Полицай от Силистра подпомагал престъпна група

Апелативният съд във Варна го остави в ареста
1 авг 2017 21:50, Анисия Иванова
7
Полицай от Силистра подпомагал престъпна група
Архив: Булфото

Апелативният съд във Варна остави в ареста Младен Атанасов - началник група "Оперативен център" в сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" в МВР - Силистра, обвиняем, че при условията на продължавано престъпление - от януари 2016 до 12 юни 2017 г., придобил и пазил предмети и материали за подправяне на платежни инструменти, съобщиха от съда.

Атанасов е привлечен като обвиняем, след като в Русе започнало разследване срещу шестима мъже за източване на информация от платежни инструменти и използване на скимиращи устройства. При обиска в дома му са открити копия на различни документи за самоличност, данни за кредитни карти, кодове и имената на собствениците им.

Според обвинението полицейският служител е поддържал сървър и компютри, разположени в сграда, собственост на един от задържаните при разследването в Русе и използвани за престъпната дейност.

Атанасов е поддържал интензивна електронна комуникация с един от русенските обвиняеми, като си разменяли електронни писма с информация за сканирани лични карти, фактури, информация за електронни пощи, пароли, потребителски имена и пароли за достъп до сайтове за залагания и електронни портфейли.

Според Апелативния съд от събраните досега доказателства може да се направи обосновано предположение, че Атанасов е съпричастен към престъплението, за което е обвинен. Освен това, ако е с по-лека мярка, може да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 6 години
Госпожо Анисия Иванова, моля Ви, да се запознаете със структурата на МВР преди да пишете следващата си публикация, защото ставате смешна !!! Младен Атанасов е от стуктурата на МВР, но не е полицай, както се го посочили той работи в ""Оперативен център" на ОУПБЗН- Силистра. Писна ми, а вероятно не само на мен, чета статии, в които се съдържа неточна информация. Ако сте некомпетентна да бъдете журналист, през летния сезон има засилено търсене на сервитьори, санитари, общи работници и още други !!!
4
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Стига бе!Не може да бъде!!!Я спрете на време, че не се знае, до къде нагоре ще стигнете!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е заради ниските заплати.
2
1
 
6
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Немотия брат.Какво да се прави?Да се спасяваме по единично.Я вижте Живко кви ги върши.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма престъпление без участието на бивш,настоящ, или бъдещ милюцюнер. Толкова много им идва стреса от лежането на работа, че разтоварват с престъпления. Затова пенсия на тридесет години, по петстотин заплати накуп и само маркови парцалки.