Русия одобрила 550 000 ваксини "Спутник V", произведени в Сърбия

Белград готви износ на дози в съседните страни
1 сеп 2021 18:22, Елка Василева
39
Русия одобрила 550 000 ваксини "Спутник V", произведени в Сърбия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският институт "Гамалея" е одобрил за употреба 550 000 ваксини Спутник V, които са произведени в сръбския институт "Торлак" до 13 август, съобщава белградският вестник "Политика".

Още по темата

Министърът за иновациите и технологичното развитие Ненад Попович уточни, че институтът "Гамалея" снощи е одобрил за употреба ваксините от "Торлак", които били със същото качество, като произведените в Русия ваксини Спутник V.

Попович каза, че ваксините са готови за употреба в Сърбия.

Когато става въпрос за износ, за това ще вземе решение правителството на Сърбия и президентът Александър Вучич. Трябва да съгласуваме това с руските партньори, да получим от тях разрешение за износ, за да не се случи така, че и едните, и другите да изнасят на едни и същи пазари. Но съм сигурен, че за Република Сръбска, Черна гора, Северна Македония, Босна и Херцеговина, за нашите съседи, ще има достатъчни количества от тези ваксини, каза Попович.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
русофиль преди 2 години
Мен вярата към нашия вожд и учитель тавашч Путин ще ме пази от Ковид.Ваксината спутничок е за врагът
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Но съм сигурен, че за Република Сръбска, Черна гора, Северна Македония, Босна и Херцеговина" Интересно, защо не са включени Хърватия, Словения, Румъния, България и т.н. И те са съседи. Ааааа, сетих се, защото те не са сръбски протекторат и са в ЕС, което означава, че не могат да продават ваксина, която не може да мине контрола на ЕМА. Мдаааа. Само ме съмнява, че сърбетата ЯКО се набутаха. Никой не иска "безаналоговата" руска поммия.
28
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До АнонименНарича се синдром на Гилен-Баре
27
3
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До АнонименВ голяма грешка си.Миналата година от Оксфорд учените поискаха помощ от Русия,,,по-точно от "Гамалея" за да повишат ефективноста на Астра Зенека и руснаците казаха че няма проблем,ще помогнат.Но от САЩ им забраниха да го правят.Затова и ефективноста им процентно е ниска.Това не е пропаганда.Имаше го във всички новинарски статии но кой ги спря не написаха.Но то и така е ясно.А руснаците след като направиха ваксината обявиха че който иска от нея ще му я предоставят!!!
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"сПутник" заделен у Сръбия ! Айде русофили вакснирайте се !
25
9
 
5
 
! Отговори
Руски тролове преди 2 години
Са полазили! Спутник може би не е лоша ваксина , но за данните да не говорим! Факта, че СЗО одобри Синовак (Китайската) анд Спутник говори. Има нещо в статистиката. Не казвам, че е лоша ваксина просто може бе ефективността е 70% като другите аденовирусни. Както и да е. Западните ваксини работят и се прилагат в общества, които събират данни за разлика от местата, които слагат Спутник. Последно - Израел се ваксинира с Пфайзер а те инат науката и разузнаването да си направят правилните изводи
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите произвеждат ваксини, а нашите разрушиха и разграбиха завода за антибиотици в Разград който произвеждаше и ваксини - хубанни и за животновъдството търсени по целият свят. Е такива ни управляват вече 30 години и затова сме на това дередже.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът мутира в резултат на ваксините. Стига лъжи и манипулации. Скоро ще бъдете съдени за престъпления срещу човечеството.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините вече станаха международна стока за внос-износ. Скоро ще ги пуснат и на фондовата борса да се търгуват. Това си е международен бизнес с огромни печалби заради глупавото стадо, което не спира да купува и да се боцка.
21
4
 
4
 
! Отговори
нане преди 2 години
Туй нещо искаше 12 дни да не се пие май. Не става.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей къде е Сърбия - който москвичофил иска, да ходи да се ваксинира.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миокардит/перикардит след втора експериментална игла.Спешна среща заради миокардити след Пфайзер и Модерна CDC (Centre of Disease Control) публикува обновление за миокардит/перикардит. Рискът от заболяване след втора доза Пфайзер и АстраЗенека при хора на възраст под 25 години може да надвиши 200 пъти фоновото ниво 219 случая срещу поне 1 очакван.
18
9
 
15
 
! Отговори
ЕС фашистите преди 2 години
ЕС фашистите ще оставят хората да измират от западните ваксини, но няма да внесат руската която е най-ефективна и най-надеждна.
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тайно погребват смъртните случаи и травмите от ваксините срещу коронавирус. Официално жертвите на ваксините до сега само в САЩ са 6 хиляди, но знаейки, че медиите в САЩ винаги лъжат, най-вероятно цифрата е стотици хиляди жертви от ковид-19 ваксините.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската ваксина се използва по целият свят десетки милиони са ваксинирани със Спутник-V и до сега няма нито един единствен случай на странични ефекти, да не говорим за смъpт, докато от западните ваксини хората измират като мухи.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От половин година се мъчат да създадат рнк ваксини, но не им се удава. То спутник е като АЗ. Не е зле, но има същите странични действия. Векторна , векторът е аденовирус, но не маймунски, а човешки.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че няма РЕГИСТРИРАНИ,не значи че няма. На руска статистика не може да се вярва. За тях е въпрос на върховна чест, да имат най-най-най-. Спутник е всъщност астра зенека.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12......."и ко от туй то дори дребния застаряваш гей в кремъл не ползва спутник". Млад, розовобузест пэдэрэст, с удоволствие бих ти размазал мутричката за тези думи! Ако визираш един, когото уважавам, той се е ваксинирал точно със Спутник, макар че имат още няколко ваксини. Пэдик, щяха ли да си ваксинират армията в тези натопорчени времена, ако не бяха сигурни?
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а съдейки по масата заразини в русия и това че и руснаците него щат явно спутника работи на принципа русия родина слона
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 1 защото МОЖЕМ сърбите немогат и правят ру бок,,лук дето и руснаците него щат