Пиронкова започна с победа в Лондон

Цвети надигра с 2:0 сета Доминика Цибулкова
28 юли 2012 19:05,
34
Пиронкова започна с победа в Лондон
Цвети спечели първия си мач. Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с фантастична победа участието си на тенис турнира от програмата на летни олимпийски игри, които се провеждат в Лондон.

В среща от първия кръг на надпреварата българката надигра с 2:0 сета поставената под номер 12 в основната схема Доминика Цибулкова (Слвк), в отделните части 7/6, 6/2  и по този начин си върна за загубата от словачката на Игрите в Пекин преди четири години.

Двубоят започна с лесен сервис гейм за Цибулкова, след който Цвети се вкара в сериозни неприятности, тъй като първият й начален удар не сработи и още в самото начало тя трябваше да отразява два поредни брекпойнта.

За щастие пловдивчанката демонстрира завидно хладнокръвие и се измъкна от критичната ситуация, удържайки подаването си за 1/1, а веднага след това стигна и до първия пробив в двубоя, като пропусна две възможности, но при третата не сбърка и поведе с 2/1.

Това обаче сякаш само раздразни шампионката от току що завършилия престижен тенис турнир в Карлсбад и Цибулкова отговори със смразяваща серия от 4 поредни гейма в своя полза, с която натрупа солиден аванс за 5/2 и бе само на крачка от спечелването на първата част.

Точно в този момент обаче нашето момиче, което е полуфиналистка от “Ол Инглънд клъб” за 2010г., реши че е време да загатне за потенциала си и на свой ред да влезе в серия, като след впечатляваща игра Цвети успя да изравни за 5/5.

Последваха два гейма, в които сервиращите взеха своето и така се стигна до неизбежния тайбрек, в който Пиронкова поведе с минипробив за 5:2, след което съсредоточи вниманието си изцяло върху собствените си начални удари и след 7:4 стигна до успеха в първия сет.

Цвети продължи с напористата си игра и в началото на втората част, като бе много близо до важен пробив още във втория гейм, но след продължителна борба Цибулкова удържа подаването си.

Все пак в четвъртия гейм словачката бе поставена на колене и Цвети стигна до брейк за 3/1, който бе затвърден моментално с гейм на нула за 4/1. Оттук до края на мача българката бе просто неудържима и така след близо час и половина игра сложи точка спора и си осигури място във втория кръг, където я очаква италианката Флавия Пенета.

Още новини от Лондон четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Do Radio Prestilka преди 11 години
Kude e medala na Tsvetanka, che az ne go vijdam? kakuv rezil... i nemoga da razbera,zashto i kazvat Tsveti, kato imeto i e Tsvetana..... ,kakto Gana.........
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкаййййй ,Гришо !!
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАЧКАЙ ДРИШООООООООООО!!!!!
24
5
 
9
 
! Отговори
бр. преди 11 години
много витошки маймуни са писали тук. тази *** унищожава България. успех Цвети
23
8
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Ami to tova shte e. Nqma koi dryg da i se dade da go popedi, osven ako ne e krevaten tenis.
22
5
 
20
 
! Отговори
Брадваря преди 11 години
Браво Цвети, само напред. на който не му харесва, да ми се обади да му дам ми подържи сапа. и топки за тенис имам, който се интересува
21
4
 
16
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Много хубаво,даваи смело напред.
20
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Цвети!!! Колко много завистници в тоя форум. Чудно ми е, тая злоба от къде идва - от малка пи*ка, провалена кариера, поради пълна липса на талант или си е просто вродена. *** и комплексари в България - с лопата да ги ринеш.
19
25
 
7
 
! Отговори
варненец преди 11 години
абсолютно сигурно отпадане във втори кръг
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Владо,какво ти пречи лакът на ноктите и?Важното е,че побеждава!
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алтав,ти поне знаеш ли от коя страна да хванеш ракетата?
16
3
 
31
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Доволен съм от победата на Цвети, но и не съм много изненадан - тя е много силна на трева !!!Надявам се да стигне далеч в турнирът.
15
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиронкова пак ще я опиронят:))
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
evala sexy
13
30
 
9
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Че и с лак играе, очаквам да сложи силикон и като фолкпевачките да излезе на корта. *** български комплексарки. Никой не играе с лак на ноктите.
12
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не обичам тъпия ви тенис и не ме занимавайте с овце
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ли ,ами щом е такава работата почваме да местим!
10
29
 
6
 
! Отговори
Волен преди 11 години
Спете спокойно деца ,скоро тая Пиронкова ще я сложат на място и ще спре да се надува и хвали наляво и надясно колко била добра.Това ще е победата й.
9
20
 
6
 
! Отговори
Алов до 8 преди 11 години
То като ги гледам тях та май вярно ще е по-добре аз да ида ,ама не ме влече много.Който не може с акъл мъчи с топки да се изявява.
8
4
 
24
 
! Отговори
Ани преди 11 години
до 7 : Ако имаш повече качества от тях , защо не отидеш ти да представляваш България ... ??