Терапия за ревматоиден артрит

Как се развива заболяването?
9 дек 2016 20:30, Eкип на Puls.bg
1
Терапия за ревматоиден артрит
Източник: Reuters, архив

Ревматоидният артрит представлява хронично възпалително заболяване на ставите, водещо до деструкция на ставните тъкани и последваща деформация.

Първоначално се засягат малките стави в основата на пръстите и интерфалангеалните стави, а по-късно се обхващат симетрично и по-големите, проксимално разположени стави. Прогресиращият ход на заболяването и свързаното с неговото протичане сериозно влошаване качеството на живот изискват прилагането на съответната медикаментозна и рехабилитационна терапия.

Кои са основните перспективи в лечението на ревматоидния артрит?

Все още не е установена конкретната причина за възникванто на ревматоидния артрит. Това прави невъзможно прилагането на етиологично лечение, което би имало най-благоприятен ефект за овладяването му.

В основата на заболяването стои развитието на възпалителен процес и именно овладяването на последния стои в основата на съвременната терапия на ревматоидния артрит.

Лечението е насочено към овладяване на болковата симптоматика и предотвратяване на последващата костна и хрущялна деструкция, която е причина за настъпващите деформации.

Повече за терапията за ревматоиден артрит може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари