Джокович притежава 80% от компания, разработваща лекарство срещу COVID

Той е закупил дял заедно със съпругата си
21 яну 2022 06:45, Нели Христова
53
Джокович притежава 80% от компания, разработваща лекарство срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович има мажоритарен дял в датска биотехнологична фирма, която се опитва да разработи лечение за COVID-19, твърдят от The Independent.

Световният номер едно в момента е в Белград, след като беше депортиран от Австралия и не успя да получи виза за влизане в страната за Откритото първенство на Австралия.

Шефът на QuantBioRes Иван Лончаревич разкри, че придобиването на 80-процентовия дял от тенисиста е извършено през юни 2020 г., но отказа да каже за каква сума.

Компанията разработва пептид, който инхибира коронавируса от заразяване на човешката клетка и очаква да започне клинични изпитвания във Великобритания това лято, според Лончаревич, който подчерта, че фирмата работи върху лечение, а не върху ваксина.

Главният изпълнителен директор каза, че компанията има около дузина изследователи, работещи в Дания, Австралия и Словения. Според датския фирмен регистър Джокович и съпругата му Йелена притежават съответно 40,8% и 39,2% от компанията.

Говорител на Джокович не отговори веднага на искане за коментар от страна на медията.

Джокович се радва на феноменален успех, но времето може да не е на страната на тенисист номер едно в света в стремежа му да бъде смятан за най-великия играч в историята, тъй като той напредва все по-дълбоко към 30-те си години.

Той отчаяно се надяваше да играе на Australian Open този месец с твърдо намерение да спечели 21-ва титла от Големия шлем, което ще го издигне над най-големите съперници Роджър Федерер и Рафа Надал.

Но след проблемите си в Австралия, разочарован Джокович сега рискува да бъде блокиран от игра и на други турнири в държави, които изискват ваксинация. Най-непосредствената загриженост е следващият турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Франция през май, където Надал вече е натрупал зашеметяващите 13 титли - след като спортното министерство на страната заяви в понеделник, че няма да има изключение от нов закон за ваксинацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
1
 
! Отговори
123 преди 2 години
И това му дава някакви по-специално права в Австралия ли? _Не мисля. По скоро пред правилата и законите всички трябва да да равни, както го показаха в Австралия.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евалата на Джоко. Правилно се е ориентирал в ситуацията и дано инвестицията му да се окаже успешна и резултатът да помогне.
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То така де, бизнеса няма нищо общо с другото, ама си е измекярщина един вид. Против вакисините си, ама иначе щом се печели от тях, това може...
44
3
 
7
 
! Отговори
158 преди 2 години
Не знам какво слагат във ваксините, обаче на проваксърите сериозно им хлопа дъската..
43
6
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Вече е ясно защо е антиваксър.Ваксините му подбиват бизнеса.Накрая всичко опира до $$$.
42
1
 
1
 
! Отговори
kk преди 2 години
До Хапче няма Пич, много стара информация. Хепатит С, който е вирусно заболяване, се лекува дефинитивно в над 90% от заразените за 4-12 седмици с противовирусни лекарства. Иначе съм съгласен за ползите от ваксините
41
5
 
7
 
! Отговори
и моя преди 2 години
син работи за J&J главен инжинер продукция , ама не се ваксинира, знае нещо от кухнята копе лето :)))
40
1
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Но неоплазмите могат да се индуцират от вируси. Вируса не е рак, но може да предпоставка за развитието на рак. Пример за това HPV .
39
2
 
3
 
! Отговори
void преди 2 години
Ракът не е вирус.
38
4
 
2
 
! Отговори
NOLE Pharma преди 2 години
XA XA XA
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хипохондриците вие от ваксината ли затъпяхте или сте си така по рождение? Дали Джокович ще настоява всички да му купуваме лекарството или ще е личен избор
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аноним 35, с измислената история какво ще се случи с хапчето. Пич, такъв бъл.воч от измиш.льотини всеки може да напише. Къде го одобриха това хапче, къде го пуснаха за продажба в експериментален период и къде точно извиха ръцете на хората до счупване да го погълнат, както правят масово с ваксините. Че и колосален финансов интерес на Джокович намери тук, както е при ваксините :))) Как успя да ти го роди всичкото това главата? Май ти едни други хапчета не си пиеш :)))
35
8
 
9
 
! Отговори
Хапче няма преди 2 години
Хапче или лекарство ефективно срещу вириси няма и скоро не може да има. Единственото ефективно лечение срещу микроорганизми за момента са антибиотиците. Но те са за бактериите. Медицината все още е безпомощна срещу вирусите. Ако имаше научен пробив срещу вирусите, отдавна човечеството щеше да пребори рака и Спина. За ваша информация -много ракови болести се причиняват от вируси. Превантивната мярка до момента е ваксината. От много години съществуват и се ползват противоракови ваксини.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франсетата няма ли вече да махнат макарона. Той е извор на глупостите.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А хапчето ще е без странични ефекти вероятно :) те сега го разработват, но като ви го дадат ще е минало експерименталните изпитвания, нали? Ваксината са си я сложили само няколко милиарда души, но вярвайте, че не е достатъчно тествана. И все пак има ли интерес Джокович да не си слагате ваксини? Пряко и директно? Не нали? Е няма да си продава лекарството ако пандемията изчезне, но едва ли е користен в антиваксърските си идеи?
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако въобще такава компания съществува, хапчето ще бъде забранено в ЕС, ... защото Джокович не ще да да извика "Ваксинирайте се". Мисля, че това е извън всяко съмнение. Ваксини, ваксини, ваксини, разболявате се, тогава ... то има други разработени вече илачи ... специални... Оздравеете ли ... пак ваксина ...
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ово е бизнес Брате. Не всичко е бизнес за Джокович, явно. Тая инвестиция в хапчето, я е печаливша, я не. От участието си в Австралия с голяма вероятност можеше да постигне огромна печалба. Но той показа точно, че не всичко е бизнес. Има и човешки позиции и е важно да се отстояват.
30
5
 
12
 
! Отговори
Ово е бизнес брате преди 2 години
По малко ваксинирани, повече клиенти за хапчето!! Нема си хаби инвестицията, я!!!
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и? Какво като притежава голяма част от тази компания? Не виждам противоречие с официалната му позиция по горещите теми. Човекът инвестира в това да могат да се лекуват болни хора, а не нарочно да се разболяват здрави. Чудесно! Дано имат успех!
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайер: Ке те спасим, ако требе ке те утепаме.