Добивът на злато в Турция с рекорд за 2019-а

Секторът дава работа на хиляди, ще има ли нов връх?
29
Добивът на злато в Турция с рекорд за 2019-а
Снимка: архив, Ройтерс

Производството на злато в Турция през 2019 г. е достигнало рекордни стойности, съобщава Турската асоциация на златодобивните компании, цитирана от Анадолската агенция.

Страната започна да добива злато през 2001 година, когато добивът бе 1,4 тона. През 2013 г. той се повиши до 33,5 тона, като секторът даваше работа на 7500 души.

Между 2014 г. и 2017 г. показателят се сви. През 2018 г. производството се равняваше на 27,1 тона и скочи с около 40 процента до 38 тона през 2019 година.

Очаква се през 2020 г. да бъде поставен нов рекорд с 45 тона, прогнозира браншовата организация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
R2 преди 4 години
Е много си *** , гладна кокошка просо сънува !!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нормалнно като дунди прешарс изнася нашето злато вьв турция като необработене сурвина и така бг не печели от това обработката на златото става вьв турция
19
1
 
0
 
! Отговори
ртъу преди 4 години
Продажна ***,но има и видов ден- винаги!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
недейте публикува такива статии,че само дразните хората,щото ние имаме същото ако не и по-голямо количество злато,обаче нашите продажници го харизаха срещу комисионни и подхвърлени трошици за държавата ни.Все едно сомалия да даде на концесия обработваемата си земя и чужда държава да жъне рекордни добиви, а сомалийското население да зяпа и преглъща и да умира от глад около нивите хахаха
17
4
 
22
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Добивът на злато в Турция с рекорд = "имаш крава, пиеш мляко". Нашето мляко го пият Западните Инвеститори - нищо, че кравата си е наша.....
16
1
 
16
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Герб ни осигуриха износа на хора и злато, внос на ***! Всичко друго е следствие на тази политика. Щом никой не реагира, значи хората ги устройва
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Малко си се заплеснал с числата. Принципно си прав, но няма такава технология, която да носи само печални и числата които си написал са нереални. Да действително са милиарди, но чак до трилиони е малко спорно.Да дърбавата лесно раздава печеливши неща, защото се чудят кой от къде да открадне нещо. За всички беше чудно защо се зайриват тютюневи компании, като се пуши много в България. Телефонната компания беше продадена за без пари, както и множество други...
14
2
 
24
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
Турция си добива сама златото и парите влизат в хазната, а българските политици подариха мините на канадско-американска фирма и за България не остава нищо, вместо да се купи оборудване за 150 милиона и сами да си добиваме златото, пари се дават за глупави изтребители и самолет за правителството.
13
5
 
20
 
! Отговори
Иванчо преди 4 години
Еми така е де, съседите процъфтяват въпреки всичко пък Дойче веле нека си лae!
12
6
 
32
 
! Отговори
Ястребителят преди 4 години
До НЕПУКИСТАДругата новина от днес е че българите са "най-бедни и най-неграмотни". Просто е загадка за световната наука как в тази информационна ера едно племе може да си остане толкова неграмотно и проЗсто, но .... българите постигнаха невъзможното пак!!
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14Хасане, стана ли лирата с отрицателна стойност към стотинката?
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами потърси си сам в гугъл за линкове, има колкото искашНа тези неща не се дава гласност, може да се досетиш защо
9
21
 
10
 
! Отговори
НЕПУКИСТА преди 4 години
Турското злато като руските технологии всички ги знаят на никой не ги е виждал.
8
7
 
26
 
! Отговори
Ястребителят преди 4 години
Да видим поне през новата 2020 година българинът дали ще загуби нещо от безкрайната си злоба и проЗстотия, или ще ги увеличи! Ха, между другото да му напомня на балканския криводзурлат амджъкаазлиия, че 1 японски йен дори не струва листче тоалетна хартия и 100 южнокерейски вона са едва една криводзурлатанска стотинка! Дали те живеят по зле от балканския криводзурлат амджъкаазлия?! И е факт, че Турция е страната, която най-бързо увеличава златните си резерви - с 550 тона в момента е 14'та!
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11:Можеш ли да ми дадеш линк доказващ, че в България има злато за трилиони долари. Ако това, което пишеш е вярно, то България би трябвало де факто да е по-богата от ОАЕ, Кувейт, Катар и С. Арабия взети заедно.
6
13
 
4
 
! Отговори
Grom преди 4 години
Не знам какво е това виене. По написаното в статията трябва поне 200 тона злато да има налични. Да не би да е цъфнал и вързал с тях Реджеп Паша?Работата със златото не е "каквото намериш е чиста печалба".
5
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българското злато отива в американско/канадски корпорации -- залежите само в Ада Тепе в Крумовград се оценяват на над 1.5 000 000 000 000 (трилиона) долара. Да не говорим за другите златни мини в България!За тези които не могат или ги мързи да смятат - това е 15 000 милиарда долара или иколо 35 000 самолета Ф16! Както се казва - честита демокрация!
4
2
 
34
 
! Отговори
El Turko преди 4 години
България беше тоалетната на Европа, сега стана и европейско сметище.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А "парите" им по евтини от тоалетната хартия в България ХАХАХАААААААА--- da no imame mnogo za razlika ot bulgaristan deto e podminata vece i ot afrikanskite plemena no edno go vladee prekrasno gay banyo zlobata
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Как върви работата с горенето на *** да изпратим ли малко.?