Дете и жена загинаха в катастрофа на магистрала "Хемус"

Камион "Скания" блъснал автомобил при изпреварване
6 сеп 2010 14:55,
103
Дете и жена загинаха в катастрофа на магистрала "Хемус"
Снимка: Булфото

14- годишно дете и възрастна жена загинаха при катастрофа на автомагистрала "Хемус" близо до Правец, съобщиха от Националната дирекция "Национална система 112".

Инцидентът станал малко преди 14 часа, когато са се блъснали камион "Скания" и автомобил. Според първоначалните данни камионът е започнал да изпреварва автомобила и при маневрата го е блъснал. От удара детето е изхвърлено от колата.

Катастрофата е станала в платното в посока към София, движението в тази посока бе спряно за кратко време.

С линейка на ЦСМП Правец в „Пирогов” е транспортирано и хоспитализирано момче на 10 години. То е с черепномозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Майка му и баща му са откарани в линейки на филиала на Спешна помощ – Етрополе, до МБАЛ Ботевград, където са приети в Спешното отделение.

Мъжът е на 36 години. Той е с контузия на дясното рамо. Съпругата му е на 34 години. Тя също е с контузия на рамото. Двамата са получили необходимата им медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
29
 
! Отговори
шофьора преди 13 години
Карат като ненормални.......
77
0
 
63
 
! Отговори
Стоева преди 13 години
В отговор на всички, които се опитват да си измият ръцете с това, че тира е бил турски ще кажа - Не, български беше!!!! С благоевградска регистрация! Стига с тая омраза! Не е необходимо да е турски, за да те смачка на пътя!
76
0
 
45
 
! Отговори
малкия преди 13 години
Днес минах от там малко след 14.30 ,под единия чаршаф се виждаше крачето на детето с маратонката на наго ,страшна картина.Не знам кой е виновен ,но да си отиват деца така това не е работа
75
1
 
18
 
! Отговори
O4evidev:( преди 13 години
Dnes minah kum 4 4asa ot tam gledkata be6e potresava6ta:(((( Nqmam dumi da opi6a ujasa koito e spoletql tezi hora samo kato primer 6te kaja 4e gazovata butilka na avtomobila be6e izletqla ot kolata i be6e na 30-na metra ot neq. Nqma li koi da ni spre da se samoizbivame po tezi puti6ta.Mir na praha im na zaginalite
74
0
 
13
 
! Отговори
Стоева преди 13 години
Не мисля, че печатните грешки са най-важното в случая, но щом нямаш друга работа - храни на воля, не ме засягаш изобщо. *** безличен!
73
1
 
30
 
! Отговори
хахо преди 13 години
В Европа , където уж трябва и да сме, камионите си имат отделни ленти за движение по магистралите. Само тук продължават да гинат невинни! Нека и тук магистралите станат по 4- 5 ленти в една посока и всеки да си знае къде и как трябва да се движи.Да им е лека пръстта на загиналите и нека Бог да ни пази!
72
1
 
2
 
! Отговори
satyr преди 13 години
ne im e zabraneno. no trqbva da se dvijat 10km/h po-bavno navsqkyde... a ne da se natiskat kato ludi....
71
1
 
3
 
! Отговори
satyr преди 13 години
до: Абсолютно прав си! predi malko i nie se pribrahme ot tam....tir-a i jertvitre ve4e gi nqma6e zadrystvaneto e ot tunel do tunel...btw tirovete se dvijat s 110km to4no... zastoto na tolkova sa ograni4eni.i turskite voda4i ve4e ne sa naj opasnite ... rumancitre napravo cepqt mraka...predi 2 sedmici avtobus s remarke me izprevari v s. Petrevene....za kojto e minaval ot tam - znae 4e tova e samoubijstvo...
70
0
 
7
 
! Отговори
Миротворител преди 13 години
Войната продължава...
69
2
 
3
 
! Отговори
redordead преди 13 години
големи камиони по принцип, не им ли е забранено да изпреварват и въобще да се движат в лявата лента?
68
0
 
