За 5 часа: МВР засече 1558 нарушения на скоростта

Операцията срещу високата скорост ще продължи до 6 ч. утре
18 апр 2018 14:45, Анисия Иванова
29
За 5 часа: МВР засече 1558 нарушения на скоростта
Архив: Булфото

1558 нарушения на скоростта е установило МВР за интервала от 6:00 часа до 11:00 часа днес. В операцията са се включили 175 служители, имало е 202 точки за контрол в страната, съобщиха от МВР.

301 от регистрираните превишавания на скоростта са засечени с т.нар камери на триноги, 171 със стационарните и 1086 – с мобилните.

По време на операцията са установени 35 случая на движение в населено място с над 50 км/ч. Екипите, ангажирани в операцията, са констатирали и 84 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

За времето от 6:00 часа сутринта до 11:00 часа е имало общо 8 леки пътнотранспортни инцидента, при които има 3 ранени. Тежки инциденти и загинали хора няма.

Операцията срещу високата скорост е в ход от 6:00 часа тази сутрин и ще продължи до 6:00 часа на следващия ден - 19 април.

Целта е да се обърне внимание на водачите, че скоростта е една от основните причини за тежки ПТП. Проверки се извършват във всички страни, членки на TISPOL- Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи линейките на спешна помощ са триста и няколко за страната.Камерите в патрулките са 1086.Водачът на линейка получава в пъти по малка заплата от водача на патрулка.Линейките се купуват винаги с някакви помощи от ЕС.Караме ги докато издъхнат.Водачите на линейки работят докато издъхнат!Полицаите се пенсионират на около 50 години .Е както е потръгнало не само лекарите,а и шофьорите на линейки да бягат в чужбина за да работят като тираджии няма да имаме спешна помощ въобще.
27
0
 
2
 
! Отговори
Кон преди 6 години
Трябва сериозни наказания на началниците на КАт за това, че допускат да бъдат поставяни ограничения на скоростта значително по-ниски от съобразената скорост. За всеки такъв случай да бъдат глобявани колективно местните управления. Например по Цариградско, към изхода - 50-60 км ограничение при съобразена 80-90 км, Ботевградско, там е ужас 50 при възможно пак 80, На околовръстното при Казичене - 40 при съобразена 80. Колко безбройни знаци има за 40 уж забравени след ремонт.
26
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 6 години
До азАз не съм я пускал баце!Слагаш ри радар дето лови новите камери като мен и си питаш ....пред шапкарите .... а те да си висят :)
25
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 6 години
До АнонименМай не си добре с централния ...нещеш ли на ел.стол .....***
24
1
 
8
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
Тази новина е безсмислена и ненужна.За данъкоплатеца е важно колко нарушители каква сума са внесли за да си платят глобите.Закон без санкция е просто пожелание.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми аз вчера карах с 60км и една патрулка ме изпревари. А и на булевард да караш с 50 е смешно, трябва да има специални условия, например на булеварт да е разрешено 70 , иначр защо да се влача с 50 при три платна, няма логика никаква.
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтече ли срока за плащане на глобата - ЗАПОР НА ИМУЩЕСТВОТО на собственика на МПС-то. Не е управлявал той? Да си урежда отношенията с този на който е предоставил автомобила. Няма имущество? Няма проблем - общественополезен труд с почасова ставка на МРЗ, докато се изплати глобата.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хващат ли донорите на две колела дето реват по цели нощи или те са извън закона?
20
0
 
5
 
! Отговори
Не е КАТ преди 6 години
Мани ги КАТ, ами писарушката дето е преписвал пресинформацията?Искали са да кажат "с над 50 км/ч над максимално разрешената скорост", ама са били гладни (или мързеливи), та са го изяли (или пропуснали).Мани ги, толкова си могат.
19
3
 
11
 
! Отговори
До 17 Аз преди 6 години
Ограничението ще го има, докато не премахнем КАТ като не просто безполезна, а като вредна за безопасността на движението структура. Как иначе КАТ ще си изпълнят плана за глобите, ако няма такива места като Ботевградско шосе и Владимир Вазов, на които безопасната скорост е над 100 км/час, но разрешената скорост е 50 км/час.
18
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 6 години
Цитат: По време на операцията са установени 35 случая на движение в населено място с над 50 км/ч.*КАТ подиграва ли ни се? С над 50 км/час в населено място се движат почти всички, което значи, че почти всеки шофьор по няколко пъти е превишил разрешената скорост от 50 км/час, което означава десетки милиони нарушения. Даже и само тези, които са се движели с 50 км/час над разрешената скорост от 50 км/час са много повече.
17
6
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До BotoЩе минавам и на лилаво, докато престъпниците, които ни управляват не решат проблема с трафика и дупките по пътищата. Аман от псевдоразбирачи. Като не ти се кара, не карай ***
16
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И до кога ще бъде 50км/ч ограничението на големите булеверди като Ботевгрдско, Вл.Вазов и т.н.?
15
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
"Операцията... ще продължи до 6 ч. утре"Това и аз не го разбирам. Демек "след 6 часа карайте както си искате".
14
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
Значи от утре пак натискаме газта? :(
13
1
 
4
 
! Отговори
От 13 преди 6 години
Всъщност сбърках, повече са. Една кола на Ботевградско шосе извършва няколко превишения на скоростта, заради светофарите там, което означава, че общия броя на превишаванията на скоростта на Ботевградско шосе е може би над 50-60 хиляди за тези 5 часа, но КАТ е в акция ....
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне 100 хиляди пъти повече са превишенията на скоростта. Само на Ботевградско шосе в София за тези 5 часа, превишенията на скоростта са равни на броя коли преминали от там, а те най-вероятно са над 15 хиляди.
11
0
 
6
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 6 години
От 155 милиона и 800 хиляди превишения на скоростта в България в този период, КАТ установили 1558, а и се хвалят с това.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В западните държави тези "акции" са ежедневни, еженощни, всеки месец, през цялата година. Тука ще важи до утре в 6ч. Хахах. После, "защо БГ шофьора е по-дисциплиниран на запад, а тука не спазва правилата?"
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да засече тази банда шкембеливи рушветчийстващи копанари на държавна хранилка, целта й е да събира пара, която трябва стигне до банкянския еднокнижник. Дано докато дремят в храсталаците, не им откраднат камерите, както се случи на ботевградско.