Ароматерапия при есенна депресия и стрес

4 етерични масла, които ще ви помогнат
18 окт 2016 08:44, Михаела Лазарова
2
Ароматерапия при есенна депресия и стрес
Снимка: freeimages

Харесвате ли есента, вероятно я намирате за красива? А може би преходът от лятото към есента е труден период за вас, в който се чувствате потиснати? Не са малко хората, които страдат от есенна депресия. Не са малко и тези, при които са налице симптомите на депресия, но не предполагат, че тя е част от живота им.

Умора, тъга, промяна в настроението, понижено либидо, загуба на апетит, апатия са само част от симптомите на депресия.

За щастие има естествени средства като етеричните масла, които могат да ни помогнат да преминаваме през трудните периоди значително по-леко. Те са и част от ароматерапията. Употребявайте ги и всеки ден се наслаждавайте на аромата им.

Масло от бергамот

Маслото от бергамот е чудесен антидепресант. Уханието му създава чувство на радост, свежест и енергия, чрез подобряване циркулацията на кръвта. Също така в ароматерапията е едно от най-често използваните масла срещу безпокойство и стрес.

Когато се комбинира с други масла, като това от лавандула, доказано може да намали честотата на пулса и да регулира кръвното налягане. В проучвания, в които участниците са се докоснали до аромата на маслото са определили себе си като по-спокойни.

Няколко капки от маслото може да нанесете върху краката си, китките, областта на стомаха. Също така може да го добавяте към ароматни лампи, релаксиращи вани.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** кого напипа жена му сигорно ще му замине стипендията за подаръци
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрес като върти любов маминки у 11 часа се пита кога ли ходи на работа мали любовнико метни една насам бре и аз си падам по русо