка (1993 - 2010), ще поеме поста изпълнителен директор, отбеляза АФП.

Става дума за нов пост, създаден от вашингтонската институция, който да оглавява клоновете, които работят с нововъзникващите пазарни икономики (IBRD) и най-бедните страни (IDA), уточни Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Милата тя. Да я ожали човек с тази минимална заплата , която и плащаме ние- цифром и словом 36.000 евро. Срещу нея да тичам не бих я стигнала , на ракета да се кача пак ще съм след нея с моята пенсия.Представяте ли си каква пенсия ще получава при пенсиониране!!!!!!!!!!!......Те за това е борбата , а не кой колко е умен.
33
1
 
4
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Догодина ще я изхвърлят и от там като мине шумотевицата около нея. Изобщо, тежки времена за неолибералите!
32
1
 
11
 
! Отговори
Олелее.., преди 7 години
"Ще отговаря за най-бедните" ли? Бог да ги прости завалиите!....Също като нашенци,пострадали от наводненията.Дойде,видя и се измете...Кой лансира това недоразумение,или са партенки на привържениците на управляващите,които не могат да се помирят с провала си?
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако "помага" на бедните,така както "помагаше" на българите,които пострадаха при наводненията,когато беше комисар по бедствията,боже опази!Просто да си седи и да се разписва на заплата,това ще бъде Кристалина.
30
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
признат лидер сред гмо мозьците сред образованите хора в бьлгарияняма никакьв авторитет
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е да бяга след като започна разследване срещу мея за харчене на европари за лични средства.
28
2
 
12
 
! Отговори
азс преди 7 години
както писаха наскоро и много вярно, германци и французи си прибраха ръководството на финансите на ЕС, а "евроатлантическата ***" от Гоце Дельчев ще го направят комисар на мястото на Йотингер.Та целото шоу с избора на ген. секретар на ООН беше заради един такъв *** да се уреди с пост. Маниии какви дитирамби ще са на тема дигитални технологии малее.И за бъговете в софтуера по целия свят па руснаците ще са виновни.И софтуерасе дъни щото руснаците са "анексирали" крим.
27
1
 
23
 
! Отговори
е35 преди 7 години
да го духат бедните щом тая ще отговаря за тях:)
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като е пратена от България в ЕК , не е ли редно поне да поиска разрешение от тези ,които са я пратили?!Или подготвят място за Мики Маус?
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26-ия директор..
24
2
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Сталинка е всичко друго ,но не и лидер по-скоро престараващ се слуга.
23
3
 
18
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
Брей, създадоха за нея нов пост!!! Много е кадърна и ценна!!! А ДАЛИ Е ТАКА? КОЙ? КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ???
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Световната банка Георгиева ще отговаря за най-бедните страни"Съдейки по това колко помогна на България, докато беше комисар по бедствията, значи следва да зачеркнем тези държави от картата.
21
3
 
29
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Да пратиш неолиберал(ка) в най-бедните страни е като да пуснеш вълка в кошарата или лисицата в курника.
20
3
 
32
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Най-бедните страни са свикнали на всякакви бедствия. Едно в повече от България няма значение.
19
3
 
29
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Най-накрая успяха да се отърват от тази посредствена личност!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"тава дума за нов пост, създаден от вашингтонската институция, който да оглавява клоновете, които работят с нововъзникващите пазарни икономики (IBRD) и най-бедните страни" хахахах :) То дори тази позиция не е съществувала преди нея. Ужас. Не знам дали си давате сметка, но България остава без комисар поне докато Юнкер не одобри следващия и не му измисли комисия, демек за неорпеделено време. Не мисля, че друга страна в ЕС са унижавали толкова много досега!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червилото на таз мома, много и отива определено контрастира със късо подстриганата и войнишка прическа тип канадска ливада.
16
2
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Абе да не е цялата работа щото взеха да излизат разни интересни нещица за нея?Световната б***а е добро убежище в такъв случай,явно си има яки връзки там.
15
2
 
29
 
! Отговори
оригинален цитат преди 7 години
КриСталина Георгиева, оригинален цитат: България ще стигне Швейцария, когато всички българи бъдат изгонени от България и заменени с швейцарци!

Спонсорирани публикации