Кандидат за полицай пребил лекарката в Пазарджик

18-годишният я нападнал в гръб с юрмуци, после я ритал
37
Кандидат за полицай пребил лекарката в Пазарджик
Снимка: Булфото, архив

18-годишен младеж е задържан в полицията в Пазарджик, след като пребил лекарка и охранител в Спешното отделение на местната държавна болница.

Още по темата

Инцидентът е станал в четвъртък по обяд, потвърдиха от полицията.

Пострадалата д-р Гергана Анчева е настанена в неврохирургията на болницата, заради сериозните наранявания, а охранителят е освободен за домашно лечение, след като му е оказана медицинска помощ.

Нападателят Димитър Костадинов от беловското село Момина Клисура е арестуван на местопрестъплението от извикания на мястото полицейски автопатрул. Той е придружавал тежко ранения си при катастрофа братовчед от Белово до пазарджишката болница. С него са били баща му и чичо му.

"Нападна ме в гръб. Неочаквано, още преди да успеем да окажем помощ на ранения без по какъвто и да е начин да го предизвиквам", разказа пред "24часа" д-р Анчева.

При пристигането на линейката тя помолила младежа да помогне да прехвърлят ранения, който бил с размазано от катастрофата лице, от носилката на линейкана на носилка на спешното отделение.

Вместо това 18-годишния започнал да псува и да се заканва със саморазправа ако веднага на мястото не се яви хирург.

"В този момент видях нашия охранител да опитва да се намеси. Един мъж го хвана за ръцете в гръб, а друг започна да го души. По-късно разбрах, че това всъщност са бащата и чичото на този, който ме нападна. Аз тръгнах да помогна на охранителя и да извикам полицията, за да мога да си свърша работата с ранения пациент. В момента, в който се обърнах почуствах много силен удар в тила. Докато съм падала ме е ударил втори път. Явно ме е и ритал, защото имам и синини по ръката", сподели лекарката с 32-годишен стаж.

Тя е с много силни болки в главата, световъртеж и повръщане, както и проблеми със слуха след побоя. Поставена е на системи.

Очевидци на побоя потвърдиха разказа на д-р Анчева. Те допълниха, че след като се е саморазправил с лекарката Димитър Костадинов нанесъл удари и на охранителя.

Пострадалата лекарка не скри, че сериозно се е замислила дали да продължи работата си в Спешна помощ, където дава дежурства от 2007 г., въпреки че е акушер-гинеколог.  Тя обясни, че не за първи път е жертва на агресия, но до момента винаги е съумявала по някакъв начин да се защити.

Заради случилото се в петък по обяд около 50 лекари, медицински сестри и болнични служители излязоха на спонтанен протест под надслов: "Не на агресията" пред отделението по Спешна помощ. Те настояха държавата отговорно да се намеси, за да се спре агресията и нападенията над медицински лица при изпълнението на служебния им дълг.

Протестиращите поискаха и справедливо наказание за нападателите над колеждата им и охранителя.

Разказаха, че до тях е достигнала информация, че 18-годишният нападател бил кандидат за работа в полицията, а баща му пожарникар.

Поради това имало опити за въздействие върху ръководството на здравното заведение да не се дава гластност на случая. Директорът на болницата д-р Васил Вълчев потвърди тази информация.

Той обясни още, че въпреки нападението медиците от болницата са оказали необходимата помощ на пострадалия в катастрофата, опериран е и е настанен в отделението по "Уши, нос и гърло" в стабилно състояние.

Междувременно стана ясно, че ареста на побойника Димитър Костадинов е удължен от прокуратурата на 72 часа.

От държавното обвинение ще поискат от съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
3
 
! Отговори
AJD преди 7 години
Защо няма нито един осъден лекар или медицинска сестра, при положение че 50% от тях са за затвора?!?Лекарите се гаврят с живота на хората и никой нищо не им прави! Нормално на някой да му писне от тях и да се саморазправи при положение, че няма закони които да го правят, а има само такива които да ги защитават!!!
24
5
 
6
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Определено докторката няма вид на пребита, мисля че силно е превувеличено това с пребиването. Неоправдавам саморазправата, но познавам доктори, за които ще се радвам да ги бият.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали има камери - да видим от тях истината. Не ми се вярва 3мата придружители с кървящ младеж да са налетели директно на бой. Вярно че линейката може да не е дошла на време да помогне и те да са афектирани, но от друга страна пациент с течаща кръв и те да започнат побой, без да се опитат да помогнат - не се връзва!!!Какво ли се крие зад всичкия този цирк?
22
3
 
