Срив в пътуванията ни, наполовина са спрямо година по-рано

Много по-малко са и чужденците, дошли у нас
4
Срив в пътуванията ни, наполовина са спрямо година по-рано
Снимка: БГНЕС

Пътуванията на българи в чужбина през декември 2020 г. са 269.4 хил., или с 49.1% под регистрираните през декември 2019 година, по данни на НСИ.

По време на продължаващата епидемична обстановка в страната посещенията на чужденци в България са 246.9 хил. или с 63.3% по-малко в сравнение с декември 2019 година. Срив е регистриран при пътуванията по всички наблюдавани цели: „почивка и екскурзия“ - с 88.7%, „служебна“ - с 63.9%, и „други“ (вкл. гостувания и транзитни преминавания) - с 44.2%.

Транзитните преминавания през страната са 54.3% (134.1 хил.) от всички посещения на чужденци в България.

От общия брой чужденци, посетили България през декември 2020 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 36.5%, или със 75.8% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Регистриран е спад в посещенията на граждани от всички наблюдавани страни.

Посещенията на  граждани от групата "Други  европейски страни" намаляват с 45.9%.

През декември 2020 г. относителният дял на посещенията по цели е, както следва: с други цели - 71.3%, със служебна цел - 17.9%, и с цел почивка и екскурзия - 10.8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: туризъмпътувания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
мхм преди 3 години
От години обикалям в цяла Европа. На този етап се чудя, как изобщо някой идва в България и как> Почти всички полети отиват към Гърция, Испания, Италия.. в България идват някакви поляци в Бургас, защото нямат полети. Спада е с 90%, но тези на черно отчитат гости за да перат пари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина не спря да си вее г.ъ.з.а по екскурзии в чужбина, като развързана *** е.. Но понеже се прават и яки далавери бизнесите са спаднали много малко... Само вижте какви коли се карат....
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам, че в България спадът е само с 50% при положение, че по света е с над 80% Много е странно това. Явно много хора пътуват по работа, само така си го обяснявам. Летищата из Европа са ПРАЗНИ.
1
0
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Чудя се на какво ли може да се обясни това хммм????