Днес е ден за размисъл

Забранена е политическата агитация
Обновена: 4 окт 2014 08:07 | 4 окт 2014 07:52, Анисия Иванова
167
Днес е ден за размисъл
Снимка, архив Булфото

Днешният ден е за размисъл преди утрешните парламентарни избори. Датата за тях - 5 октомври, бе насрочена с указ на президента Росен Плевнелиев на 6 август. Предизборната кампания продължи от 5 септември и завърши вчера, на 3 октомври.

В деня за размисъл секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.

Днес е забранена политическата агитация и разпространяването на информация за социологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма.

За тези избори ЦИК разреши публикуването на междинни социологически проучвания в деня на вота само в социалните мрежи и в личните блогове. Обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Поводът за становището на ЦИК бе писмо от издатели и директори на вестници, телевизии и радиа.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
3
 
! Отговори
народе???? преди 9 години
Стегнете се и всички българи утре до урните!!!!
96
2
 
3
 
! Отговори
за 118 преди 9 години
нали точно тоз шебек крепеше руско -турския башибузук на власт в предишният Парламент...това мисленето не ви се отдава избобщо
95
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мислех да не гласвам, обаче като чета всички как плюват Волен, реших да гласувам за АТАКА.Явно това е вярната партия, неудобната за Статуквото.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Али dа бе що не си хванеш пътя към държавата която толкова хвалиш и възнасяш
93
1
 
5
 
! Отговори
искрен преди 9 години
Черния Пи Ар много ме настройва да гласувам за отхвърляния.......Госопад Дупетати ,ако имате смислени предложения готови сме да ги чуем и дори да повярваме ,Но само да хулите един ,който ви пердаши десетина пъти и са искате заемете креслата в НС за втория четвърт Век е вероломно
92
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мазохисти, гласувайте за некадърниците от ГЕРБ - те още отсега ви обещаха, че до края на зимата ще увеличат тока още няколко пъти - до общо 50% в края й.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще размишляваме. Тепърва да размишляваме. Отдавна съм прочела програмите им и съм решила.
90
2
 
6
 
! Отговори
12345 преди 9 години
До АлиПо селата живеете в мир, докато вашите братя от Азия не ви дадат знак. При евентуална военна ситуация между България и Турция, мюсюлманите от БГ за кого ще се бият как мислиш? При това в името на Аллах!
89
1
 
4
 
! Отговори
решено преди 9 години
този път се гласувам!!
88
5
 
8
 
! Отговори
Али преди 9 години
За какъв народ говорите . За този който плюе на хляба който яде който обижда селяните които хранят държавата. Отидете в Германия и кажете нещо лошо за немските селяни. Турците ви хранят дрехите са ви турски. По селата живеем в мир все мюсюлманите са виновни за вас анонимните страхливци
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 101Не на омразата ,нека всеки даде своя вот ,какъвто и да е той,само да е валиден!!!ГЛАСУВАЙТЕ!!!
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неслучайно турците беснеят , докарват кервани с рейсове от Азия , Воленчо е компреметиран , комунистите -не се знае колко са останали ,по биологически причини , остава Бюрека -да им донесе важният процент и ще имат пак правителство ала Орешарски,съвсеееем малко им трябва , ще го позволите ли
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ СМЕ НАРОД НЕ ТИКВИ със семе!!!!
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИЗИВИ НАВСЯКЪДЕ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ !!! НЕ ОСТАВЯЙТЕ НЕЩАТА В РЪЦЕТЕ НА АЛИ!!!ПРИЗОВАВАЙТЕ!!!!
83
9
 
3
 
! Отговори
Али преди 9 години
101 за какви фесове пишеш бе ***. Аз си пиша името ама ти си страхлив анонимен. Без нас сте за никъде. Къде ти е семейството къде ти е държавата а знаеш ли изобщо с кой е женати сега
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
факт е ,че Воленчо ПОСТАВИ турското правителство на Орешарски на власт , за Байреков се готви същата роля
81
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Реформаторски блок! С Касим Дал юруш! Баклава за народа!
80
1
 
9
 
! Отговори
землянин преди 9 години
Много лошо е, че дори по-ентусиазираните сред нас си мислят, че като гласуват за по-малките партии ще променят нещата, но те не осъзнават, че малките партии са кукли на конци на големците, които в момента са захапали кокъла и никога няма да го оставят по легитимен начин. Алтернативата може би е само един насилствен бунт, след което контролата на държавните органи да се даде на ЕС. Друго не виждам. Сами не можем да се управляваме, не сме толкова кадърни.
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Байреков е най-голямата опасност , ако вземе добър процент ще изиграе ролята Волен , патерица на фесовете и червените , иначе той по принцип си е в Брюксел , докарали са го тук само временно :)
78
0
 
7
 
! Отговори
бай Кольо преди 9 години
Дорис Фиала, ръководител на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) заяви, че Европа трябва сериозно да обмисли варианта дали да не бойкотира парламентарните избори у нас и изрази мнението, че в България изборите са опорочени и практически не съществува свободен избор