6
 
! Отговори
аман от изперкали преди 13 години
Абе "в"ие пишещите толкова ли иперкахте? Станало е нещо ужасно. Вие намесвате проблема на турските камиони-не е турски, намесвате какво ли не , а никой не пита какво ще бъде в бъдеще. Но пишете...пишете. Ще се появят и виновните. А утре?
67
0
 
8
 
! Отговори
Абсолютно прав си! преди 13 години
Само една корекция на написаното от теб: не би трябвало да се движат с повече от 70-80 км/ч. Обикновено се движат с над 100-120. Прибрахме се по този път 2 часа преди тази трагедия, картината е точна такава каквато я описваш. Карат като побеснели. Това е безумие!!! Жалко за загиналите! Почивайте в мир!
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди 2 часа минах от там за София и след 30 мин. пак в обратната посока.Колата беше WV Голф 2-ка,само ще кажа,че газовата бутилка на голфчето беше поне на 10-15 метра извън колата,а 2-те тела бяха покрити с бял плат......... това да го видиш и да не ти дойде поне малко акъл.....казвам го защото имаше задръстване(разбираемо), а след него масово изпреварване с голяма скорост .........................................
65
9
 
31
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Аз преди малко минах оттам - огромна трагедия, ужас. Не мога да разбера докога ще трябва буквално да се борим с тези огромни и бавни камиони. Поне по празниците да се спират бре. Карам Варна-София, изпреварил съм 150 тира тирчета цистерни и т.н. МАХНЕТЕ ГИ БЕ, КАКВИ СА ТЕЗИ КАМИОНИ?!? Да карат през селата, така или иначе не могат да се движат с повче от 70-80 километра, само пречат и изнервят всички!!!
64
1
 
54
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Господи,пази децата ни!Те не са виновни за нашата лудост,за скапаните ни управници,за отвратителната ни съдебна система,която "закриля"убийците по пътищата !Не изкупувай греховете на отвратителното ни общество със смъртта на невинни деца!
63
1
 
23
 
! Отговори
Дано почиват в мир! преди 13 години
За жалост отново на голям български празник си отиват човешки животи. Вчера приблизително по същото време 6 човека загинаха на същата т.нар. магистрала на отсечката Варна-Шумен. Днес трагедията се повтаря. Докога?! Подкрепям предложението, написано някъда в началото, на предизвикалите катастрофи, особено на тези със смърт или тежка контузия да се слагат стикери "ВНИМАНИЕ! УБИЕЦ НА ПЪТЯ".
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това наистина е страшна трагедия, която въобще не се нуждае от коментар даже, а някои са седнали да пишат глупости и да се обиждат под такава вест, вие не само, че нямате мозък в глвите си , но нямате и сърца.Засрамете се.
61
0
 
6
 
! Отговори
има и оцелели преди 13 години
Двама души са загинали и трима са пострадали при катастрофата на автомагистрала Хемус, съобщиха за Агенция Фокус от Националния медицински координационен център (НМКЦ). С линейка на ЦСМП Правец в Пирогов е транспортирано и хоспитализирано момче на 10 години. То е с черепномозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Майка му и баща му са откарани в линейки на филиала на Спешна помощ Етрополе до МБАЛ Ботевград, където са приети в Спешно приемно отделени. Мъжът е на 36 години. Той е с контузия на дясното рамо. Съпругата му е на 34 години. Тя също е с контузия на рамото. Двамата са получили необходимата им медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.Загиналите са 14-годишно момиченце и неговата баба.
60
0
 
30
 
! Отговори
POSTMAN преди 13 години
Минахме оттам преди 2ч.-беше страшно.Тир-а е български.Няма му абсолютно нищо.Колата на пострадалите беше качена на мантинелата.На 30-40 метра беше изхвърчала газовата бутилка от колата.Ударена е отзад вкляво,но и предница беше смазана.Жертвите бяха на пътя,покрити с бели чершафи(ще ви спестя някой детайли,кото не се виждаха въпреки покривалата).Толкова ли нямаше линейка да пребере телата,а трябваше да стоят на платното.Имаше толкова деца в коли по пътя и то без колан-просто безумие.Трагедия!RIP
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам предвидените наказания за предизвикване на ПТП със смъртен случай да се удвояват автоматично, ако има и пострадало дете!