265 нови случая на COVID-19 само за ден в Германия

На Острова екип бори дезинформацията за епидемията
9 мар 2020 13:39, Елка Василева
10
265 нови случая на COVID-19 само за ден в Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия се увеличи за едно денонощие с 265 и достигна 1112, съобщи днес институтът "Роберт Кох" за контрол и превенция на заболяванията, цитиран от ТАСС.

Най-много заразени - 484 - има в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, в Бавария са 256, а в Баден-Вюртенберг - 199. Носители на вируса са регистрирани в 15 от 16-те федерални провинции.

От института казват, че рискът от зараза остава умерен, но министърът на здравеопазването Йенс Шпан е заявявал, че пикът на епидемията в Германия още не е преминал. Вчера Шпан препоръча да бъдат отменени всички публични прояви с участието на повече от хиляда души, съобщи ТАСС.

Още по темата

Британското правителство обяви днес, че създава специален екип за борба с дезинформацията относно разпространението на коронавируса в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

Досега в страната има регистрирани 273 заразени и трима починали от вируса. Днес премиерът Борис Джонсън оглавяваше заседанието на кризисната правителствена комисия, на което бяха обсъдени възможните мерки за възпиране на епидемията.

Групата за контрадезинформация ще се опита да установи размера и въздействието на неверните или манипулираните съобщения, целящи да подведат хората "било с цел да нанесат вреди, било за политическа, лична или финансова изгода". Освен това екипът ще се опитва да идентифицира и да реагира на дезинформация, когато е необходимо, обяви правителството.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами успех в борбата с диверсантите и новичока.
6
0
 
0
 
! Отговори
гл. шеф преди 4 години
до цял свят от гл. шеф на тайно разузнаване. ние не пускаме вируси несме от китай. само ние знаеме коиса пуснари вируса. неса от кигай. те си понесоха наказанието. нашият румен е от бъргария и се бориме срещу веруса. да се премахне. полицията да си носи [ моски.]
5
0
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 5В Турция няма заразени, защото не правят изследвания, точно както и у нас!
4
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Samo v Turciq nqma zarazeni. Zatova gledam sno6ti na granicata polovin balgariq kato 4eli oti6la da pazaruva tam. pO balgarskite molove e po opasno
3
3
 
12
 
! Отговори
До 3 до Танос преди 4 години
Не изключвам вероятността да умра. От друга страна човечеството много се увеличи, изврати и натежа на Земята. Това, което се случва, е заслужено и напълно логично.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо подобно,болните в Германия са 1151, последно заразени са 111 човека,така че поне подавайте достоверна информация!
1
31
 
5
 
! Отговори
Танос преди 4 години
Дано вирусът да мутира и да вземе 3-4 милиарда души със себе си!