Да припечелваш 1 млн. паунда от фитнес!

Джо Уикс – фитнес инструктор, направил състояние от хобито си
Обновена: 25 юни 2016 14:05 | 25 юни 2016 14:03,
15

Преди две години Джо Уикс е личен треньор, който прекарва времето си по различни къмпинг локации или висейки по гари, надявайки се нещо да се случи. Днес той се нарича Body Coach и е навсякъде. В Instragram е успял да събере милионна аудитория, а първата му книга с рецепти - Lean In 15, е най-продаваната книга, ако изключим научната фантастика, за 2015 г. във Великобритания, въпреки че е пусната на 28 декември.
 
Всеки ден близо 400 души се записват за неговия фитнес план 90-Day Body Transformation, плащайки си 147 паунда за това. Всичко това му носи приходи от 1 млн. паунда месечно. От момчето, което се е чудело с какво да се занимава преди 2 години не е останало почти нищо и към днешна дата толкова няма време за всичките си фенове, че му се налага да наеме голям екип, воден от брат му и най-добрия му приятел, за да се управлява добре увеличаващия се бизнес.
 
Популярността му е потресаваща, но не и изненадваща, отбелязва Стюард Херитидж от The Guardian, който прави доста голямо интервю на младия предприемач. Уикс е приятен за окото, както отбелязват повече хора, а неговият 90-дневен план изглежда доста прост - 4 интензивни тренировки седмично, пиене на много вода, ядене на храна, богата на протеин 3 пъти дневно и това е. И планът, и нужната храна не са евтини, но обратната връзка от спазващите плана е много добра.
 
Уикс израства като скромно момче в югозападен Лондон в средостатистическо семейство - майка му е социален работник, а баща му се занимава със строенете и поправянето на покриви. Като малък е бил от кльощавите деца и сред мечтите му е било да изглежда по-добре и да помага на хората да изглеждат по-добре. Първата стъпка за това е почването на фитнес, който му струва половината месечна заплата, а втората завършването на спортна образователна степен. И двете неща му помагат да стане учител, но е решил, че това не е за него.
 
За това и решава да прави това, което обича - да тренира. Става личен треньор за различни хора и след 5 години в тази сфера, той решава да се насочи към онлайн потенциала на този бизнес - Instagram и Snapchat стават ежедневие за него и снимките и видеата довеждат до лавинообразното увеличаване на феновете му и бизнеса му.
 
Изтощаващо ли е да на линия за всички по всяко време? Дали понякога си мисли, че иска да зареже всичко? Твърдо не - Уикс се чувства страхотно и мотивацията му се повишава всеки ден. В крайна сметка, кой не би бил мотивиран да изкарва 1 млн. паунда на месец със здраво тяло и рецепти за готвене.
 
Индустрията, която печели пари от здравословно хранене и трениране постоянно вади революционни идеи за хубави тела. Повечето треньори имат същите планове като Уикс, дори доста повече. Каква е причината той да е така успешен и известен? Той смята, че всичко се дължи на личното отношение към хората - отговаря на колкото се може повече коментари и съобщения в социалните мрежи, гледа постоянно да дава ъпдейти за клиентите, с които работи, да показва резултати и да чете какво хората искат да видят от него.
 
"Аз съм на 30 години и имам цел в живота. Знам какво правя и искам то да достигне до възможно най-много хора. Сега имам един милион последователи, но до няколко години искам да имам десетки милиони. Искам всеки ден нови и нови, никога да не спирам и да не забавям инерция. Никой не иска да пише 60,000 туита и да публикува 1000 видеа, ако няма последователи. Хората ще си помислят, че си луд, но в крайна сметка усилията се отплащат," споделя в края на интервюто Уикс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този добре е оформил тялото си, но излъчва анти-сиксапил и изглежда мърляво.Лично на мен ми е адски неприятно да го гледам, а да като го слушам е още по-зле. Да е жив и здрав и да печели, потрудило се е момчето.
7
1
 
2
 
! Отговори
Пеевски преди 7 години
Аз съм дебел, грозен и не спортувам. Но немога да се оплача от женско внимание, дори напротив. Свинската ми мутра и слонските ми размери се харесват на хиляди поп фолкажийки...Всичките ми казват колко сам секси
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният интелигентен поглед на при.мат, вперил поглед в джаджата, позирайки пред огледалото..
5
1
 
2
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Преди 30 години подобни хитряги правеха секти от които вадеха милиони , после започнаха да пишат книги за псевдопомощ и напоследък с чудотворни рецепти. Също като запознанствата в интернет -всичко много добре ама дай 20 кинта на месец.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късмет,нищо повече.Фитнесите са пълни с такива ако не и тройно по-мускулести от него и какво?Дали биха им купували книга с рецепти за 500 лв?400 човека дневно?
3
12
 
14
 
! Отговори
Смачкан рубладжия преди 7 години
1 милион месечно това е невъзможно в условията на гнилия капитализъм! едно време живеехме по-добре с 60 лева заплата месечно и се редяхме на опашки за луканка
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Насладете се на британския модел за успех! Този надут плондер е умалено копие на британския икономически балон!
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на човека, но сега след Brexit-а дали бизнесът му ще е толкова успешен?