Moderna чака одобрение от САЩ за втори бустер

Преди дни Pfizer-BioNTech също поискаха спешно одобрение за втора бустерна доза
18 мар 2022 14:54, Петя Славова
28
Moderna чака одобрение от САЩ за втори бустер
Снимка: БГНЕС

Компанията Moderna обяви, че е поискала от регулаторния орган по лекарствата в САЩ спешно разрешение за поставянето на втори бустер на ваксината й срещу Covid-19 за всички възрастни, предаде БГНЕС.

Искането до Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) ще "позволи поставянето на четвърта доза от нашата ваксина #COVID19 при възрастни на 18 и повече години, които са получили първоначална бустерна доза от която и да е одобрена ваксина срещу Covid”, съобщиха от компанията в Twitter.

Още по темата

Преди дни Pfizer-BioNTech, създателите на другата ваксина срещу COVID, също поискаха спешно одобрение за втора бустерна доза, но искането им беше ограничено до възрастни над 65 години.

Последните данни от САЩ и Израел сочат, че инжекцията на Moderna предпазва от варианта Omicron на коронавируса.

Първото израелско проучване показва, че "процентът на потвърдените инфекции е 2 пъти по-нисък, а процентът на тежките заболявания - 4 пъти по-нисък сред лицата, получили допълнителна бустерна доза", в сравнение с тези, които са получили само една.

Анализът е бил ограничен до лица на възраст 60 и повече години, които са получили втората си бустерна доза четири месеца след първата.

Второто проучване - анализ на израелски здравни работници на възраст 18 и повече години - показа, че нивата на антителата при лицата, получили втори бустер, са били значително по-високи от тези, които не са го получили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Бустер на бустера на бустера на бустера на бустера на бустера на бустера на бустера на бустера... И така до края на живота ви!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А шведите направиха спрей ваксина. На есен ще почнаг да я прилагат.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бомбите които продажните политиците ще докарат в България ще ни ваксат и излекуват завинаги.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Куба са разработили собствена ваксина. И ваксинират кубинците на всеки 4 месеца! Ще бъде много хубаво сега, покрай украинския конфликт, някой от лидерите да изперка и да разкаже за заговора с ковида. Истерията с вируса е част от опита да бъде въдворен новият световен ред - постоянният контрол над човека, записан старателно в цифровия концлагер.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
винаги в историята на човечеството пандемиите и войните са вървели ръка за ръка...скоро това ще приключи веднъж за винаги
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тез пък ... :D
21
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Какъв втори бустер бе? Не разбрахте ли че ваксинацията приключи!
20
2
 
8
 
! Отговори
…. преди 2 години
Тези подиграват ли се? Сложих си тъпата им ваксина и при наличие на горна граница антитела ( в лаборатотията казаха че достигам горната граница, над която не могат да измерят колко са ) се заразих със симптоми и т.н и преболедувах точно както и когато нямах ваксина. Явно са луди. Да видиме кой ще си сложи вече..
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали казаха, че двете американски фирми за тези бъркочи ще финансират войната. Трябва им някой и друг милиард от балъците
18
3
 
9
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Ще ръсят новия прахоляк. Атака, слава украйне.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно данните сочат, че "инжекцията на Moderna предпазва от варианта Omicron на коронавируса"? Смъртността в Израел през последната вълна беше рекордна. Според данните от САЩ ... а, чакай, такива няма, CDC отказа да предостави пълната информация, която имат. Това ли са "професионалистите"? Професионалисти в какво точно? Научни измами? Фашистки похвати?
16
2
 
15
 
! Отговори
На училище с бустер преди 2 години
Всички деца на бустери това е най-важният план.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е чиста търговия вече..
14
16
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нападате професионалисти, чиято енергия се изчерпа по време на пандемията. Фашисти, престъпници ги нарекохте, внушихте на близките си, че няма нищо страшно и ги убихте. Дисциплина за вас, че не може да ви се има доверие. Светът е друг, въпреки че вие не приемате това. Нещата ще се оправят, но глупостите, които сте говорили и писали ще тежат на вашата съвест.
13
13
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Жалко за вас с тия подигравки, много просташки и ***, злоба и несериозно отношение към живота. Правите ли се или наистина е минал покрай вас, без да сте забелязали, че както си е хубав, става лош изведнъж. Светът се промени през 2020. Мислехме, че след пандемията, която още не е и приключила, ще се нормализира, а война дойде. Трябва правила, строги правила и забрани навсякъде от правителства, защото ще унищожим този свят. Вчера у нас арестуваха бивш премиер; хубаво е, но неговите... Друг живот.
12
3
 
18
 
! Отговори
Тия па преди 2 години
Каква е тая спешност?!?Давайте нещо срещу глОпуст
11
4
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Миличките от Модерна! Да, знаем - войната в Украйна измести фокуса от Ковид и той вече не е в прайм тайма. Но продължавайте да настоявате. Не е лошо да обЯсните на тоя вашия Бай ненамсикой, че това, че УСА не успя да спечели войните във Виетнам, Афганистан, Сирия, не значи, че трябва да се прокарва реваншистки вълна сега. Не се занимавайте с Европа. Гледайте си бустерните дози там, животите които са метър и прочее л*на дето ги из*ахте. На тоя руския "пълководец" европейците ще му бат маата
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се не оядоха бе, парата ли свършиха.
9
3
 
21
 
! Отговори
anonim преди 2 години
Тия объркаха изследванията. Искаха да премахнат цветните,а ще истребят белите
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да вижда нужни ,10 подводници са в атлантическия океан ,скоро Колумб че ви открива отново