Депресията тормози повече жените! Защо ли?

Мъжете по-бързо се справяли с подобни състояния
10 яну 2018 22:05, Красимир Ангелов
26
Депресията тормози повече жените! Защо ли?
Снимка: Flickr

Депресията имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете, сочат резултатите от изследване, цитирано от БТА.

Сезонното афективно разстройство, което се изразява лошо настроение, раздразнителност и умора, се понася по-трудно от жените, отколкото от мъжете. Учени от университета в Глазгоу заключиха, че поради непонятни причини жените са засегнати от депресия през цялата година и че емоционално-психичните разстройства всъщност са свързани в най-малка степен със сезоните.

Като главни проблеми за жените учените посочиха социални фактори, свързани с начина на живот - тютюнопушене, употреба на алкохол, физическа активност. Студовете и дъждовното време са само катализатори, ускоряващи появата на депресия.

Изследването е обхванало 150 000 участници. Резултатите показаха, че със симптомите на депресия и с причините за нея се справят по-добре мъжете.

Интервюираните мъже по-често демонстрирали добро настроение и отлична физическа форма, като освен това охотно споделяли данни за физическото си състояние. Била открита също връзка между по-късите дни и симптомите на по-голяма депресия у жените, но учените са на мнение, че това може да се обясни с вариации в температурата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: мъжедепресияжени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какви сблъсъци с реалността, когато баща ти почине внезапно от инфаркт, когато си на 8 години и си до него и всичко се случва пред очите ти?
12
1
 
2
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Не знам защо,но съм стигнал до заключението,че жената е щастлива с мъж който е по глупав от нея.
11
0
 
3
 
! Отговори
Петя преди 6 години
И мъжете и жените се депресират, просто жените повече го показват, нали все пак не е прието мъжете да показват чувства. И това до какво води - едните мрънкат, а другите нищо не показват, ама после хоп изтрещяват и избиват сума ти народ около себе си. И после - той беше толкова спокоен човек, как е възможно това да се случи
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което някои по - долу наричат "удари на съдбата" са напрактика сблъсъци с реалността. Когато представата за себе си се разминава с действителния аз, човек изпитва огромен стрес. Ако тоя стрес продължи твърде дълго, това води до изтощаване на определени хормонални и метаболитни центрове, което води не само до емоционално, но и до физическо изразяване на депресията. Това, че жените се депресират повече означава единствено, че майките им внушават прекалено големи глупости за тях самите.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак повтарям:Депресията е предизвикана от разликата между представата за себе си и действителното Аз.Това е много близо до реалното обяснение за пораждането на депресията. Идеята е, че ако някой ти внуши, че си нещо по - различно от това, което си и ти го премеш, най вероятно скоро ще изпаднеш в депресия. Колкото по - голяма е разликата, толкова по - дълбока е депресията. Тя не е някакъв метафизичен феномен. Резултат е от системно претоварване на съзнанието в следствие на вътрешен конфликт.
8
11
 
15
 
! Отговори
Alpha male преди 6 години
Жените сами са си го набили с тази еманципация, но няма връщане назад. От тях се иска да бачкат минимум колкото мъжете, да изглеждат перфектно, да гледат деца, да готвят и чистят..и те изперкват - нормално. Затова не се раждат и деца в тези общества. Жената, освен за секс, няма нужда от мъж. Тъжно е, че накрая Исляма ще ни завладее. Стройна система, с ясно място за мъжа и жената. Той работи, тя гледа децата и домакинства. Жените си вкараха як автогол с феминизма. Дано осъзнаят.
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депресията е предизвикана от разликата между представата за себе си и действителното Аз. Колкото по - голямо е разминаването, толкова по - голяма е депресията. Тоест, оказва се, че жените имат по - нереални представи за себе си и се познават далче - по - малко отколкото мъжете познават себе си. А има и нещо друго - мъжете са по - склонни да положат повече усилия за постигане на представата за себе си от жените защото са по - всеотдайни.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той мъжа като разбере, че го нариаш кух и сам ще се махне. И вероятно друг няма да дойде. Познавам доста жени над 35, които са неомъжени или разведени. С или без деца. Всеки позастаряващ шеф ги клати и им обещава разни работи докато не му омръзнат и ги смени както в леглото си, така и на работа.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създайте женски свят и се самоизяжте
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото жените са перфектни и мъжете само им пречат! Набивайте си го сами тогава мили дами белким се усетите че не сте много прави.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това жената да ти е нервна и не спокойна след секс не е много добре, това.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжа не е задоволителен, явно.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто махнете кухия мъж около себе си!