Емоционалната интелигентност! Не само способностите вещаят успех

И ни гарантират добро емоционално и физическо здраве
7 авг 2016 12:34, Eкип на Puls.bg
2
Емоционалната интелигентност! Не само способностите вещаят успех
Източник: Reuters
В света, в който живеем за много от хората става все по-трудно да се свържат с другите и със себе си. Важен фактор, за да сме свързани, е емоционалната интелигентност. Когато говорим за щастие и успех във взаимоотношенията, кариерата и личните цели, емоционалната интелигентност е също толкова значима, както и интелектуалните способности.
 
Имаме нужда от емоционалната интелигентност, за да превърнем намеренията в действия, за да взимаме информирани решения за важните за нас неща, да се свързваме с другите хора по продуктивен и подхранващ начин.
 
Емоционалната интелигентност е способността да определяме, използваме, разбираме и управляваме своите емоции по позитивен начин, за да намалим стреса, да общуваме ефективно, да сме съпричастни към другите, да преодоляваме предизвикателствата и разрешаваме конфликтите.
 
Емоционалната интелигентност също ни позволява да разбираме и зачитаме емоционалните преживявания на останалите. През повечето време това е невербален процес, който повлиява мисленето ни и начина, по който се свързваме с другите хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
gosr преди 7 години
Понякога си мислиш че имаш хора като хора особенно близки е явно съм се объркал с част от родовото съсловие оказа се просто гледало сметката и ползата всеки гледа това мила моя но и държи на качеството щото се ядосвам до период отам натака нали знаеш неме интересува

Спонсорирани публикации