Кариера, семейство, лично пространство... жените искат

Основният мотив да се движат напред е пълноценна реализация
8 мар 2017 11:37, Екип на Bloomberg
18
Кариера, семейство, лично пространство... жените искат
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Имаме нужда от повече ролеви модели на жени, които могат да съчетаят кариерното си развитие с това да имат семейство и живот извън професията си. Това коментира издателят на онлайн списание "Успешни жени" Анета Савова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Не можем да очакваме промяна на институционалната рамка преди хората да очертаят нуждата от такава и да я извършат, посочи тя. 

Изследване на НСИ показва, че 30% от българските работодатели са жени, а 36% са самонаети жени, отбеляза още издателят. 

Основният мотив на жените да се движат напред е желанието за пълноценна реализация, коментира Савова. 

По думите ѝ през последните години един от най-активните трендове в тази посока е изграждане на нов модел на лидерство, който съчетава както мъжките качества, които са ценни и нужни като двигател, така и женската уязвимост. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Да е успяла,с добра кариера,да има лично пространство,да има кола,да се шляе когато си поиска по мола и не на последно място задължително да има някой да плаща масрафа на гореизброените....ей това му се казва успяла жена по български
14
4
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Хубаво е това, ами кой ще ражда християнчета, защото мюсюлманчетата се роят по целия свят вече! Техните мамчета не се допускат да правят кариера, а само да раждат! Ние не искаме това, но да изпълнявате и обществения си дълг към обществото!
13
3
 
13
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Пита се, СЪВРЕМЕНАТА ЖЕНА какво иска?! А аз казвам, СЪВРЕМЕНАТА ЖЕНА иска всичко. Иска деца ама да не носи отговорност за тях и тяхното отглеждане. Иска хубав мъж който да е плътно до нея и да я гледа в очите като кученце но същевременно да изкарва по 1 милион на месец най малко. Иска да яде по едно кило шоколад на ден ама да не надебелява. С няколко думи ситуацията е такава че: ЕДНО ВРЕМЕ ЖЕНИТЕ ГОТВИХА КАТО МАЙКИТЕ СИ, А СЕГА ПИЯТ КАТО БАЩИТЕ СИ
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам, искам, искам...и все така заспивам - Милена Славова ;)
11
3
 
14
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Е те жените винаги .....Искат.....повечето пъти не знаят точно какво искат, но го искат веднага.Честит празник на всички Искащи :)
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените искат повече права ? могат да работят могат да гласуват могат да имат деца могат да избират мъж или жена за любов какво повече ?
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък съм на 30 без деца, но с чудесен мъж до себе си, имам си и образованието, кариерата ми не е мечта,но е доста задоволителна, не смятайте живота си за провален,ако все още нямате семейство и мечтаната кариера. няма нужда да се отчайвате и депресирате. Късмета сполетява хората по различно време, бъдете горди и уверени дами. Честит празник
8
3
 
8
 
! Отговори
талибан преди 7 години
Тази на снимката е много секси !!!
7
3
 
22
 
! Отговори
От 1 преди 7 години
Ако една жена има поне кариера не е толкова фатално, че няма деца, но все по- често се сблъсквам с жени, гонещи 30, завършили някакви безполезни 2-3 магистратури, с които дори не могат да си намерят работа, а личният им живот е катастрофа, защото са поставяли " кариерата " на първо място. И накрая се оказва, че нямат нищо. Ще трябва да ви разочаровам, че и аз съм жена, точно заради сериозните ми наблюдения написах първия си коментар.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените спокойно си гонят и семейството, и кариерата. Виж, за кифлите и за недораслите хлапачки, с опържени от перхидрол мозъчни клетки и протъркани от употреба полови органи, ситуацията е по-различна.
5
3
 
17
 
! Отговори
леко кариерата преди 7 години
кариера ама после нямат деца от тая кариера. на 40 или 50 се сещат да осиновяват малки чернокожи талибани.мадона,джоли и тн един дол дренки.
4
2
 
2
 
! Отговори
Карбуратор преди 7 години
Жените... не отказвам коментара
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето отрицателни коментари за жените пристигат от мъже, които цял живот се занимават с някакви сел*ки, проо*ти, мързеливи и ограничени жени, по техен избор. За жалост има жени, които много добре могат да си подредят приоритетите и могат да имат и кариера и семейство и успешни връзки, но те не се хващат с ***, като вас! Омръзнало ми е от такива критикари, които не могат сами да се погледнат на, какъв хал са и с какви кокошки са се обвързали, но да плюят могат!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените не знаят какво искат, но го искат веднага. А още повече се ядосват, че не знаят как да си поискат още повече от същото. ;)Закачка, дами. Не се впрягайте. Честит празник и да сте ни живи и здрави.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко това е постижимо, но съвременните жени някак не успяват да си подредят приоритетите във времето.

Спонсорирани публикации