Как да се грижите за косата си според фазите на Луната

Знаете ли, че те могат да повлияят върху красотата на нашата коса?
Обновена: 12 юни 2018 13:26 | 12 юни 2018 13:23, Михаела Лазарова
0
Как да се грижите за косата си според фазите на Луната
Снимка: pixabay

Знаете ли, че фазите на Луната могат да повлияят върху красотата и здравето на нашата коса? Вярвате или не, но има определени фази, в които тя расте здрава и жизнена, докато по време на слънчево и лунно затъмнение не се препоръчват никакви промени свързани с косата. Как да се грижите за косата си според фазите на Луната вижте в следващите редове.

Бърз растеж на косата

Когато фазата на Луната е нарастваща или пълнолуние, тогава се насърчава растежът на косата. Следователно може да освежите краищата на косата си между тези две фази, ако искате косата ви да ускори растежа си. Най-благоприятни са дните, в които някоя от тези фази преминава през зодиакалните знаци Лъв, Дева и Везни.

Избягвайте да подстригвате косата си, когато Луната е в Рак, Скорпион и Риби. Тогава косата е по-непокорна, скалпът се омазнява по-бързо.

По-слаб растеж

Ако си направите прическа с подстригване по време на намаляваща Луна, тя ще запази формата си за по-дълго време, тъй като тогава косата расте по-бавно.

Нарастващата Луна символизира възстановяването. Съответно тази фаза насърчава генерирането на нови косми и „ремонта“ на косата. Между новолуние и пълнолуние, периодът е подходящ за лечение на косопад, за домашни грижи за косата с билкови отвари, маски, ампули.

По време на намаляваща Луна, сухата коса се повлиява много добре от специалните грижи за нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари