67-годишна таксиджийка прибрала над 20 бона от ало измама

Столичната полиция я задържа
11 авг 2017 18:24, Анисия Иванова
3
67-годишна таксиджийка прибрала над 20 бона от ало измама
Снимка: Reuters, архив

Столични полицаи задържаха 67-годишна за телефонна измама в столицата. Жената работила като таксиметров шофьор, съобщиха от МВР.

Работата по случая започнала на 21 юли, когато 63-годишна столичанка съобщила в полицията, че е била измамена. Потърпевшата разказала, че предния ден получила телефонно обаждане от непознат, който се представил за служител на МВР и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници.

Жената се отзовала и на три различни места в София оставила пликове с различни суми на обща стойност 15 700 лв. и 5000 евро. Когато на другия ден разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници, потърсила съдействие в полицията.

В рамките на образуваното досъдебно производство и предприето разследване са установени и иззети записи с образа на жената, взела оставените от столичанката пликове.

След разпространението им в публичното пространство е получена информация за издирваната. При проведена на 7 август полицейска операция столични полицаи задържали криминално проявената таксиметрова шофьорка.

Установено е, че задържаната е съпричастна към още подобни престъпления, извършени на територията на столицата.

За две от тях до момента не е съобщено в полицията. При единия случай измамен от нея в края на миналия месец оставил пари в плик в ж. к. "Младост 4", в близост до училище, а при втория - в началото на този месец, жертвата е оставила плик с пари в ж. к. "Суха Река", в близост до 18 ДКЦ.

От СДВР призовават потърпевши от телефонни измамници, които не са потърсили съдействие от полицията, да подадат сигнал в най-близкото районното управление.

 Софийска районна прокуратура повдигна обвинение по член от НК на 67-годишната жена. Наложена е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, която е потвърдена от Софийския районен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги и всякога, при всяка измама е замесено МВР-то
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какъв е хонорара за МВР-то?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измамената получила ли си е обратно парите?