5 години затвор за наркодилър, заловен с 2,7 кг метамфетамини

Стойността на дрогата е повече от 68 300 лева
14 мар 2022 23:30, Красимир Ангелов
8
5 години затвор за наркодилър, заловен с 2,7 кг метамфетамини
Снимка: Pixabay

Мъж, заловен с над 2,7 килограма метамфетамини, бе осъден на 5 години лишаване от свобода и глоба от 20 хиляди лева, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд във Варна.

Стойността на дрогата е повече от 68 300 лева.

Мъжът е заловен на 13 ноември 2020 г. Той пътувал с личния автомобил на свой приятел. Недалеч от село Пристое той спрял колата и взел от крайпътни храсти пакет с бяло кристално вещество.

Според съда намерената у мъжа дрога е с висок процент на активния компонент. Освен това, той е имал и електронна везна, което показва, че забранената субстанция е била предназначена за разпространение.

Съдът взема под внимание и факта, че мъжът не е пожелал да съдейства за разкриването на дилърската верига, насочена към широк кръг крайни потребители.

Решението на Варненския апелативен съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се нуждае от нов НК, какво е това за 2.5 кг само 5 години, за убийство десетина и най-важното до колкото зная България е единствената държава в света която съди престъпници извършили куп престъпления само за най-голямото което консумирало другите ???? С такива закони корупция не се премахва,тя се развъжда ! Платено здравеопазване има само в България в държавните болници от целият ЕС,това не е ли корупция за ограбване на парите от здравните осигуровки углавно политическо престъпление ?
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2,7 кг и 5 г на топло. Подигравка с данъкоплатците на тази страна. Това си е чисто насърчаване на наркотазпространението. Нямам думи...
2
1
 
4
 
! Отговори
Тези амфетамини преди 2 години
Не мога да се сетя МВР дали са замесени.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борбата срещу наркотиците е безсмислена. Само им вдига цената и на много хора се създава работа.Който има глава на раменете няма да се закачи. Пробвал съм всичко популярно между 17-25 години. Сега на 37 не пуша цигари, алкохол 1-2 пъти седмично.