Билетите за влак скачат с до 10% от 2013 г.

През октомври ще се знае с колко точно ще бъдат повишени цените
Обновена: 8 авг 2012 15:08 | 8 авг 2012 14:47,
57
Билетите за влак скачат с до 10% от 2013 г.
Снимка: БТА

Билетите за пътуване с влак ще поскъпнат с до 10% от 1 януари 2013 г. Това съобщи пред Investor.bg председателят на борда на директорите на БДЖ Холдинг Владимир Владимиров.

Той поясни, че през октомври ръководството на железницата ще вземе окончателно решение с колко точно ще бъдат увеличени цените на жп билетите.

„Ще бъде изготвен експертен анализ. Възможно е увеличението да е и с 3%, но при всички положения поскъпването няма да е с повече от 10%“, коментира Владимиров.

Промяната в цените на билетите е част от мерките за преструктуриране на холдинга с цел финансовото му оздравяване.

Преди дни станаха ясни част от промените, които ръководството на холдинга представи на Министерство на финансите във връзка със съкращаването на разходите си и увеличението на приходите си. Владимиров заяви, че към края на август ще бъде направена допълнителна пълна актуализация на посочените мерки и към началото на октомври ще бъдат ясни на обществеността. Той увери, че повече промени в дружествот  след това не се очакват.

Последното повишение на цените за пътуване с бързите влакове със задължителна резервация беше от началото на декември средно с 15 на сто. Още тогава беше съобщено, че увеличаването на цените на билетите за пътуване с влак е една от допълнителните мерки, които ръководството на националния железопътен превозвач предприема за ускоряване на реформите в дружеството.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БДЖ билети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не става с такива малки увеличения. Като ще се увеличава нещо било то храна или услуга, трябва да се увеличи драстично. За да може повече пари да влязат в сектора. А не след 3 месеца пак да се мисли какво да се прави. Направете го билета на двойна цена, но да се купят хубави вагони. Да имат интернет и мултимедия вътре. Тогава и аз ще се возя с влак. Сега билета от 10 лева става 11 ... пак ще е пълен влака с ***.
40
0
 
6
 
! Отговори
вярващ на джоба си преди 11 години
Гарантирано от ГЕРБ!!!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Мордор преди 11 години
Тези 10 процента няма да са нищо пред това което ни чака ! След като приватизират товарни и пътнически превози тогава ще ядеме големия х.й :) Сега реват , че БДЖ е в загуба , но когато отиде в часни ръце всичко ще е ок ?! Пак ще се галсува бюджет за железницата и тогава дънокоплатеца ще си плаща заради социалната политика , но законо часника ще ви вземи и паричките ! Тогава ще видите през крив макарон нови влакове! Дори и да ги има вие няма да имате парички да се возите !
38
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А кога ще повишите нивото на услугата и ще изхвърлите от влаковете гнусните неплащащи *** ??? Още на гарите тия твари не трябва да бъдат допускани да се качват !!! Или идеята на увеличението е хората с по-скъпи билети да плащат за безплатното возене на ***?
37
0
 
11
 
! Отговори
ALOOO преди 11 години
КОГА ЛИ ЩЕ СПОМЕНАТ И СКОК НА ЗАПЛАТИТЕ - МАЙ НИКОГА ..
36
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдателен преди 11 години
Това е поредното поскъпване/като всяка година/-само обещания,че е последното вече.Правите народа ни на глупав,но това е така ,защото той има "робска"психика-не реагира,че да ви измете всичките !Но...така му се пада!
35
0
 
5
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Вдигане ама за сметка на какво - по-добра инфрструктура ли, по-големи заплати на работниците и т.н. или по-скоро пак да потъват в нечий джоб. Аз съм ок да плащам по-високи цени ама да се закупят нови влакове, уютно, комфортно да е, например ако ги направят железниците като в Германия бомба ще са няма грешка, ама надали.
34
5
 
4
 
! Отговори
НЯМА ЕВТИНО , БЕ... преди 11 години
..В ЦЯЛА ЕВРОПА ТРАНСПОРТА Е СКЪП!БЪЛГАРИЯ , НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ...!БЪЛГАРИЯ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСТРОВ ..НА "БЛАГОДЕНСТВИЕТО В ЕВРОПА"!!!В "СОЦ-***"----НЯМА БЛАГОДЕНСТВАЩИ.....ИМА САМО .."ПРИМИРЕНИ С НЕГО" И "НАПУСНАЛИ"...!...УТРЕ /ЕВЕНТУАЛНО/.... ,КАТО ПОЧНЕТЕ ДА ИЗПЛАЩАТЕ И АЕЦ-БЕЛЕНЕ ...."***" , ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ..."КРЕМЪЛ"!
33
0
 
6
 
! Отговори
К700 преди 11 години
Важното е че цените на дините паднаха. *** това никой не го отчита.
32
2
 
19
 
! Отговори
честито преди 11 години
всеки ден сме 1 стъпка по-близо до Уганда и Сомалия! благодарете на Бога Слънце/ да се свети името му / и останалите Апостоли/вечна слава!/ от последните 20+ години
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нивото на обслужване кога ще се повиши?Или пак ще гледаме същите намръщени некомпетентни служители?
30
0
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Да, всъщност за тях не са толкова скъпи, може би само тези бързите.. помня че разликата в цената между едни и другите беше горе долу 100%. За 150км. мисля че около 30 евро дадох.
29
0
 
11
 
! Отговори
ShaMana преди 11 години
27Прятел, в Германия за нас са скъпи железниците. За тях далеч не са толкова скъпи и затова са един от най-предпочитаните транспорти там.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
42 народно събрание, герб вътре - не
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На изборите пък през 2013 г. ГЕРБ ще получат звучен избирателен шут отзад и Владимиров ще получи честитка за уволнение.
26
1
 
13
 
! Отговори
гара лакатник преди 11 години
вдигнете ги с 200% цените те тия които се возят там не плащат
25
0
 
32
 
! Отговори
Гара Бов преди 11 години
Бях два месеца в Щатите. В САЩ последните локомотиви са произведени през 70-те години на миналия век... Обаче зверски ги поддържат и при възможност им праскат по някоя модернизация... С вагоните е същото... В САЩ няма "стари" локомотиви и вагони... Има поддържани и неподдържани... Тука всеки се оправдава със стара техника, а не се отделя нито стотинка за привеждането и в норма... Парите отиват за издръжка на *** неграмотна администрация на железниците.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пътниците ще намалеят доста и БДЖ няма да избегнат фалита.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поскъпването на жп билетите ще увеличи главно оборотите на бензиностанциите.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Последното повишение на цените за пътуване с бързите влакове със задължителна резервация беше от началото на декември средно с 15 на сто." моля, като повишават цените да повишат и скоростта, не е нормално БВ и БВЗР да имат разлика 5-6 минути, необосновано завишени стават тези цени, и въпреки че е по-лесно нека бързината на БВЗР не е за сметка на бързите влакове, като им се намали скоростта и другия влак ще изглежда по-добър ...

Спонсорирани публикации