Китайски генетици ще правят масово "суперкучета"

Животните ще са идеални за полицейски или работни животни
9 юли 2017 16:42, Анисия Иванова
18
Китайски генетици ще правят масово "суперкучета"
Снимка: Булфото, архив

Китайски учени обявиха, че са разработили метод, с който да развъждат масово изключително силни и бързи "суперкучета", съобщи в. "Мейл он сънди".

Те го постигат, като променят физиката на кучето, модифицирайки гените му. След това го възпроизвеждат с клониране. Така могат да създадат например кучета с по-големи мускули, които бягат по-бързо. Те ще са идеални за полицейски или работни животни. По същия начин могат да бъдат създадени и кучета с определени болести за целите на изследвания.

Пример за метода им е клонираният бигъл Лун Лун. Той е двойник на Епъл. Това куче е създадено от пекинската компанията "Sino Gene" с изключване на гени. Лун Лун е роден на 28 май. Баща му Епъл е роден в същата лаборатория на 29 декември 2016 г.

Епъл е създаден първоначално за изследване на причините на атеросклерозата и търсене на лечения. Затова след модифициране на гените на здрав бигъл кученцето се родило с високо ниво на липидите в кръвта.

Първото клонирано куче е създадено от южнокорейски учени още през 2005 г. Китайските учени обаче са първите, успели да дуплицират генетично променено куче. Преди две години в "Sino Gene" създадоха два бигъла, които са били два пъти по-мускулести от обичайното. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А супер хора кога?
13
1
 
2
 
! Отговори
Имани преди 6 години
И това се прави в 21 век, от хора, които най-вероятно имат деца!!! На какво ги въэпитава тоэи кървав спорт е тема на една доста тежка и дълга дискусия??? Кучета-убийци, паэи боже да иэлеэе на пътя ти!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Да,новите китайски кучета щели да бъдат с 7 крака и щели да говорят на китайски и руски.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е чудовищно и противоестествено и няма да доведе до добър край! Човека не трябва нито да се мисли, нито да се прави на Бог!
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЖАС! МИ АКО КЛОНИРАТ И ТИКВУН ???
9
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименНе знам дали китайците работят върху хора,ама американците-със сигурност,още от Втората световна,когато прилапаха колегите на Менгеле да работят за тях по същите теми!Дали са безбожници-едва ли,Бог им са парите!А началници-Богоизбраните.
8
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Аз си помислих,че са направили ГМО-кучета за хранителни цели(както американците сьомга),пък то...Ама не се знае-възможна е двойна употреба!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес кучета , а утре хора- мечтата на Менгеле. Този безбожен режим не се спира пред нищо.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ще им е по-евтино, отколкото да отглеждат крави.
5
3
 
4
 
! Отговори
T-50 преди 6 години
Ще им се получи със сигурност, и на тиган и с ориз ...
4
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
И за ядене,не забравяйте.
3
2
 
18
 
! Отговори
Повод за гордост преди 6 години
Елитарна наука, няма що. Сега са готови да създават умишлено осакатени живи същества. След някоя година може да очакваме отглеждане на донори за органи. А обвиняват Менгеле в престъпления. Готовността да убиеш и осакатиш за да си почечеш егото и да услужи на свръхбогатите в стремежа им за вечен живот харесва ли ви? Не се заблуждавайте,че се прави в името на човека...
2
0
 
28
 
! Отговори
м..да преди 6 години
От супер куче до супер войника -само една стъпка.Супервойника ще е по мускулест,по-издържлив и по-нерасъждаващ-машина за убиване.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оф като им знам качеството на китайските продукти, представям си какви кучета ще произведат

Спонсорирани публикации