Проф. Чорбанов: Нужна е цялостна реформа за справедливо възнаграждение на медиците

Според него понякога и временните решения са работещи
6 апр 2022 22:04, Петя Славова
16


От "Има такъв народ" изразиха Сериозни резерви към новия Закон за здравето изразиха от "Има такъв народ". Според депутата проф. Андрей Чорбанов, с промените се дават правомощия на здравния министър да прилага каквито реши мерки, включително задължителна ваксинация, ваксинационни сертификати и изолация.

"Обсъдихме с коалиционните партньори нашите виждания, представихме наши предложения и се надяваме на подкрепа. В закона има много текстове, които са важни и които дават възможност на болниците да работят извън епидемична обстановка", коментира проф. Чорбанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му само цялостна реформа на здравната система може да направи така, че медиците у нас да получават справедливо възнаграждение.

"Цялостната реформа ще е сериозна и е заложена в коалиционното споразумение. Там няма разминавания, ще бъде много радикална и е предвидена да стане през целия управленски период. Докато не се е случи, ще трябва да се вземат временни решение, но крайният вариант ще съвсем различен, от това, което е в момента", коментира проф. Чобанов пред Bulgaria ON AIR.

"Временните решения понякога са работещи. Всичко трябва да бъде вкарано в норми, така че заплащането да бъде честно", добави той.

Няма как да се винят младите лекари, че бягат в чужбина, когато не получават справедливо заплащане у нас, категоричен бе депутатът от ИТН. Според него липсите в родното здравеопазване са много:

"Наливат се милиарди в Здравната каса, големите милиарди не стигат реално до справяне с всичко... Невинаги се намират логични харчове за неща, които могат да не се направят", посочи той.

Проф. Чобанов коментира и разработваната от БАН ваксина срещу Ковид-19, като от думите му стана ясно, че до момента са разработени два прототипа, които да са ефективни срещу всякакви варианти на вируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 Какво заслужават ортопедите? Че са превърнали ортопедиите в ковачница и само железа пласират? Ако не се съгласиш на имплант, не те поглеждат. Имплантите им се плащат отделно от пациента, винаги са над 1000 лв.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за пари мислят. А пациентите умират по стълбите или тихо у дома. Нали лекарят е прибрал направлението, друго няма значение.
8
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Лекарката шумно кихна и на Чорбаланчо се усмихна. След тази силна кихавица, на нашият герой му стана кат Торнадна Светкавица. Мисъл дойде му в главата да подхрани на Лекарката устата. Извади той своя сочен боздуган и го хвърли кат торнаден ураган.. А Лекарката от почуда зяпна и патката му здраво лапна. Чорбаланчо бе удолетворен, че тя налапа неговия комсомолски член. Мазничко се той изсмя и се почеса по златните мърдля. После и рече с глас превзет: Прави ми, прави ми с комсомолски привет!
7
0
 
6
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Чорбанов първо погледни себе си и после говори! Къде е прословутата ваксина срещу вируса която разработваше?А колкото до младите лекари има решение- задължително 10 години да работят в България и след това да напускат! Иначе защо ще вземат от нашите пари за обучение и после да напуснат!
6
2
 
7
 
! Отговори
В кратце сегашните преди 2 години
Лъжливото овчарче антиваксър, който излъга, че е прекарал вируса. После заболя и изтича във ВМА да бъде лекуван с нашите пари на ремдесивир и кислород. На този псевдо професор държавата брои милиони да прави ваксина, в която самият той не вярва. Разбира се - не направи нищо. Просто усвои едни пари. Това е в кратце същността на сегашната власт.
5
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ясно е ,че проф.Чорбанов усвои доста пари,за да направи ваксина.Не е ясно дали е направил ваксина или само прибра парите.
4
1
 
10
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Празни приказки,просто си чешат езиците и ни баламосват,но затова им плащаме всеки месец 10 000 лв.***. народ слаба държава
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорба, защо досега една година не си направил реформа, кой чакаш?
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма подобрение а болниците стават все по-зле и никой не обръща внимание на болния. Здравната такса скочи 6 пъти за последните 10 г.
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари заслужават само хирурзи и ортопеди!!!! И поклон пред тях, че не грабиха със шепи пътеки и бонуси, а наистина изпълняват клетвата. Останалите са за затвора!