Колоезденето - топи мазнините, помага при стрес

Вижте най-големите му ползи
6
Колоезденето - топи мазнините, помага при стрес
Снимка: Pixabay

Колоезденето е един от начините да поддържате добра физическа форма. Освен това то ви осигурява и бързо придвижване в задръстванията и натоварения трафик. Скорошни проучвания показват, че всъщност карането на колело е и добре за мозъка, подобрява настроението и повишава енергията.

Ако го практикувате редовно, тялото ви ще се чувства много по-добре и ще поддържате стегната форма през цялата година. Някои хора карат колело за удоволствие, а други го включват в спортния си режим.
 
Ако не сте от тях, по-добре помислете дали не е време да завъртите педалите, тъй като колоезденето има големи ефекти върху психическото и физическото здраве.
 
Това се дължи на факта, че физическото натоварване се случва сред природата. Упражненията винаги помагат на тялото да се чувства по-свежо и готово за деня, но когато това се прави навън, организмът получава още по-голям заряд.
 
Колоезденето помага и на мозъка да се адаптира към околната среда и по този начин да намали нивата на стрес. Когато сте сами на колелото, имате време да помислите върху важните неща от живота, да обиколите нови места и просто да се насладите на собствената си компания.
 
Няма спор в това, че всички състезатели по колоездене са в страхотна форма. Това се дължи на дългите тренировки, които спомагат за бързото изгаряне на мазнини. Проучвания показват, че един час върху колелото изгаря от 400 до 1000 калории.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Купих си колело преди година. Дадох прилична (като за колело) сума. Не съжалявам! Не плащам гориво, винетки, данъци и каквото още се сетите. Ако толкова ми трябва превоз с кола някъде и по спешност, ще платя на някой приятел. То сега всички имат коли. Последните дни го карам с високо темпо редовно на сравнително дълги разстояния - за една седмица чувствено ми се стабилизираха дишането и издържливостта. Дори и на кратки разстояния ходя с него. Супер полезно и приятно занимание е!
4
1
 
6
 
! Отговори
Мазни педали преди 4 години
Мазнините се топят много бързо, когато е горещо, затова редовно смазвайте веригата и лагерите, като внимавате мазнините да не попадат по спирачките, защото ще се пребиете по някой баир.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фитнес инструкторът отвъртя 5 ракии и подкара велоергометъра за дома.
2
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Особено ако коло езденето е в леглото.
1
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тази статия след 10 години ще се казва: Ако се движите ще отслабнете!