Биогоривата опасни за екологията, алармира Грийнпийс

"Зелените" ще повишават ефективността им без вреда за природата
Обновена: 19 юли 2011 21:35 | 19 юли 2011 19:01,
24
Биогоривата опасни за екологията, алармира Грийнпийс
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Биогоривата нанасят повече щети на околната среда, отколкото традиционните нефтопродукти, обяви в свой доклад международната природозащитна организация "Грийнпийс", цитирана от ИТАР-ТАСС.

При производството на енергийни биопродукти, отбелязват "зелените", широко се използва маслодайната палма, соята и рапицата.

В естествената си среда тези култури са крайно ограничени, а за изкуствената им селекция и култивиране се изсичат стотици хектари гори. Тези практики нанасят значителни щети на околната среда.

"Грийнпийс" си поставя за цел да бъде повишена ефективността от използването на биогоривата, без да бъдат причинявани допълнителни вреди на природата.

В този ред на мисли организацията разработва регламент, който да постави строги правила при производството и използването на "зеленото" гориво.

Еколозите ще настояват за въвеждането на сериозни ограничения за изсичането на горите при разработването на нови площи за енергийни биокултури.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
до Viktor преди 12 години
ми той хитлерчето 16(17) точно това предлага:"ограничаване на раждаемостта в 3тия свят"Наглец, а? Лелеее, мен някой отнякъде ако се опита да ми се меси в раждаемостта в България - направо му обявяваме война и се записвам доброволец, неговата кожа!
22
1
 
0
 
! Отговори
Viktor преди 12 години
Да фанем да манем хората , барем са дволни еклозите най-накрая
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21,еколозите не са *** ***,напротив,знанията им са много над нивото на ограничените в знанията си средностатистически хора.Това,което казват не само е вярно,но и биогоривата са по-некачествени.Колата ми е предназначена за био дизел,но не го използвам.Всичко е за пари.България както винаги върви една напред,две назад.Докато в Европа вече ограничават биогоривата,в България ги създават.
20
1
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
някои още да не е 100% убеден че еколозите са *** ***?
19
0
 
0
 
! Отговори
Калдаръм преди 12 години
Карбонизация на Софийския ***=синтетичен дизел...всички са доволни... е ще има и недоволни Luk oil, Арабелите, евреите=американците, нашите политици...
18
0
 
0
 
! Отговори
до gtf преди 12 години
атома е най-чист, ше слагаме отпадъците в двора на дедо ти !
17
0
 
8
 
! Отговори
от 16 допълнение преди 12 години
Вместо да се занимават с глупости, да насочат енергията си към ограничаване на раждаемостта в 3тия свят, модернизиране на производствата на храни, намаляване на безмислената консумация в развитите общества. Ограмотяване на населението с цел да се ограничи безпричиното избиване и рибовов. Повишаване на културата и достъпа до медикаменти в развиващите се страни. И други наистина действащи неща.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А добро утро. Това се знаеше, и много хора (истинки учени и еколози) го изтъкнаха, още при въвеждането на тези *** био гиорива. А доколкото си спомням точно тези *** гринове настояваха за въвеждането им и обясняваха ползата от тях. Това доказва, че само с четенето на статии в нета писани от неграмотници при липса на базови знания и способност за расъждаване, съчетано с първосигналност води само до проблеми. То си е казано " Пътя към Ада е послан с добри намерения"
15
0
 
5
 
! Отговори
лъвица преди 12 години
Където и да отиват еколозите - там вече са били лесовъдите.....
14
0
 
9
 
! Отговори
gtf преди 12 години
атома е най-чист, искаме АЕЦ !
13
0
 
1
 
! Отговори
На 8 преди 12 години
На мен ми пука и на много други, но не ни е мястото тук!
12
2
 
8
 
! Отговори
Haco преди 12 години
Решението е лесно, електроенергия и ядрени електроцентрали. Отпадъците се изхвърлят в космоса и по-точно се засилват към нашето мило Слънце. За съжаление печалбата от всичко това е значително по-малка и мноооого дългосрочна.
11
0
 
5
 
! Отговори
екореалист до 10 преди 12 години
От друга страна обаче, "Човешката алчност" е единственият път към богатството, а само богатите общества могат да решават еко.проблеми от бъдещето. Дяволски/ангелски кръг, кво да правиш...
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са проблем горивата, а количеството им! Човешката алчност е безкрайна! У Софето вече комшиите обмислят ка да си паркират колите по балконите, щото долу нема вече место. Ми как ше има, като повечето имат по 2, некои и по 3 коли на апартамент? Единия води и прибира с кола детето от училището, дето е на 500 метра, а другия ходи по три пъти до магазина пак с колата, да не му се строшаъ краката...А тепърва ше почват да карат поне по една кола в семейство в Китай и Индия...
9
1
 
9
 
! Отговори
човек преди 12 години
абе то и шистовият газ е унищожение за природата , болести за хора и животни , но не съм попадал на протести от грийнпис .
8
0
 
5
 
! Отговори
плам преди 12 години
Ае ей? Вие не разбрахте ли, че каквото и задвижване да измислите, масовото милиардно използуване на тия неща води до екокатастрофа? Дали петрол, дали вода, дали слънчева енергия, това всичко променя биосферата и води до нови злини! Ако не бяха толкова животни-хора, дап равят повече от две деца, сега всички цялото човечество щяхме да живеем именно в "комунизъм", не по партии, а в един високоразвит и наистина отговорен и към себе си и останалите и флора и фауна по света. Да, ама кой да му пука?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъъъъъ то за такава информация се плаща на когото трябва колкото трябва....
6
2
 
25
 
! Отговори
екореалист преди 12 години
Еми кой квот си има... Бразилците много ясно, че ще изсичат горите, за да садят био и карат на спирт - няма да внасят нафта от Саудитска арабия, я...!?Германците пък имат акъл - затова минават на вятър и слънце...Ние пък имаме руски друзя - евтин газ срещу анални услуги...
5
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
А какво да кажем за това, че за направа на биодизел се използва генно модифицирана рапица, тори се с всевъзможни изкуствени торове, пръска се с какви ли не химикали и отгоре после ни сеят храната?
4
7
 
19
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
ми да седнат и да измислят те нещо, кооето не е вредно, кво само мрънкат като нед0***еб***ни ....

Спонсорирани публикации