Ченчев след оставките в БСП: Левицата има подготвени кадри

В цялата кампания бяхме в пълна симбиоза с Румен Радев, посочи социалистът
17 ное 2021 22:40, Анисия Иванова
27

"В нашата партия е структурирано всичко така, че да решава партията. Така ще се случи и сега в събота - ще има пленум. Лидерът в оставка се обърна към Националния съвет. Може да има и предложения от зала", посочи Иван Ченчев от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Социалистът разясни и ситуацията с оставката на лидера на БСП.

"Това, че е в оставка, означава, че тя продължава да управлява, но в оставка. Друг е въпросът, че може Националният съвет да излъчи друг преговорен екип. Ще се чуят различни имена, защото в БСП има подготвени кадри - където и да бръкнеш, има подготвени хора. Експертизата в БСП е на ниво", смята Ченчев.

Събеседникът в студиото подчерта, че Националният съвет ще реши дали ще подкрепи, препотвърди това, което предлага ръководството като контактна група за преговори. Най-вероятно тя ще бъде съставена от хора в различните сектори, изтъкна социалистът.

"Винаги сме се съобразявали и с програмата на партията. Имаме да следваме конгресните решения към момента на свикване на пленума на Националния съвет в събота. Трябва да се съобразим и с приоритетите ни, както и с мерките, които сме одобрили първите 100 дни", коментира Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в партията трябва веднъж завинаги да се изясни кой какъв е и за какво се бори.

"Същият Национален съвет е гласувал и е дал доверие на Румен Радев за подкрепа за втори мандат на тези избори. В цялата кампания бяхме в пълна симбиоза с него, провеждахме мероприятия заедно", подчерта социалистът.

А изборният резултат до голяма степен е такъв заради "Продължаваме промяната", уточни той.

"Продължаваме промяната" се яви на тези избори като нещо ново. В предишните два избора видяхме, че имаше хора, които не знаеха листи и имена, но гласуваха на тъмно. Те виждаха листи, хора, професии, но гласуваха, защото искаха промяна, довериха се на новото. Сега беше по същия начин", каза Ченчев.

По думите му обаче, друга причина за резултата на БСП на тези избори е, че българите не са били активни. За лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов, той посочи, че три пъти води партията си до изолация.

Едно е ясно - българите искат редовен кабинет, а коалиционно споразумение трябва да има, убеден е Ченчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ченчев упреква българите ( в т.ч. и тези от електората на БСП), че не били активни на изборите. Да те разкарат три пъти на избори, а депутатите само да се карат и нищо да не вършат, та дори и кабинет да не съставят, е подигравка с хората.Това намаление на участващите в изборите до 36% е предупреждение към политиците и депутатите,че ако я карат така,на следващите избори ще ходят само те и техните роднини.Не им ли направи впечатление, че щом се формира ПП,хора от всички партии се втурнаха към нея?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвените кадри на БСП са алчни кариеристи.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви подготвени кадри имате, г-н Ченчев, след като вече 12 г. не сте помирисвали власт и нямате хора във висшия ешелон, способни да оглавят министерството на енергетиката, на икономиката, МРРБ, МОСВ, МОН, МО, МФ, МЗ? Боце Борисов сложи икономисти в МЕ, МРРБ, МОН, МЗХГ и т.н. и сега се оказа, че не само няма конектор, но и трасе не е изкопано за азерския газ.Танева опоска земеделието, Порожанов изби овцете и козите, Т. довърши свинете, а фирмите по АМ Хемус обраха парите...
15
2
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Най- подлярски подведоха Корнелия Нинова , ко пеле тата на Радев от ДС/БКП за изборите с "машини"---ЗА ДА СИ ИЗГРАДЯТ "ПАРАЛЕЛНА ПАРТИЯ" ОТ *** , НАИВНИЦИ , ЧАЛГАРИ И ПОРФ АНИ ---- В ПОЛЗА НА ДС и ПРЕДАТЕЛЯ РАДЕВ!НИНОВА Е ---ЖЕРТВА НА ПРЕДАТЕЛСТВО ОТ "ЗАДКУЛИСИЕТО " НА РАДЕВ!
14
2
 
4
 
! Отговори
ЕХ , КОРНИ , КОРНИ.. преди 2 години
АКО НЕ БЕШЕ С ХВАНАЛА НА ВЪДИЦАТА НА ДЪРТИТЕ ЧЕНГЕТА НА РАДЕВ ЗА "МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ"-----ДНЕС РЕЗУЛТАТА ТИ ОТ ИЗБОРИТЕ ЩЕШЕ ДА Е С ПОНЕ СЪС 7-8 % --ПО ВИСОК!--ТОЛКОВА ЛИ НЕ ПРОУМЯ , ЧЕ БЕДНИТЕ , СТАРИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ ХОРИЦА ОТ МАЛКИ ГРАДОВЕ , СЕЛА И ПАЛАНКИ ---НЕ РАЗБИРАТ ОТ ЕЛЕКТРОНИКА И НЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ С ТИЯ МАШИНИ!!!???СЕГА ТИЯ НЕГОДНИЦИ --СЕ ОПИТВАТ ДА ТИ ТРОПОСАТ ЦЯЛАТА ВИНА ЗА ПРОВАЛА НА ИЗБОРИТЕ И ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ТЕБ....!!.....НЕ ИМ СЕ ДАВАЙ КОРНИ .....С ТЕБ СМЕ!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 2 млн.пенсьонери 200хил.гласували за БСП е малко.Възможно е пенсиите да не се отишли до урните заради машинното гласуване.Вде пак България отбеляза най-нисък процент на гласували от както се провеждат избори!
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще дам шанс от няколко месеца на това правителство, за да видим какво ще направи, лявото и конкретно БСП , трябва да бъде подсилено, то е твърде слабо в момента и това не е добре!
11
2
 
11
 
! Отговори
абе чейнчЕВ преди 2 години
и понеже сте пълни с много подготвени губите избори след избори . от къде го вадите това самочуствие бе комсомолци ?
10
5
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Да бе, имате страшни кадри. Например Румен Гечев - господин 3 000 лв. за долар. И други имате. Сега обаче сте притиснати до стената. Ако решите да подкрепите Лаурел и Харди - загубени сте! Както казва коментар 11, сривате се тотално, под 4%.
9
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
стига празни приказки подаваите си оставките от депутатството и изчезваитенинова не трябва да участва в преговорите с корпорацията пп
8
1
 
10
 
! Отговори
не знам преди 2 години
Ченчев ли си къв си , ама ако сгафите за Македония ще играе дървото !
7
2
 
14
 
! Отговори
преди 2 години
Ако подкрепите Кирчо и другия мошеник се сривате тотално .
6
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дръжте здраво кокала Ченчев и се надявайте някой заблуден да ви повярва.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в БСП има подготвени кадри - където и да бръкнеш, има подготвени хора. Експертизата в БСП е на ниво" -- затова ли получихте по-малко гласове от дпс, защото сте много подготвени, пролича си колко сте зле.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо му ченчаджия е бил, значи! От Магурата та чак до Позитано връткал...
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чанчев, голям чанч я чака вашата любима пенсионерка БСП. Паметник на Радев да направите, а той на Вас пирамида, че вече сте Мумия .А както знаем "Мумията се завръща" само на кино. Дето го събориха...
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левица? ама вие лява партия ли сте?
1
4
 
11
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Да бе,имало? Подготвени като теб - футболен журналист,дето никой не те знаеше..