България иска от ЕК удължаване срока за одобрение на Плана за възстановяване

Днес изтича предишната отсрочка, която беше дадена миналата година
Обновена: 15 фев 2022 19:27 | 15 фев 2022 19:11, Анисия Иванова
36
България иска от ЕК удължаване срока за одобрение на Плана за възстановяване
Снимка: БГНЕС

България е поискала от Европейската комисия удължаване с още един месец на срока за одобрение на българския план за възстановяване и устойчивост. Днес изтича предишната отсрочка, която беше дадена в края на миналата година, съобщава БНТ.

Планът на България беше внесен в Брюксел на 15 октомври миналата година и оттогава се оценява въз основа на критериите, залегнали в регламента на Механизма за възстановяване и устойчивост. Ако получи зелена светлина от Комисията, той ще трябва да бъде одобрен и от финансовите министри на страните от ЕС.

От Еврокомисията казаха, че остават в диалог с българските власти, с които имат продуктивни разговори.

В началото на месеца премиерът Кирил Петков съобщи в Народното събрание, че правителството е направило корекции в плана в частта за енергетиката с цел да се намали българската зависимост от доставките на газ от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Румънците не са пълнили 12 г чекмеджета със злато. Айде у лево с тия платени коментари
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите гледат на това като на някакъв сеир, но ми е чудно дали осъзнават, че това са пари за спасяване на икономиката, и то не абстрактно. Ние освен с икономически фактори, се борим и със съседи и други страни за инвестиции и бизнес. България ЯКО го закъса, и ще става все по-зле. Не е само до цената на краставиците, макар че и тя се влияе от това. Естествено, че ръмънските краставици ще са по-евтини, защото румънските производители вече са получили помощите си и са ги вкарали в производството
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире всеки ден нова истина
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомняте ли си как Кирил Петков каза как вече са изпратили новия план? И аз си спомням. Защо българите продължават да търпят един човек, който ги лъже право в очите, и е очевидно назначен да съсипе страната?
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире нали го беше пратил ко стана да не обърка папката с изрезките да е пратил към Брюксел
20
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
75% отчели се пред вакспунктовете ! За 1 месец кък ши стане не виждам ))) Хайде , Брюксел плаща , но трябват доброволци !
19
0
 
17
 
! Отговори
Човек с опит преди 2 години
Да намираш кусури е лесно. Да обвиняваш с изрезки на вестници също. Интересно става когато трябва да се вземат ежедневни решения и да се носи отговорност. Откакто се помня не помня случай в който комунист е спрял да дрънка и когато е трябвало да се работи да свършил нещо. На думи и на маса всички сме умни и красиви, а за две стотинки работа не сме свършили още. Всеки народ си заслужава управниците.
18
1
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
От тоя прозелен план, Народа няма да види и лев... Всичко, ще иьчезне кат вода у песък...)))
17
3
 
19
 
! Отговори
до американ преди 2 години
а ти какво очакваш завършил е училище за световни крадци и измамници
16
2
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До избирател. Явно ти си от зомбираните глу.паци, които са гласували за харвардските тарикати и си готов да им лижеш топките. Само че бас държа, че не си прочел и един ред от този План, иначе щеше да знаеш, че след множеството промени и корекции, новият му вариант все повече заприличва на Плана, изготвен от ГЕРБ.
15
19
 
2
 
! Отговори
Високо платени преди 2 години
Пернишки милиции близки до Борисов изтезават хора!
14
2
 
17
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЕС НА КОМУНИСТИ ПАРИ НЕ ДАВАТ- ЗАЩОТО ЩЕ САЖАЛЯВАТ !!!!!!!!!!!!!!
13
15
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Нека да не бързаме с плана. Ще стане перфектен, ако трябва ще го пишем 10 години, но ще бъде перфектния план на Промяната изчистен от корупционните практики на предишните ни управленци! Да са живи Киро и Асен, те знаят най-добре!
12
4
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Некадърните измамници, дето ни "управляват", скоро ще си строшат главите, лошото е че ни натикаха в тинята!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана за възстановяване е пряко обвързан със зеления сертификат и инжектирането. Късопаметните да си припомнят, че след представянето на плана в Брюксел на 15 октомври, Кацата въведе зеления сертификат на 21 октомври, докато Фат.***..ка облизваше сладоледи от чаталите на брюкселските зел.ки. Сега отлагат, защото не могат да покрият бройката на инокулираните за да се задейства прословутия им план.
10
2
 
22
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Ха-ха-ха, баси некадърниците. Нали бяха много велики тези харвардци? Може би 2030 година ще са готови.
9
3
 
3
 
! Отговори
българина преди 2 години
защото краварите не са готови с модулните реактори, докат платените руски гният в склада... като се знае, че българските краваски *** не слагат неустойки за сащ и краен срок, сиреч ще получим краварските реактори след като века на ел ток приключи, и зпапочне квантовия такъв...
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно в Брюксел има разумни хора, които за разлика от Вашингтон, не гледат с добро око фирми на българските социалисти и приближени до проруския президент Радев, да са основните получатели на европейските милиарди по този план.
7
0
 
22
 
! Отговори
до пенсионер преди 2 години
какво очакваш от човек зарязал и плyл на родината си и сега изведнъж опа домъчняло му за българите смешка да,това е канадски вълк който ще ви свали и без това тънката ви кожица
6
0
 
18
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Ох, вече сте смешни и ........трагични