Как да се преборим с празничното напрежение?

Празниците са придружени и с много стрес
26 дек 2016 18:45,
0
Как да се преборим с празничното напрежение?
Източник: Reuters, архив

Периодът около коледните и новогодишни празници, освен с трепет и вълнение, обикновено е изпълнен и с много стрес. Тогава е важно да знаем по какъв начин ефективно можем да се освободим от напрежението, за да прекараме пълноценна почивка с близките и любими хора.  

Дълбоката медитация е такъв метод, с чиято помощ може да "пренасочим" сетивата си, за да преживеем емоциите по нов начин. Така се освобождава тревожността и депресията. Когато се съсредоточим върху гледките и звуците наоколо, вместо върху източниците на стрес, преживяването се променя и се отнема поне част от негативната енергия. 
 
В този сезон има много начини да включим дълбоката медитация в ежедневието си...
 
1. Полъх от коледното дръвче
 
Коледното дръвче има особен аромат, който обикновено действа успокояващо. Когато почувстваме, че стресът ни завладява, може да се фокусираме върху миризмата на игличките и кората на дръвчето.
 
2. Разходка
 
Студеният въздух, който нахлува в белия дроб, предизвиква различно усещане, в сравнение с топлия. Напрежението може да се облекчи дори и само с една разходка – важното е да вдишваме дълбоко и да обърнем внимание на начина, по който въздухът се "влива" в организма и после го напуска.
 
Можем също така да броим вдишванията или броя на окичените с коледна украса къщи, покрай които минаваме. 
 
3. Коледната напитка
 
За да се избавим от студените температури отвън, е препоръчително да приготвим топъл чай с канела, мента и индийско орехче например. Докато консумираме, следва да се съсредоточим върху вкуса на топлата напитка и да проследим с ум начина, по който тя попада в стомаха, заедно със загряването на ръцете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации