Какво да ядем срещу подуване на корема?

Фибрите са неизменна част от менюто
14 яну 2017 14:10,
4
Какво да ядем срещу подуване на корема?
Източник: Reuters, архив

Подуването на корема най-често се наблюдава при прекомерна консумация на пържени храни. Неприятното състояние обикновено преминава от само себе си, но това не се случва сред някои. Мнозина изпитват този дискомфорт ежедневно, без да има явна причина за появата му. В тези случаи е препоръчително да се направят някои промени в хранителния режим, с чиято помощ състоянието да се облекчи. Ето към кои храни да се насочим…

Закуска. Като първо хранене за деня, закуската следва да бъде богата на хранителни вещества. Тя може да включва чаша овесена каша, чаша микс от стафиди и бадеми и чаша нискомаслено прясно мляко. За закуската е важно да бъде засищаща и богата на фибри, за да подпомогне храносмилането. 

Междинно хранене преди обяд. Ако почувстваме глад, може да хапнем нискомаслено кисело мляко и някакъв плод. Вместо консумацията на подсладени и газирани напитки, е препоръчително да изберем пресен плодов сок или вода. 

Обяд. За второто основно хранене за деня може да изберем чаша кафяв ориз, заедно с чаша тофу или извара, сготвени с малко растително масло. Богатият на фибри обяд помага за бавното освобождаване на газовете, което помага при подуването на корема.

Междинна закуска след обяд. За това хранене полезна би била консумацията на около 20 г печени фъстъци. Те не просто помагат срещу метеоризма, но и предотвратяват запека и стомашните киселини. 

Вечеря. В края на деня е препоръчително да стоим далеч от храни, които имат богато съдържание на захар и сол, тъй като могат допълнително да влошат подуването на корема. Затова следва да консумираме лека и засищаща храна. Такъв пример е пълнозърнестия хляб с пилешки гърди на грил или две чаши зеленолистни зеленчуци.

Още информация за различни хранителни режими може да намерите в рубриката „Диети“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
ха!! преди 7 години
прясно мляко и стафиди, кисело мляко и плод-и ви гарантирам мощно раздуване на корема
1
0
 
1
 
! Отговори
метеора преди 7 години
а какво ли помага с/у астероидите ...