Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой ще забрани на българина да бие и изоставя децата си!докато не се изнесе и последния гражданин в посока чужбина, все ще е така.малка, но загубена държавица сме.
227
1
 
13
 
! Отговори
Германистични шашаве преди 4 години
В Швеция отдавна,а в Норвегия от по-скоро има така наречените "Ноу гоу зоунс" - гетата на мюсюлманите в които полицията я е страх да влиза. Там от Барневерен няма и помен. Тия хора генетично не са читави - до 60-те години на миналия век насилствено кастрираха умствено непълноценните си хора,както и малцинството саами. Хитлер затова не окупилва Швеция - тия са си расисти по ген, а като дойдат тук ритат камериерките. Сега като всички германистични етноси залитат в другата крайност - либерастията.
226
3
 
4
 
! Отговори
Тема за размисъл преди 4 години
Понеже виждам, че много хора са загрижени за уж отнемани те скандинавски деца, но грам не им е жал за нашите тук, та да ви попитам: дали Норвегия щеше да допусне 17 годишен да е спрял да ходи на училище във втори клас и никой да не се интересува от него? Дали Норвегия щеше да допусне 18 годишно момиче от години да се отглежда само, защото баща му е на гурбет? Щото България го допуска. Момичето го няма вече, а момчето ще се усъвършенства в затворя 10 години. После ще мине на бабички.
225
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ОТ ЮНИ 1997Г Е ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД, НОРВЕГИЯ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 2720 ЕВРО, НЕ СМЕ ЧУЛИ НОРВЕЖЦИ ДА ИДВАТ В БГ ДА ОБСЛУЖВАТ ВЪЗРАСТНИ БОЛНИ ИЛИ ДА ИМА ТРУДОВА МИГРАЦИЯ КЪМ БГ.
224
3
 
4
 
! Отговори
До Shark преди 4 години
Приятелю, не знам на какво се базират впечатленията ти. В продължение на 1 година бях командирован там и бях заедно с жена си и малко дете. Не съм усетил този страх, за който говориш, нито съм забелязал това залоства е на врати и прозорци. Може би аз съм попаднал на такова място, не знам. Да не забравяме, че те не са закрепостени като нас през соца. Имат право да пътуват, да живеят в България, например, но не го правят. Явно не са толкова притеснени. В крайна сметка важното е те да са добре там
223
1
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
До ууппсПреди няколко години, имигранти изнасилиха шведка на стълбищата на техния парламент, а охраната само наблюдавала през стъклените врати без да се намесва. На въпрос , защо са стояли безучастно, охранителите казали, че те отговарят само за реда вътре в сградата...
222
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Неизработеното богатНефтът няма нищо общо. Норвегия е едва на 18-то място по находища. Хората правят всичко: и хубаво и лошо. Какво още не ви достига за да разберете нещо толкова елементарно. Ако още не ви е ясно погледнете страни като Дания и Люксембург. Там какъв нефт или други богатства има? Но има ХОРА!
221
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам наплив от норвежци да чакат за българско или друго гражданство.
220
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последните в Европа тръгнаха да дават акъл.
219
5
 
8
 
! Отговори
Неизработеното богат преди 4 години
Норвегия е етатистка държава заради богатите находища на нефт. До 1970г. Норвегия е една смотана държава. Нефтът и газът ги направи богати като арабите и тия навириха нос. Два пъти отказват да влязат в Европейския съюз за да не се налага да плащат големи вноски и да спонсорират по-неразвитите държави. Това ,че са изключителни егоисти въобще не им пречи да ръсят мозък на другите народи. Норвегия е пример,който показва,че неизработеното богатство винаги води до извращения и девиации.
218
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 4 години
В скандинавските страни стандартът може да е висок, но има други, по-сериозни проблеми, които обезсмислят всичко това. И този проблем се нарича Барневерн. Хората треперят да не би някой злобен съсед да им докладва някоя лъжа ида дойдат за детето им. Хората живеят затворено, в 4-5ч вече са прибрани по къщите и вратите залостени, прозорците с пуснати капаци. Не, благодаря от такъв стандарт.
217
1
 
13
 
! Отговори
ууппс преди 4 години
Равноправието в Швеция е на такова ниво, че местните шведки са редовно изнасилвани и пребивание от бежацните. Евалата толеранс
216
3
 
13
 
! Отговори
затова ли Норвегия? преди 4 години
в Норвегия има детска полиция, в която агенти на договри получават бонуси за отнети (по каквато и да била причина) деца от биологичните им родители. Причина например може да бъде, че момченцето няма достатъчно кукли с които да играе. В такъв случай идва дестската полиция и прибира момченцето ви. След това момченцето отива в приемно семейство. Обикновено гей двойка, която получава пари от държавата за да извършва (свършва) физично-биологични опити върху детенцето ви.Има стотици видеа - вижте
215
1
 
4
 
! Отговори
wer преди 4 години
Когато открием много нефт в Черно море и имаме многомилиарден фонд, тогава може да си платим да стоим в челото на класации и на челната страница на норвежките сайтове.
214
7
 
9
 
! Отговори
Непросветен преди 4 години
Чета статията, чета коментарите. Седнали обитателите на една страна, закрепостена на дъното на всяка една класация, освен тези за корупция и за неграмотност, да жалят гражданите на друга страна, която по доста показатели е сред първите в Света по качество на живот, по икономическо развитие и т.н. В изстрадала Норвегия престъпността се поддържа само благодарение на имигранти от арабски, африкански и балкански произход. Тук деца ограбват и изнасилват деца и бабички, но това не ви притеснява.
213
6
 
6
 
! Отговори
Хахахахах преди 4 години
До божееееееТи това някъде във фйейса ли го чете или беше в Норвегия? Нали ние живеем прекрасно, учениците ни са дисциплинирани и много грамотни. Не се наливат с реб бул в междучасието, преди да си изпушат тревата. Уважават учителите си, поздравяват съседите си. Редовно виждам групи от загрижени за околната среда тийнейджъри да чистят градинки и паркове. Страхотни са. Ние като цяло сме страхотни. Тук е много добре. Просто другите не го знаят и слава Богу, че иначе ще дойдат тук да ни претопят.
212
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да пази Норвегия и целия свят от такъв добър живот.
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Къде сме ние?"в г.........з
210
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Дойде момента, в който хората съзнателно отказват да раждат деца!Въпрос: Какво следва?Отговор: Матей, глава 24.
209
2
 
10
 
! Отговори
Убре преди 4 години
Нищо странно! Те там и инцеста са напът да узаконят! Нямало абсолютно нищо лошо в това, баща да прави секс с дъщеря си, стига да ставало дума за двама пълнолетни граждани, действащи със взаимно съгласие!

Спонсорирани публикации