България е на челните места в Европа в областта на зелената енергия

Със сигурност ще изпълним изискванията на ЕС по отношение на ВЕИ мощностите
15 ное 2017 17:45, Екип на Bloomberg
23
България е на челните места в Европа в областта на зелената енергия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е на челните места в Европа в областта на зелената енергия

Страната ни със сигурност ще изпълни изискванията на ЕС по отношение на ВЕИ мощностите с хоризонт 2030, смята евродепутатът Владимир Уручев.

По отношение на възобновяемата енергия стои доста добре. Изпълнихме нормата (до 2020 16% от тока да идва от ВЕИ инсталации – бел.ред.), даже до направихме преждевременно, което може би не беше толкова добре.

Това каза в интервю за Bloomberg TV Bulgaria евродепутатът от ГЕРБ и Европейската народна партия Владимир Уручев.

„Вече имаме опита и със сигурност ще изпълним поставените цели с хоризонт 2030, в зависимо какви ще бъдат приети“, категоричен бе той.

„България стои в ядрото на европейския енергиен съюз“

„България е привлекателна за инвестиране във ВЕИ, в това число и за външни инвеститори. Това е така, защото сме в много добър климатичен район – имаме и вятър, имаме и слънце, а и сме в южната част на ЕС, която се препоръчва за инвестиции във възобновяема енергия“, посочи Уручев.

По думите на евродепутата инвеститорите ще дойдат сами. „Но този път трябва да го направим така, че да привлечем най-новите технологии и да получим най-евтината енергия“, изтъкна той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
На първо място сме защото троизводството на този вид енергия е непостоянно, несигурно и ужасно скъпо.
19
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
като сме пьрви по зелената енергия защо сме с наи скьп ток изпьлнили смеплана с вятьрните мелници значи ще плащаме по 5 стотинки на киловат и хоратаще спрат да се отопляват с вьглища и дьрва
18
0
 
2
 
! Отговори
инж. преди 6 години
За сведение енергията произведена от АЕЦ е призната за зелена енергия и само от еднин блок добита енергия влизаш в търговията с квоти на зелената енергия.Ние този килепир го дадохме на Турция,а риска си го имаме от нея.Кой ще управлява турската АЕЦ?
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами купете си слунчеви панели ,аз инвестирсх 1600евро,од две години съм си цар
16
0
 
7
 
! Отговори
НЕК преди 6 години
Най-отговорно ви казвам че между 2008 и 2014 основни лица от ДПС, БСП ( най-вече в лицето на Корумбашев и Серега) и ГЕРБ си направиха по една ВЕИ централка. Корумбашев толкоз изнагля че и ВЕЦ Жребчевонкупи. Направиха една малка далаверка с Петрол АД. Бойко излезе тарикат, оамо пребираше парите за разрешение за присъединяване на централките. Назначи за шеф *** ЕСО ЕАД ( електроенергийния системен оператор - това е дружеството което управлява електропреносната мрежа на БГ)човек със собствени ВЕИ.
15
0
 
12
 
! Отговори
Стара Загора преди 6 години
Освен ВЕИ да не забравим и двата Американски ТЕЦ в Мариците. 1.2 милярда на година загуби. От рдиния НЕК изкупува на 0.68 лева а от другия на 0.52. След което го продава на ЕРП тата на 8 стотинки. Както е писал ДС по долу ваички са за затвор и рязстрел.
14
0
 
14
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Пладнешки обир на българския народ е ,,зелената енергия . В всички страни тази енергия води до намаляване на цената на енергията само вБългария до увеличение. Прехвалените ни енергитици да обеснят защо при нас е така.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се приеме закон, в който да се регламентира цената на изкупуване на зелената енргия да е същата или по-ниска от тази на АЕЦ. Ще се реши дефицита в енергетиката от раз. Всичко друго е пладнешки грабеж. Не е за хвалене изобщо.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма ли да кажете как се облажват намазаните пехливани с ВЕИ-тата и ветрогенераторите??? На какви суперцени държавата им изкупува тока, благодарение на което сметките ни скачат. И тази далавера е само с европари и само за политици, връзкари и близки до властта хора. На това май му викат корупция!
11
0
 
10
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Не ви ли е срам. От 2010 до 2012 преизпъшнихме квотата дадена за 2020. Сега силните на деня са собственици на големи ВЕИ мощности на убийствени цени. НЕК изкупува от ВЕИ централите на 60,70,80 има дори централиот които се копува над 1 лев на квч. .След това НеК продава тази енегрия на ЕРП-тата на 7 стотинки. И загубите от разликата остава за НЕК, която е държавна. Тоест за нас данъкоплатците. И тези цени са договорени с ВЕИса за 25 години. Всичко, които управляваха от 2009-2013 са за разстрел.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хехехе ами то всеки депутат с незаконна ВЕЦ... а всеки най-беден българин е длъжен да им изкупува незаконната енергия
9
1
 
10
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Зелената енергия в Британия спря като им спряха субсидиите ,а ние се "гордеем" с зелена енергия ,а тя е скъпа и нерентабилна ,но за това нито дума . А ако не ми вярва ,то ако готов за киловат да плаща по 1.50 лв ,то да заповяда в биозелената енергия.То всичко друго ни е уредено ............ .
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така беши и по времето на ТаТо - тъкачки бягаха по 3 петилетки напред и мислеха че ще стигнат комунизЪма предсрочно - знаем до къде стигнаха. Та и тоя бебил@ се опитва да мисли!
7
0
 
10
 
! Отговори
Е! преди 6 години
То ний не че не сме и много напред и по броя на тиквите на възлови държавни постове - но, това е друга бира
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И трябва да се радваме, че плащаме по-скъп ток заради зелената ви енергия ли?!Радват се собствениците на вец, перки и фотоволтаици, а народа плаче.
5
2
 
8
 
! Отговори
честна комсомолска преди 6 години
България стои в ядрото на европейския енергиен съюзА Чирен е центъра на Енергийната Вселена. Дано братишките не правят профилактика на тръбите тая зима, че запасите са за 6 дни.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ - пералнята на Балканите пере само с екологично чист прах за пране, да не остава натрапчива миризма на неаполитански боклучец.
3
0
 
14
 
! Отговори
зелен талибан преди 6 години
БГ е в челните места по зелени далавери. Мислите, че им пука за природата. Товарят ви кат *** и си продават квотите за вредни емисии.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво и е "зеленото"? Че пресуши реките ли? Че малките ВЕЦ са незаконно построени върху държавна собственост? Зелени са главите на управляващите, че го допусваха, а НПО-тата преднъпно мълчапа!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, благодарение на кака ни мутровица, която ни набута всички възможни електростанцийки и сега плащаме 10-рно скъп тол

Спонсорирани публикации