5 храни за здрави стави

Хапвайте чесън
25 апр 2020 13:30, Михаела Лазарова
4
5 храни за здрави стави
Снимка: Istock

Дискомфортът, който болките и сковаността в ставите предизвикват, може да ограничи сериозно ежедневните дейности. Най-често болките се проявяват в големите стави, върху които има голямо натоварване, каквито са коленете, тазобедрените стави, глезените, раменете.
За да помогнете на тялото си да се справи с този проблем и за да спомогнете за потискане на възпалението и болката в ставите, наблегнете в диетата си на някои храни, които имат положителен ефект при такива проблеми.

Кои са храните, които могат да помогнат в потискането на болката в ставите, вижте в следващите редове.

Горски плодове

Горските плодове са много богати на антиоксиданти. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които предизвикват възпаления и болка. Те са добър източник на витамин С, който също има болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.

Листни зеленчуци

Спанакът, къдравото зеле, всички листни зеленчуци както тъмнозелените, така и светлозелените, имат противовъзпалителни свойства. Те са богати на антиоксиданти, които потискат възпаленията и подобряват цялостното здраве. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: калцийкостистави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самата комбинация на думи: храна и здрави стави, издава пълно нвежество по "проблема".
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вмирисахме се даже виртуално от вашия чесън!За здрави стави не е хапването, а разтягането, избягването на претриване, е по-успешно.Ставите болят от изхабяване на ставния хрущял. За да не се изхабява, е нужно да се поддържат еластични връзките, които да позволяват циркулация на ставната течност и разстояние между костите. Също -да не се прищипват нервите.