Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин

Китайското МВнР предупреди да не се слагат етикети
17 мар 2020 16:31, Елка Василева
80
 Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Китай реагира гневно, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече в Тwitter коронавируса „китайски“, предаде Би Би Си.

Говорител на китайското МВнР предупреди, че САЩ трябва „да си гледат собствената работа“, преди да слагат етикет на Китай.

Още по темата

Първите случаи на COVID-19 бяха регистрирани в края на миналата година в китайския град Ухан.

Но миналата седмица говорител на китайското външно министерство сподели теория на конспирацията, според която американските военни са занесли заразата в региона.

Предположението без доказателства накара американският държавен секретар Майк Помпео да поиска Китай да спре да разпространява „дезинформация“, докато се опитва „да прехвърли вината“ за пандемията.

Дотук в целия свят са регистрирани над 170 000 случая в световен мащаб, над 80 000 от тях в Китай.

Днес обаче Пекин съобщи, че за деня е установен само един нов случай в Китай и че всички останали нови са внесени в страната, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
от Гьоро преди 4 години
До ФюрераДобър и МНОГО верен коментар.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинКаскетино, защо се срамиш да се наречеш копейкаджия? Времената са трудни, срамна професия няма, нали така другарю?Сега по същество, самите чайници се халят тук youtube/watch?v=ovnUyTRMERI&feature=youtu.be&t=139 как изледват от 12г. вирусите по прилепите в Уханската био лаборатория, само 2200+ са намерили и очвидно 1 са изтървали....., за сега. Какви американци, какви 5 копейки те гонят.
69
0
 
6
 
! Отговори
Мизийски преди 4 години
Смъртоносните епидемии тръгнали от Китай са десетки. Ето последните шест - ТОРС, Азиатски грип, Вирус Херпес B, птичи грип, свински грип и коронавирус. Най-пагубна и най-известна обаче е чумата. Черната смърт се е зародила по улиците Гуанджоу и е пренесена от монголските орди до Европа през през 1347 г. Тя отнема живота на 40% (според някои източници 50%) от населението на нашия континент. Гризачът, върху който тя паразитира е черният плъх. Както повечето от нас знаят китайците са най-мръсният н
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се церемонят с ККП, та и мили очи имправят- да не наричали вируса КИТАЙСКИ за да не обидят комунистите!Без да влизаме в конспиративни теории, фактите са:1Вируса тръгна от Китай, нали?/ впрочем не първия тръгнал от там/2Вируса тръгна от животинския пазар в Ухан- и дори Китай го потвърди/въпреки че след пресния птичи грип, китай обеща да затвори тези пазари/3 В Ухан е най-голямата лаборатория за опити с вирусиТака че нищо грешно няма в това да бъде наричан Китайски или Ухан Вирус.
67
5
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Вирусът е по скоро Американски! И за съжаление на Американците.Се върна Там от където е тръгнал! Вече има 4600 американци заразени! И като си помисли човек.Че самата Америка иска да купи " ваксината" от Германия.Която Още не е произведена.Се чуди глупавия.Защо и е това на Америка? А умния няма И да пита даже!!! Лицемерие зад океана! Това ще кажа за последно!!!
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко на този свят идва от Китай,останалите сме само консуматори.Та и в този случай така.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както има Велика китайска стена така има и китайски коронавирус. Който не е съгласен от чайкофилите трябва да обяви и китайската стена за американска.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се напъвайте разни калековци, и соросксигендари. Вирусът е произведен в англииската лаборатория дето пускаха новичок преди година и споноср и патент е на Бил Гейтс. Колкото и да се напъвате хората вече го научиха та след епидемията ще има процеси
63
5
 
10
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 4 години
Много точно и ясно казано. Този пазар в Ухан е нещо страшно. Колят кучета , котки и всичко каквото се движи (справка ютюб!). Никаква хигиена! Там спокойно може да се снима филм на ужасите. До кога света ще търпи диктаторски комунистичестки и изпаднали държави?
62
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са правили далеч по-големи cвинщини, хвърляли са атомни бомби, изтребили са индианците и са им взели земята, имали са робство. Забележително е как за 200 години история са направили толкова много гадости. Дори настоящата управляваща върхушка са някакви алчни мошенници. Цинично е да ги изкарвате светици и някакви борци за правда. Само ще кажа, че този вирус дойде в много удобен момент за САЩ и ме съмнява китайците да си го хвърлили сами на себе си.
61
9
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Разбира се че е китайски, дойде от град Ухан и неговия животински пазар, който не подлежи на описание ... От Китай дойде и птичия вирус, както и други корона вируси и това се дължи на местният бит, хигиенни навици, традиции и култура ... Китайците трябва да се извинят на света, а не да се обиждат, като се правят ощипани моми ... !!!
60
6
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Разбира се че е китайски, дойде от град Ухан и неговия животински пазар, който не подлежи на описание ... От Китай дойде и птичия вирус, както и други корона вируси и това се дължи на местният бит, хигиенни навици, традиции и култура ... Китайците трябва да се извинят на света, а не да се обиждат, като се правят ощипани моми ... !!!
59
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любителите на конспирации са предимно глупави хора и все САЩ са вуновни. А преди САЩ кой е организирал пандемиите
58
10
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 години
До историята се повтаряБрат, тва е на китайски - аз не му разбирам!?Както и да е, цял свят разбра, че китайската ком. партия прикриваше първите няколко месеца. Според вирусолозите и здравните експерти, ако бяха взети навременни мерки, случаите на ковид щяха да са с поне 95% по-малко, като вероятността да излезе болестта от Китай щеше да е почти нулева.Ама, на...Айде после като мине това, пак купувайте евтини китайски пластмаси дето се чупят на втория месец, и парцали с раздърпани конци.Б.Х
57
14
 
15
 
! Отговори
Били преди 4 години
Не разбирам...Защо Испанската треска може да е "испанска", а уханската чума не може да е "китайски вирус"?
56
0
 
11
 
! Отговори
Александър Божинов преди 4 години
Американските компании В момента масово изнасят производството си обратно в Мексико. Процеса започна още по време на тарифната война но сега ще се ускори стократно.
55
15
 
9
 
! Отговори
Добър коментар преди 4 години
Не знам дали са *** долу или просто лунатици! Западните общества имат много трески за дялане, американската политика в близкия изток беше провал, но между това да вярвам на на нормални общества с различни мнения, медии и whistleblowers и на Китайската Ком партия, Иранските Яетуласи и другите авторитарчици дето само знаят да крият и да се правят на велики аз вярвам на нормалните общества! Какво знаете за Китай? Били ли сте там? Защо сте фенове? От горе Ком партията , от долу дива екплоатация!
54
13
 
29
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Трудно е да се повярва, че вирусът е от Китай, като знаем как действат САЩ в такива случаи.
53
9
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Американците развиха Китай тази дуржаяа от *** изнесе натам технологии и производство.Тая война не е моя да се оправят.
52
15
 
9
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
Доколкото може да разчитаме на достоверност на световните медии,макар че китайският комунистически режим е укривал от декември 2019 вируса и откри проблема чак когато стана лавинно нарастване на заразените с много смъртни случаи, вирусът наистина е от Китай-от пазари,където подават и ядат дори сурово месо от прилепи жаби змии и др. но важно е че е Божие наказание за анти-християнските комунистически репресивни закони погазващи човешки права и свободи в Китай и др терористични режими-ислямски.

Спонсорирани публикации