Какво ни докарва безсъние: Стрес, депресия и алкохол

Смяната на времето оказва негативно влияние върху човека
23 мар 2018 21:12,
10

Стресът и депресията са сред основните причини за безсънието. Какви са симптомите на недоспиването и как да лекуваме болестта?

Ден преди да завъртим часовниците се замисляме как влияе смяната на времето върху съня. За съжаление много малко хора си дават сметка колко вредно за здравето може да се окаже безсънието. Проблемът достига огромни мащаби според изследванията. На какво се дължи липсата на сън и как можем да я лекуваме?

"Биологичните ритми на човека са предимно фиксирани. Смяната на времето води до много повече загуби, отколкото ползи да всеки отделен индивид", категоричен бе акад. Иван Миланов пред "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Неврологът коментира в студиото на "Директно" какви хора страдат от безсъние и какво най-често води до проблема. По думите му пациенти с депресии или хора, подложени на стрес, почти задължително имат нарушения на съня. Как обаче да разпознаем симптомите и как да ги лекуваме?

"Нарушенията на съня са свързани с трудно заспиване или събуждане през нощта с невъзможност за продължение на съня. Тук говорим за системно недоспиване, а не за еднократен случай", сподели неврологът.

Има ли в България култура да се грижим за здравето си и да изследваме проблемите, които водят до безсъние - вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговор- малките заплати, безпаричието.
8
0
 
2
 
! Отговори
До 6... преди 6 години
"нощТна" ??? Примaт такъв, ето защо се обиждаш от нощните смени.... Лекар по дентална медицина съм ;)
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече от очевидно е , че този проблем се решава отгоре надолу . Ако искаме решение отдолу нагоре трябва да кажем - Малко е 1 час , искаме с 2 часа напред .
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКолко повече от един лекар тряба да е учил човек, за да попадне в твоите "норми"?А лекарите са от тези, които работят "дневна и нощтна"! Селянин!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тия хора дето работят дневна и после нощна, нямат и право да мрънкат и хленчат! Толкова са учили, толкова им е акъла, толкова си могат! Хората с капацитет и умения си ценят здравето, имат достойнство и не се превръщат в роби....
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много хора които работят дневна и след това нощна смяна и не мрънкат и не хленчат като вас горкичките. Дайте тогава да забраним нощните смени. Те са още по вредни и изтощителни и мизерно се плащат.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам няколко колеги на които смяната на времето им влия е три седмица при мен е до месец и половина. През това време шефа се чуди защо не върви работата. Вместо лаптопите левизорите компак дисковете конзолите и тем подобна техника да проработят след ремонта те стават още по зле. Има случай в които даже телевизори с дребни повреди не проработват след ремонта заради дребни пропуски при ремонта. Повреди които ги отстранявам за 10 мин. ми отнемат 40 мин. Просто мозъка отказва да работи. Пълна щета.
2
1
 
10
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Навремето, един американец Бенджамин Франклин е установил, че при смяна на часа, ще спести от свещи. Ама това е било в края на 18-ти век. Сега защо ни тормозят с това и каква полза имаме ние, милиардите обикновените хора?! За някои бизнеси може би, но вече не разчитаме само на слънчева светлина. Все пак сме 21 век.Стига с тия глупости!!!
1
2
 
20
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Смяната на часа с един час напред или един час назад води до стрес обикновено на работещите хора,които гонят влакове,автобуси или отиване на работа с кола. Не зная каква е икономията от електричество и колко струва това електричество,но за здравето на хората никой не мисли и колко им струва тази смяна на часа.