Закопчаха общинар, раздавал парични заеми

Мъжът от Луковит е с обвинение за лихварство
27 окт 2016 09:37, Петя Славова
6
Закопчаха общинар, раздавал парични заеми
Снимка: архив, Reuters

Служител в община Луковит бе арестуван и получи обвинение за лихварство, съобщиха от апелативната прокуратура във Велико Търново.

Разследването срещу Филип Вълчанов техник еколог, е за това, че е раздавал парични заеми на множество лица, срещу което ги е задължавал и е получавал лихва. Незаконната му дейност е продължила повече от пет години, според данните на държавното обвинение, цитирани от "Монитор".

Срещу Вълчанов и други длъжностни лица от общината в Луковит е извършена и проверка от ДАНС и окръжната прокуратура в Ловеч, затова че като длъжностни лица в съучастие са изготвяли документи с невярно съдържание - отчетни форми за назначаване на физически лица по шестмесечна програма за временна заетост, финансирана със средства от ЕС в размер на около 400 хил. лв.

Чрез това фиктивно назначаване на лица, неангажирани по проекта и дори живеещи в други населени места на страната общинарите са получавали и присвоявали средствата на вписаните от тях лица.

Според прокуратурата обвиняемите общинари са извършиили и присвояване на част от хранителни продукти, предназначени за социално слаби, като след това са продавали тези продукти на трети лица, а парите са присвоявали.

По делото са извършени претъсрвания и са иззети документи, вещи и др. свъзрани с разследването. От прокуратурата уточняват, че разследването продължава и предстои повдигане и на други обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.