Без колбаси, шоколад... 10 храни, забранени за кучета

Как да устоите на онзи миловиден поглед, който крещи: Моля те!
20 май 2018 08:50, Михаела Лазарова
15
Без колбаси, шоколад... 10 храни, забранени за кучета
Снимка: Pixabay

Как да устоите на онзи миловиден поглед, който крещи „моля те, дай да хапна нещо“! Знаете, че кучето ви не е гладно, но не понасяте да скимти около вас, особено докато похапвате нещо. Къса ви се сърцето и все пак му хвърляте от любимия чипс, който хрупате.

Преди да го направите отново трябва да знаете, че някои „човешки“ храни са особено опасни за здравето и живота на домашния ви любимец. Друг е въпросът, че невинаги са полезни и за нас, хората, но въпреки това ги ядем.

Има храни и продукти, които в никакъв случай не трябва да давате на кучето, дори да ви моли с поглед. Те могат да предизвикат стомашни болки, спазми, повръщане, дори припадъци и в тежки случаи – смърт.

Кои са тези така вредни и опасни за кучетата храни, вижте в следващите редове.  

Грозде и стафиди 

За нас може да са вкусни и сладки, но кучето ви може да развие бъбречно заболяване, ако му давате стафиди и грозде. Ако тези плодове редовно присъстват в списъка за междинните закуски на любимеца ви, той може да развие бъбречна недостатъчност и да се стигне до смърт.

Месни деликатеси с наситени мазнини

Тук е мястото да подчертаем колко вредни са тези продукти и за хората. При кучетата те причиняват панкреатит, изключително болезнено възпалително състояние, при което се налага незабавна хоспитализация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Относно антифриза преди 5 години
Да ти подаря два литра концентрат,та да съм сигурен! Защото пиеш май разреден, и не може да ти подейства!!!А мен лично това ме притеснява.
7
0
 
0
 
! Отговори
До усмихнатия преди 5 години
Като ти се зачетох в написаното...то май и вашите си мислят същото за теб...ей така,по семеини причини...и до живот страдание.Горките хорица.
6
3
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
И за пенсионерите са забранени . С 200 лв пенсия никога не можеш да си ги позволиш.....за разлика от едно куче! Видях кучето на съседа - беше по-добре облечено от мен.
5
0
 
12
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Да е чул някой куче да е умряло от салам? Но....щом казвате...
4
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помага също и антифриз.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По същите причини, храните полезни за европейците са вредни за Вас! Овес и царевична шума са Ви предостатъчни!
2
12
 
23
 
! Отговори
;-) преди 5 години
От 14 г разхождам едно куче по... семейни причини. Не виждам каквато и да е ОСНОВАТЕЛНА причини някой да се самонаказва с гледане на куче.
1
7
 
18
 
! Отговори
Отец Паисий преди 5 години
Написах Историята Ни но забравих да спомена колко Нашенци са разкъсани от кучета и колко от вълци - някой математик насреща?