Безпътица в "Град Зеро"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
3 ное 2019 10:15, Петя Славова
0
Безпътица в "Град Зеро"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тривиално на пръв поглед служебно пътуване превръща стандартната командировка на московския инженер Алексей Варакин в странно приключение.

Героят попада в сложна ситуация и се оказва оплетен от жителите на "Град Зеро". Историята му разказва  Карен Шахназаров, който е един от най-интересните режисьори, снимащи около промяната в бившия Съветски съюз.

Във филмографията му влизат филми, превърнали се в класики като "Ние от джаза", "Сънища", Американска дъщеря", "Денят на пълнолунието", Палата №6", "Цареубиец".

Ситуациите, с които се сблъсква героят Варакин в  "Град Зеро" се заплитат все повече. Изненадите започват от "невинно" влизане на гола секретарка в местна фабрика. Напрежението постепенно се покачва с поднасянето на торта с формата на собствената глава на инженера, а примката около неговата персона се затяха със срещата с прокурор, мислещ как да извърши престъпление.

Трагикомичната история, описана от Шахназаров онагледява безсмисленото всекидневие, което обществото само си е подредило. В  "Град Зеро" не се случват трагедии и природни бедствия. Апокалипсисът е в самите персонажи, неосъзаващи глупостта, която съпътства битието им.

Ролите са поверени на Леонид Филатов ,Олег Басилашвили, Владимир Меньшов и Армен Джигарханян. Гледайте "Град Зеро" на 3 ноември от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари