15 000 души отново излязоха на протест в Прага

Протестите са срещу чешкия премиер Андрей Бабиш
18 дек 2019 10:01, Ния Христова
10
15 000 души отново излязоха на протест в Прага
Снимка: Ройтерс

Снощи близо 15 000 души излезнаха на протест срещу чешкия премиер Андрей Бабиш, съобщи БТА. Точно преди една седмица около 50 000 протестиращи се бяха събрали в чешката столица.

Групата "Един милион мигове за демокрацията" са организатори на протесното шествие, което иска оставката на премиера.

Андрей Бабиш е замесен в схема за измама с европейски субсидии и е влезнал в конфликт на интереси според доклад на Европейската комисия.

Още по темата

В демонстрацията от миналата нощ взеха участие и опозиционни депутати. Лидерът на Партията на пиратите Иван Бартош коментира ситуацията като заяви, че това е най- мрачният момент в историята на страната от падането на комунизма през 1989 г. заради предполагаемите заплахи за правовата държава и свободата на медиите.

Бабиш създава агроиндустриалната империя Агроферт преди да влезе в политиката.

Партията на Бабиш "Действие на недоволните граждани" (АНО) си остава най- популярната в страната въпреки протестите. АНО е с блидо 30% по- голяма подкрепа от втората партия в класацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
За Франция интересно никаква бройка не казват
9
2
 
1
 
! Отговори
Андрей Дедиш преди 4 години
Чешката икономика надмина средноевропейската по производителност и гони някои от най-развитите. Защото като има случаи на корупция виновните се наказват и край с кариерата. И там се псуват, че политици даже и шамари са си раздавали, но в случай, че националният интерес е нарушен се излиза на улицата. И не щат българи, не'ам защо?!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабиш е руска малионетка, да се свали !
7
3
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Нещо поувяхнаха протестите. Бяха 280000, после 200000, 60000, а сега само 15000.Така се случи, че бях в Прага миналата седмица, когато писаха за 60000 протестиращи. Видях ги от разстояние 200-300м., не съм се приближавал, защото бяхме с децата, но ми изглеждаха 3-4000, най-много 6000.
6
1
 
4
 
! Отговори
Ей, Бабиш! преди 4 години
Обади се станковете да дойтат...
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чехия е държавата където от германия до китай идват да търсят евтини жени.Нищо не става от тия васал на Дойчистанската джамахирия.Мизерия и ниски заплати.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са чехите да протестират, също така и французите и всички народи под игото на демокрацията. Трябва да се протестира докато дойде комунистическа система която е съвършена. В комунистическите страни като Китай и Русия не трябва да се протестира и всякакви протести трябва да се смазват за да не застрашават комунизма и щастието на народа.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чехия е държавата където от германия до китай идват да търсят евтини жени.*** за зель не става от тия васал на Дойчистанската джамахирия.Мизерия и ниски заплати.
2
0
 
9
 
! Отговори
мак преди 4 години
Как бе вица? Да не викат, за да не събудят спящите, доволни от живота българи.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пък.Недоволни от корупцията по високите етажи на властта в Чехия.Я да дойдат тук,за да видят ние как си я харесваме и нищо не може да ни извади от летаргията.