12
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Заради такива полицаи плащаме луди пари в Страсбург.Неграмотни,а и неуравновесени.Бъчваровааа, защо не ги лекуваш?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатът за полицай защитен вид ли е, та името му е пълна тайна. Дайте му снимката, да го знаем кой е.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ченгетата в тоя район надминаха Динко свинската опашка
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зашо не напишете имената на тия побойници, за да ги знаят хоратаПоказвайте ги и след едта година, да видим как ги наказва съдбата.Значи за ритнато куче се лежи в затвора и се пишат имената на насилника, а за побой над лекар - вятър и мъгла
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на во.й.на акушергинеколозите работят като хирурзи. За болните , постъпили в спешното отделение е било шанс да има такъв специалист.Болният е имал късмет ,да го закарат при тази лекарка. Само че необразованото момче не е оценило ситуацията и е лишило болния от медицинска помощСега и други хора няма да получат помощ, защото лекарката ще напуснеЦъкайте минусиСлед време ще се хапете за. ..
17
14
 
11
 
! Отговори
harri преди 7 години
Ми те докторите станаха една от най-големите мафии у нас.Били ги биели... Ми що някой не вземе да набие работник в завод, предприятие, продавач в магазин, земеделец ...Ми щото за разлика от наглите и корумпирани доктори си вършат работата.Обикновено за да бият някого, има защо...Аааа... И щото не изнудват за пари и не се гаврят с хората.То днес нямаш ли пари като опреш до доктор, спукана ти е работата.
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Всички доктори в радиус 200 км вече го знаят кой е, и ще го оставят *** при първа възможност, със сигурност.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Очевадец--------------------------------------Това какъв специалист трябва да дойде решава медицинския екип,а не ***.Ами може в момента изобщо в болницата да не работи хирург! И такъв ще се появи след 11 години-когато някой младеж завърши медицина и специализира хирургия/А дотогава такива *** да *** без да ги погледне лекар,както заслужават!
14
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно някакъв неадекватен комплексар.Дано скоро катастрофира и попадне на някой доктор дето ще го остави *** като размазано куче.Пишете му името всички да го знаем героят той и кандидат полицай Сигурно татенцето му е милиционер от 50 години.
13
27
 
16
 
! Отговори
Очевадец преди 7 години
Няма никакъв побой ,надявам се и другите свидетели потвърдят.Роднините настояват за хирург ,лекарката отказва и вика полицията .Родителите протестират и тогава лекарката напсува момчето и то я бутна .Няма комоцио ,няма ала бала.Истината в България остава скрита за наглото държание на лекарите в спешна помощ.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз чух слух, че нападателят е главният редактор на вестника и синът му. Нападнали са сестрата заради сношение с майката на редактора
11
7
 
27
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
ПОЗОР....ТОЯ *** СЕ ПРАВИ НА МЪЖ ПРЕБИВАЙКИ ЖЕНА....А И ДРУГИТЕ МУ РОДНИНИ ОКОЛО НЕГО....ЩО НЕ ХОДИ ДА СЕ РЕПЧИ НА НЯКОЙ БАБАИТ ПА ТОГАВА ДА ВИДИМ....АМА ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ....МУТРЕНСКО УПРАВЛЕНИЕ ,МУТРЕНСКИ НРАВИ....
10
6
 
16
 
! Отговори
пенсионер- преди 7 години
Тук е мястото на инспектората на МВР бащата като служител в системата вместо да предотврати срамната и недостойна постъпка на сина си той лично участва в побоя .Що става реч за сина кандидат за полицай не трябва да ни изненада че ако се извърши подбор ще се окаже че всеки трети е не мотивиран
9
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива са полицаите в *** - мутри и криминалци.
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издържал е изпита за полицай значи! Бащата пък е готов за министър председател!
7
2
 
24
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Уау ! Те били не роми тези "биячи" -каква жалост за повечето колеги от форума ,то се оказвало и че българи бият и лекари и учители и по пътя се саморазправят .... . Та цромите от кого взимат пример -естествено от по-голямите си батковци и по-умните .Закон и ред трябва в тази държава ,а то модно стана да се саморазправят на" път и под път" всякаки гаменчета . А пък лекарите(повечето) станаха продавачи на услуги -лекарски и нЕ им остана и капка милосердие към пациентите . НЯМА НИКАКВИ ДЪРЖАВНОСТ
6
4
 
20
 
! Отговори
там преди 7 години
Сега ще го приеман в полицията,там е пълно с комплексирани и побойници...