Данъчните закони у нас се променят, кое е най-важното?

Как се избягва облагането с данък у нас?
Обновена: 21 ное 2019 14:20 | 21 ное 2019 14:20,
3
Данъчните закони у нас се променят, кое е най-важното?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Опитът за отклонение от данъчно облагане съществува отдавна в българската практика. Не е толкова разпространен, касае ограничен сектор - търговски обекти, ресторанти, барове, сладкарници. Това е една от мерките в местното законодателство насочена спрямо конкретни, специфични за България практики за избягване от облагане. Това каза Пламен Донев, старши мениджър корпоративни данъци в Deloitte Bulgaria, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Гостът коментира предложението за прехвърляне на акции или дялове, които дават право на притежателя за собственост върху нов недвижим имот или част от него да се определя като облагаема доставка.

„Доволен съм, че този текст отпадна. Факт e, че европейската директива дава възможност да се въвеждат подобни текстове в местните законодателства, но проблемът тук беше, че той не беше ясно прецезиран“, обясни Донев. Той заяви, че въпрос на ефективност е функционирането на данъчната администрация.

"От 2020 г. в България ще бъдат въведени две допълнителни мерки, които идват от европейската деректива за мерките срещу отклонение от данъчно облагане, а именно хибридните несъответствия и облагането при напускане"

Според Пламен Донев тези мерки са продиктувани от факта, че в другите държави данъчните законодателства са доста по-комплексни.

Разговорът с Пламен Донев вижте в Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова много недуразумения има в данъчната система,че на човек му се струва,че по времето на Османската империя нещата са вървели по мед и масло.Например.Ако продадеш имот трябва да посочиш пред данъчните кои е новия собственик,инак продължаваш да плащаш данъка и таксата за него.А защо е тази агенция по вписванията тогава,не е ясно?И още и още,има,но няма място за да ги опиша.
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да се обложат с повече данъци програмистите. те имат много пари и са мързеливи.
1
0
 
13
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Най важното е да крадете по малко другото е знаете пълен таш....

Спонсорирани публикации